Hogyan lehet megosztani a viszályon

A Discord egy hang- és szöveges alkalmazás a játékosok számára, amely rendkívül egyszerűvé teszi a képernyő megosztását és a játékok közvetítését barátaival és más kis közönséggel. Ez a streaming módszer nem teszi elérhetővé a streaminget a nagyközönség számára, mint például a Twitch vagy a YouTube streaming, de sokkal könnyebb és nem igényel további szoftvert.

Amikor megosztja a képernyőt, engedélyezheti egyetlen személy számára a játékfolyam megtekintését, egy kis baráti társaságnak vagy bárkinek, aki hozzáfér egy adott Discord szerverhez és hangcsatornához. Így oszthatja meg a megosztást a Discordon.


Hogyan működik a képernyőmegosztás diszkriminációban?

Kétféle módon oszthatja meg a képernyőt a diszkordban:

  1. Amíg a Discord szerver hangcsatornájához csatlakozik.
  2. Közvetlen üzeneten (DM) keresztül indított hívás közben.

Az első módszer nagyobb rugalmasságot tesz lehetővé, mivel bárki, aki hozzáfér a hangcsatornához, megnézheti az adatfolyamot, míg a második módszer akkor hasznos, ha csak egy adott embercsoporttal szeretné megosztani a képernyőt.  

Csak akkor oszthatja meg a képernyőt hangcsatornán, ha erre engedélye van. Ha úgy találja, hogy nem képes rá, kérdezze meg a szerver rendszergazdáját, hogyan szerezze be ezt az engedélyt. Ha az adminisztrátor nem ad engedélyt, akkor nem tudja megosztani a képernyőt az adott szerveren.


Hogyan lehet megosztani a viszályt egy hangcsatornán

A képernyő megosztása hangcsatornával rendkívül egyszerű. Ne feledje, hogy bárki, aki csatlakozik a hangcsatornához, megnézheti az Ön adatfolyamát, ha akarja. Ha csak meghatározott emberekkel szeretné megosztani a képernyőt, ne használja ezt a módszert.

Így oszthatja meg a képernyőt a Discord-on hangcsatorna segítségével:

  1. Indítsa el a megosztani kívánt játékot a Discordon keresztül.

    Bármely alkalmazást megoszthat a Discordon keresztül, beleértve a webböngészőket is, de a játékok a legkönnyebbek.

  2. Kattintson a Discord szerver a kiszolgáló listában, majd kattintson a hangcsatorna a baloldali hangcsatornák listáján.

  3. Keresse meg a sávot a hangcsatorna lista alatt, amely megmutatja a játszott játék nevét, majd kattintson a gombra képernyő megosztás ikonra úgy néz ki, mint egy számítógépes kijelző, amelybe be van állítva egy kisebb felvételi ikon.

    Amikor az egérmutatót a képernyőmegosztás ikonra helyezi, megjelenik egy felugró szöveg Stream (az a játék, amelyet játszol).

  4. Ellenőrizze a beállításokat, majd kattintson a gombra Menj élőben.

    Kattints Változtat ha a Discord rossz játékot vagy alkalmazást választott, és kattintson a hangcsatorna benne van, ha másra akar váltani.

  5. Az ugyanazon hangcsatornán lévő többi felhasználó mostantól megtekintheti a képernyőmegosztást. Az időtartam alatt a Discord jobb alsó sarkában egy kis négyzet jelenik meg, amely megmutatja, amit streamel, és egy LIVE ikon a neve mellett a hangcsatornában.

  6. A leállításhoz kattintson a gombra Streaming leállítása ikon, amely úgy néz ki, mint egy monitor, benne X-szel.


Hogyan lehet szűrni a megosztást egy diszkord hangcsatornáról, ha a viszály nem ismeri fel a játékot

Ha nem játékot szeretne megosztani mással, mint például egy webböngészővel, vagy ha a Discord egyszerűen nem ismeri fel, hogy Ön éppen játékot játszik, akkor elég könnyű megoldás lehet. Ugyanaz az általános folyamat ugyanaz, de a játék streaming parancsikonja helyett az alapvető Discord képernyőmegosztó eszközt kell használnia.

  1. Indítsa el a megosztani kívánt játékot vagy alkalmazást.

  2. Indítsa el a Discord alkalmazást, nyissa meg a használni kívánt kiszolgálót, és csatlakozzon egy hangcsatornához.

  3. Kattintson a képernyő megosztás ikonjára, amely úgy néz ki, mint egy monitor, amelyen a szöveg mellett nyíl található Képernyő.

  4. Kattints alkalmazások ha megosztani szeretne egy alkalmazást, válassza ki a megosztani kívánt alkalmazást, majd kattintson a gombra Menj élőben.

  5. Alternatívaként kattinthat Screens ha egy teljes képernyőt meg akar osztani, válassza ki a megfelelő képernyőt, majd kattintson a gombra Menj élőben.

  6. Ellenőrizze a beállításokat, majd kattintson a gombra Menj élőben.

  7. A közvetítés mindenki számára elérhetővé válik, aki csatlakozik a hangcsatornához, és a Discord jobb alsó sarkában egy kis négyzet jelenik meg, amely megmutatja, hogy mit közvetít.


Hogyan oszthatja meg a megosztottságot a viszályban közvetlen üzenettel

A Discord szerverek és a hangcsatornák mellett közvetlen üzenetben is kommunikálhat barátaival. Az alapértelmezett módszer magában foglalja a beszélgetést egyetlen személlyel szöveges csevegés útján, de felvehet további embereket a DM-be, sőt hang- vagy videohívást is kezdeményezhet. Ha elindít egy ilyen hívást, akkor megoszthatja képernyőjét mindenkivel, akit meghívtak a DM-be.

A Discord hangcsatornát használó módszertől eltérően ez a módszer lehetővé teszi, hogy szigorúan ellenőrizhesse, hogy ki tekintheti meg az adatfolyamot, és nem igényel semmilyen konkrét Discord szervert sem.

A módszer használatához először hozzá kell adnia ismerőseit a Discord-hoz. Ha barátok vagytok, megjelennek a DM-listáján, és Ön felhívhatja őket.

A megosztást a következőképpen lehet szűrni a Discord közvetlen üzenet segítségével:

  1. Indítsa el a Discord alkalmazást, és kattintson a gombra Discord logó a bal felső sarokban.

  2. Kattintson bármelyik DM-re, beleértve az egyéni és csoportos DM-eket is, vagy hozzon létre egy új DM-t.

  3. Kattintson az Hívás ikonra a jobb felső sarokban, amely úgy néz ki, mint egy telefonkagyló.

  4. Kattintson az Kapcsolja be a Képernyő megosztása ikont úgy néz ki, mint egy monitor, amelyben nyíl van.

  5. Válassza ki a felbontást és a képkocka / másodperc (FPS) értéket, majd kattintson a gombra Alkalmazás ablak.

    A Full HD felbontás és a 60 FPS nem érhető el, ha nem rendelkezik Discord Nitro előfizetéssel.

  6. Válassza ki a játék vagy alkalmazás ablakát a közvetítéshez, majd kattintson a gombra Megosztás.

  7. A közvetítés egy nagy ablakban jelenik meg a DM szöveges része felett.

  8. A streaming leállításához vigye az egeret a stream fölé, és kattintson a képernyő ikonra benne az X-szel.