A / az D3dx9_39.dll hibák kiküszöbölése

A d3dx9_39.dll fájl egyike a Microsoft DirectX szoftvergyűjtemény számos fájljának. Ez azt jelenti, hogy a d3dx9_39.dll problémákat ilyen vagy olyan módon a Microsoft DirectX problémája okozza.

Mivel a DirectX-et a legtöbb Windows-alapú játék és fejlett grafikus program használja, a d3dx9_39.dll hibák általában csak ezeknek a programoknak a használatakor jelennek meg.

A d3dx9_39.dll hibák többféleképpen jelenhetnek meg a számítógépen. Az alábbiakban felsoroljuk a leggyakoribb d3dx9_39.dll hibaüzeneteket.

  • D3DX9_39.DLL nem található
  • A D3dx9_39.dll nem található. Az újratelepítés segíthet megoldani ezt
  • A d3dx9_39.dll fájl nem található
  • Hiányzik a d3dx9_39.dll fájl

A d3dx9_39.dll hibaüzenet minden olyan programra vonatkozhat, amely a Microsoft DirectX-t használja, de általában a videojátékokra vonatkozik. A d3dx9_39.dll hiba akkor jelentkezhet, amikor a program vagy a játék először elindul, vagy a kezdeti telepítés során valamikor.

Néhány ismert játék, amelyről ismert, hogy a d3dx9_39.dll hibákat generálja, a következők: Combat Arms, Evidyon: Project Volucris, League of Legends, Prince of Persia, Warhammer 40,000: Dawn of War és még sok más.

A Windows 98 óta a Microsoft bármely operációs rendszerét érinthetik a d3dx9_39.dll és más DirectX problémák. Ide tartozik a Windows 10, a Windows 8, a Windows 7, a Windows Vista, a Windows XP és a Windows 2000.


A / az D3dx9_39.dll hibák kiküszöbölése

Ne töltse le külön a d3dx9_39.dll DLL fájlt a "DLL letöltő webhelyekről". Számos különböző oka van annak, hogy a DLL-ek letöltése ezekről a webhelyekről soha nem jó ötlet.

Ha már letöltötte a d3dx9_39.dll fájlt az egyik ilyen DLL letöltő webhelyről, távolítsa el azt bárhonnan, és folytassa ezeket a lépéseket.

  1. Indítsa újra a számítógépet, ha még nem tette meg. Lehet, hogy a d3dx9_39.dll hiba csúnya, és egy egyszerű újraindítás teljesen kitisztíthatja.

  2. Telepítse a Microsoft DirectX legújabb verzióját. Valószínű, hogy a DirectX legújabb verziójára történő frissítés kijavítja a d3dx9_39.dll nem található hibát.

    A Microsoft gyakran kiadja a DirectX frissítéseit anélkül, hogy frissítené a verziószámot vagy betűt, ezért feltétlenül telepítse a legújabb kiadást, még akkor is, ha a verziója technikailag ugyanaz. Ugyanaz a DirectX telepítőprogram működik a Windows összes verziójával, beleértve a Windows 10, 8, 7, Vista, XP és még sok más verziót is. A hiányzó DirectX 11, DirectX 10 és DirectX 9 fájlokat pótolja.

  3. Ha feltételezzük, hogy a Microsoft legújabb DirectX verziója nem oldja meg a kapott d3dx9_39.dll hibát, keressen egy DirectX telepítőprogramot a játékán, az alkalmazás CD-jén vagy a DVD-n. Általában, ha egy játék vagy más program a DirectX-et használja, a szoftverfejlesztők a DirectX egy példányát beépítik a telepítőlemezre. Néha, bár nem gyakran, a lemezen található DirectX verzió jobban megfelel a programnak, mint az online elérhető legújabb verzió.

    A keresett DirectX program neve lehet dxsetup vagy valami hasonló. Az egyik gyors módja annak megkeresése, ha rákeres a lemezre egy olyan fájlkereső eszköz segítségével, mint a Minden.


  4. Távolítsa el a játékot vagy a szoftverprogramot, majd telepítse újra. Valami történhetett a program fájljaival, amelyek együttműködnek a d3dx9_39.dll fájlokkal, és az újratelepítés meg tudja csinálni a trükköt.

    Néha még eltávolítás után is marad néhány fájl, amely továbbra is problémákat okozhat, amelyek végül egy d3dx9_39.dll hibaüzenetet jelenítenek meg. Próbáljon meg inkább egy ingyenes eltávolító eszközt használni, hogy az újratelepítés előtt biztos lehessen abban, hogy a teljes program és az összes kapcsolódó fájl törlődik.

  5. Állítsa vissza a d3dx9_39.dll fájlt a legújabb DirectX csomagból. Ha a fenti hibaelhárítási lépések nem oldották meg a d3dx9_39.dll hibát, próbálja meg külön kivonni a d3dx9_39.dll fájlt a DirectX telepítőcsomagból.

  6. Frissítse a videokártya illesztőprogramjait. Noha ez nem a leggyakoribb megoldás, bizonyos esetekben a számítógép videokártyájának illesztőprogramjainak frissítése kijavíthatja ezt a DirectX problémát.