A / az Urlmon.dll hibák kiküszöbölése

Az Urlmon.dll hibákat olyan helyzetek okozzák, amelyek az urlmon DLL fájl eltávolításához vagy sérüléséhez vezetnek.

Bizonyos esetekben az urlmon DLL hibák regisztrációs problémát, vírus vagy rosszindulatú programot, vagy akár hardver hibát jelezhetnek.

Az urlmon DLL hibaüzenet minden olyan programra vagy rendszerre vonatkozhat, amely felhasználhatja a fájlt a Microsoft bármely operációs rendszerén, beleértve a Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP és Windows 2000 operációs rendszert.


Urlmon.dll hibák

Az urlmon.dll hibák többféle módon jelenhetnek meg a számítógépen. Íme néhány a leggyakoribb módszerek közül, amelyeken láthatja az urlmon DLL hibákat:

  • A 459-es sorszám nem található az urlmon.dll dinamikus link-könyvtárban
  • Az Urlmon.dll nem található
  • Az alkalmazás nem indult el, mert az urlmon.dll nem található. Az alkalmazás újratelepítése megoldhatja ezt a problémát.
  • Nem található a [PATH] urlmon.dll
  • Hiányzik az urlmon.dll fájl.
  • Nem lehet elindítani az [APPLICATION] alkalmazást. Hiányzik a szükséges összetevő: urlmon.dll. Kérjük, telepítse újra az [APPLICATION] alkalmazást.

Az Urlmon.dll hibaüzenetek megjelenhetnek bizonyos programok használata vagy telepítése során, a Windows indításakor vagy leállításakor, vagy akár a Windows telepítése során.


A / az Urlmon.dll hibák kiküszöbölése

Ne töltse le az urlmon.dll fájlt egy "DLL letöltés" weboldalról. Számos oka van annak, hogy a DLL fájl letöltése rossz ötlet. Ha szüksége van az urlmon.dll fájl másolatára, a legjobb, ha azt eredeti, törvényes forrásból szerzi be.

Indítsa el a Windows rendszert csökkentett módban a következő lépések végrehajtásához, ha az urlmon.dll hiba miatt nem tudja normálisan elérni a Windows rendszert.

  1. Regisztrálja az urlmon.dll fájlt. Ez könnyen megvalósítható a Parancssorban a következő paranccsal.

    re

  2. Frissítse az Internet Explorert a legújabb verzióra. Az urlmon.dll fájl problémái néha közvetlenül kapcsolódnak az Internet Explorerhez. A frissítésnek helyettesítenie kell a fájlt.

  3. Telepítse az elérhető Windows-frissítéseket. Számos szervizcsomag és más javítás helyettesíti vagy frissíti a számítógépen található Microsoft több száz elosztott DLL-fájl egy részét. Az urlmon DLL fájl szerepelhet a frissítések egyikében.

  4. Futtassa az sfc / scannow Rendszerfájl-ellenőrző parancsot az urlmon.dll fájl hiányzó vagy sérült másolatának pótlásához. Ezt a DLL fájlt a Microsoft biztosítja, ezért a Rendszerfájl ellenőrző eszköznek vissza kell állítania.

  5. Állítsa vissza az urlmon.dll fájlt a Lomtárból. A "hiányzó" urlmon.dll fájl legegyszerűbb oka az, hogy tévesen törölte.

    Ha azt gyanítja, hogy véletlenül törölte az urlmon.dll fájlt, de már kiürítette a Lomtárat, előfordulhat, hogy egy ingyenes fájl-helyreállító programmal helyreállíthatja az urlmon.dll fájlt.

    Az urlmon.dll törölt példányának helyreállítása fájl-helyreállító programmal csak akkor okos ötlet, ha biztos benne, hogy maga törölte a fájlt, és hogy az megfelelően működött, mielőtt ezt megtette.

  6. Futtasson egy vírus / rosszindulatú programot az egész rendszeren. Néhány urlmon DLL hiba egy vírushoz, vagy más, a számítógépen futó rosszindulatú programhoz vezethet, amely megrongálta a DLL fájlt. Még az is lehetséges, hogy a látott urlmon.dll hiba egy fájlként álcázott ellenséges programhoz kapcsolódik.

  7. A Rendszer-visszaállítás segítségével visszavonhatja a legutóbbi rendszerváltozásokat. Ha úgy gondolja, hogy az urlmon.dll hibát egy fontos fájl vagy konfiguráció módosítása okozta, a Rendszer-visszaállítás megoldhatja a problémát.

  8. Tesztelje a memóriáját, majd tesztelje a merevlemezt. A hardveres hibaelhárítás nagy részét az utolsó lépésre hagytam, de a számítógép memóriáját és merevlemezét könnyen tesztelni lehet, és ezek a legvalószínűbb összetevők, amelyek meghibásodásuk esetén urlmon DLL hibákat okozhatnak.

    Ha a hardver nem felel meg egyik teszten sem, akkor a lehető leghamarabb cserélje ki a memóriát vagy cserélje ki a merevlemezt.

  9. Javítsa meg a Windows telepítését. Ha a fenti urlmon.dll fájl hibaelhárítási tanácsai sikertelenek, az indítási javítás vagy javítás telepítésével vissza kell állítania az összes Windows DLL fájlt a működő verzióra.

  10. Tisztán telepítse a Windows rendszert. A Windows tiszta telepítése mindent töröl a merevlemezről, és telepíti a Windows új példányát. Ha a fenti lépések egyike sem javítja az urlmon.dll hibát, akkor ez a következő teendő.

    A merevlemezen lévő összes információ törlődik a tiszta telepítés során. Győződjön meg róla, hogy a lehető legjobban megpróbálta kijavítani az urlmon DLL hibát az ezt megelőző hibaelhárítási lépéssel.

  11. Hardverprobléma elhárítása, ha továbbra is fennáll az urlmon.dll hiba. A Windows tiszta telepítése után a / az DLL probléma csak hardverhez kapcsolódhat.