Az NTLDR és az Ntdetect.com visszaállítása

Az NTLDR és az Ntdetect.com fájlok fontos rendszerfájlok, amelyeket a számítógép a Windows XP operációs rendszer indításához használ. Néha ezek a fájlok megsérülhetnek, sérülhetnek vagy törölhetők. Erre általában az NTLDR hiányzik hibaüzenet hívja fel a figyelmet.

Kövesse ezeket a lépéseket a sérült, sérült vagy hiányzó NTLDR és Ntdetect.com fájlok helyreállításához a Windows XP CD-ről a helyreállítási konzol segítségével.


Az NTLDR és az Ntdetect.com visszaállítása

Az NTLDR és Ntdetect.com fájlok visszaállítása a Windows XP CD-ről egyszerű és általában kevesebb, mint 15 percet vesz igénybe.

Így léphet be a helyreállítási konzolba, és állíthatja vissza az NTLDR-t és az Ntdetect.com-ot Windows XP rendszerben. 

  1. Indítsa el a számítógépet a Windows XP CD-ről, és nyomja meg bármelyik gombot, amikor megjelenik Bármelyik gomb megnyomásával indítson CD-ről.

  2. Várjon, amíg a Windows XP megkezdi a telepítési folyamatot. Ne nyomja meg a funkciógombot akkor sem, ha a rendszer erre kéri.

  3. nyomja meg R amikor meglátod a Windows XP Professional telepítése képernyőn léphet be a helyreállítási konzolba.

  4. Válassza ki a A Windows telepítése. Lehet, hogy csak egy van.

  5. Adja meg rendszergazdáját jelszó.

  6. Amikor elérte a parancssort, írja be a következő két parancsot, nyomja meg a gombot belép mindegyik után:

    d: i386 nt másolat d: i386 ntdetect.

    A két parancsban d az optikai meghajtóhoz rendelt meghajtóbetűjelet jelöli, amelyben a Windows XP CD-je jelenleg található. Bár ez a leggyakrabban d, a rendszere más betűt rendelhet hozzá. Is, c: a partíció gyökérmappáját jelenti, amelyre a Windows XP jelenleg telepítve van. Ismét ez a helyzet, de a rendszere más lehet. Ha szükséges, cserélje ki a meghajtó adatait a kódba.

  7. Ha a rendszer kéri a két fájl felülírását, nyomja meg a gombot Y.

  8. Vegye ki a Windows XP CD-t, írja be kijárat, majd nyomja meg a gombot belép a számítógép újraindításához.

    Feltéve, hogy az NTLDR vagy Ntdetect.com fájlok hiányzó vagy sérült verziói jelentették az egyetlen problémát, a Windows XP-t most normálisan kell elindítani.

  9. Ez az!