EPC fájl (mi ez és hogyan nyitható meg)

Az EPC fájlkiterjesztéssel rendelkező fájl valószínűleg egy Doctor Who Game Data fájl, vagy az MS-DOS Jill of the Jungle játékhoz használt fájl.

Akárhogy is, a fájl valószínűleg olyan adatokat tartalmaz, mint a 3D jelenetek vagy térképek, de a két EPC fájl egyébként nincs kapcsolatban egymással, azon kívül, hogy mindkettőt PC-s játékhoz használják.

Az EPC fájl ehelyett egy EPC Tools Diagram fájl lehet, amely egy XML alapú fájl, amelyet diagramok tárolására használnak.

Az EPC fájlok egy másik típusa az, amely e-könyvet tartalmaz. Nincs sok információnk az ilyen típusú EPC fájlokról, de feltételezhető, hogy hasonló az EPUB formátumhoz.


Hogyan nyitható meg egy EPC fájl

Az imént említett játékokkal társított EPC fájloknak nagyon jól meg kell nyitniuk a Firehand Ember Free képnézegetővel. Ez természetesen egyik játékban sem fogja megnyitni a fájlt, ehelyett meg kell mutatnia azt a grafikát, amelyet a fájl képvisel.

Az EPC Tools egy olyan plug-in az Eclipse számára, amely képes megnyitni az ilyen típusú EPC fájlokat. Mivel ezek a fájlok XML formátumot használnak, az EPC fájlt bármilyen szövegszerkesztőben meg kell tudni nézni, például a Notepad ++ programban. Az ilyen típusú fájl megnyitása egy szövegszerkesztőben bizonyos mértékig hasznos lehet, de az EPC fájlt valószínűleg az EPC Tools plug-in keresztül lehet legjobban megtekinteni.

Ezt nem tudtuk tesztelni, de egy eBook fájlként működő EPC fájl ugyanolyan alkalmazásokban nyitható meg, mint az EPUB fájlokkal. Valószínűleg azonban át kell neveznie a .EPC fájlt .EPUB fájlra, hogy a program felismerje a fájlt.

Az AlReader egy mobilalkalmazás (Android-hoz), amely támogatja az EPUB fájlokra átnevezett EPC fájlokat.

Ha úgy tűnik, hogy az EPC fájlja nem működik egyik programmal sem, akkor lehet, hogy teljesen nem kapcsolódik az imént említett formátumok egyikéhez sem. Egy dolog, amellyel megtudhatja, hogy milyen szoftver képes megnyitni az EPC fájlt, az az, hogy megkísérli megtekinteni annak tartalmát olyan szövegszerkesztőben, mint a Windows Notepad vagy a Notepad ++.

Ha a szöveg egy része olvasható egy szövegszerkesztőben, különösen a fájl egy része a legelején, akkor ezeket az információkat felhasználhatja az EPC fájlt létrehozó program és annak megnyitásához használható kutatásokhoz. . Ha az egész szöveg olvasható, akkor az EPC fájlja szövegalapú fájl, amelyet bármilyen szövegszerkesztővel megnyithat.

Ha úgy találja, hogy egy program a számítógépén megnyitja az EPC fájlokat, amikor duplán kattint rájuk, de ez nem a megfelelő, vagy nem az a program, amelyet használni szeretne, akkor módosítsa az alapértelmezett programot egy adott fájlkiterjesztéshez a Windows rendszerben.


Hogyan lehet konvertálni az EPC fájlt

Kevéssé bízom abban, hogy az EPC játékfájlokat bármilyen más formátumba konvertálni lehet. Különösen figyelembe véve, hogy a formátumot csak a fent említett két játékban használják, valószínűleg nincs gyakorlati felhasználásuk más formátumban.

Azoknak az XML formátumoknak, amelyekbe egyes EPC fájlokat mentenek, valószínűleg az eredeti formátumban kell maradniuk, így az EPC Tools beépülő modullal együtt használhatók. A szövegszerkesztő vagy az XML megjelenítő segítségével azonban biztosan átalakíthatja őket egy másik XML-szerű formátumra.

Amit fentebb mondtunk egy .EPC eBook átnevezéséről .EPUB-ra, az valószínűleg az a legjobb módja, hogy az ilyen típusú EPC-fájlokat új formátumúra konvertálja. A kiterjesztés átnevezésének ténye azonban valójában nem konvertálja a fájlt. Miután az EPUB formátumban van, egy ingyenes dokumentum-átalakítóval, például a Doxillionval konvertálhatja az e-könyvet DOCX, HTML, PDF és más szöveges formátumokká.

Általában nem lehet megváltoztatni egy fájlkiterjesztést (például .EPC fájlkiterjesztést) olyanra, amelyet a számítógépe felismer (például .JPG), és elvárhatja, hogy az újonnan átnevezett fájl használható legyen. A legtöbb esetben tényleges fájlformátum-átalakításra van szükség, amely általában egy ingyenes fájl-átalakítóval lehetséges.