Népszerű repülésszimulátorok Linuxhoz

Ha mindig szeretett volna repülni, de visszatartotta a valódi repülőgépek repülésének költsége és kockázata, akkor érdemes kipróbálnia a Linux rendszerek számára elérhető repülési szimulátorok egyikét. Tekintettel a mai nagy teljesítményű asztali és notebook számítógépekre, valamint a nagy felbontású, széles képernyős monitorokra, otthoni vagy irodai biztonságból megismerheti a saját repülőgépével történő repülés néhány izgalmát. A repülési szimulátorok lehetővé teszik a repülőgépek széles választékának kiválasztását, a kis turbopropellertől a nagy légitársaságokig, és repülhetnek a föld számos pontjára, valamint a különböző városok számos repülőterére.


X-Plane

Amit mi szeretünk

  • A műfaj vezetője.

  • Steam-en érhető el.

  • Demo elérhető.

  • Rendkívül részletes szimuláció.

Amit nem szeretünk

  • Kissé drága.

  • Megfelelő teljesítményű számítógépre van szükség.

Az X-Plane az egyik legfejlettebb repülésszimulátor-szoftvercsomag személyi számítógépekhez, és a Föld és a Mars bolygók teljes díszletét tartalmazza. Az X-Plane reális repülési modellt hoz létre a repülőgép egyes részeire ható erők kiszámításával. Ez magában foglalja a turbulenciát, a földi hatást és a downdraft szimulációkat. Még az időjárást is reálisan szimulálja a meghatározott időközönként letöltött időjárási adatok.

A terepet a Shuttle Radar Topográfiai Misszió adatai alapján modellezik, és a környezetet közúti forgalmi szimulációk segítségével animálják. Az X-Plane 11 több mint 25,000 XNUMX repülőteret foglal magában. A hatékonyság javítása csökkentette a memóriahasználatot és megnövelte a betöltési sebességet. További repülőgép-modellekkel bővült, és továbbfejlesztették a saját repülőgépek építésének eszközét.

A szoftver körülbelül 60 dollárért érhető el, és nyolc DVD-n található, amely tartalmazza az összes szükséges adatot.

Az X-Plane ingyenes és nyílt forráskódú alternatívája a FlightGear, amelyet tíz éve fejlesztenek és hosszú utat tett meg. Ez egy rendkívül reális repülésszimulátor, amelyet hétköznapi számítógépeken lehet használni. Linuxon fejlesztették, de elérhető a legtöbb más elterjedt platformhoz is. A repülőgépek és terepek széles választéka, valamint a repülőgép viselkedésének és környezetének reális szimulációja szórakoztató és oktató jellegűvé teszi.

X-Plane vásárlása


FlightGear

Amit mi szeretünk

  • Teljesen nyílt forráskódú és ingyenes.

  • Évekig fejlesztették, rendkívül részletesen.

  • Konfigurálható rengeteg testreszabással.

  • Nyílt és hozzáférhető a módosításhoz.

Amit nem szeretünk

  • Technikai jellegű.

  • Némi konfigurációt igényel.

A FlightGear szimulációs motorja és a 3D-s grafikai megjelenítés olyan fejlett, hogy a rendszert mindenféle projektre használják, például egy rendszert a sugárhajtású oszcillációs problémák elemzésére, vagy a pilóta nélküli légi járművek megjelenítési eszközeként. FlightGear alapú szimulációt használtak a Justice tévésorozat részeként, hogy illusztrációkat szolgáltassanak egy repülőgép-baleset kivizsgálásakor.

Töltse le a FlightGear terméket


JSBSim



A JSBSim egy repülésdinamikai modellt (FDM) hajt végre, amelyet a repülőgépeket, rakétákat és más repülési tárgyakat mozgató fizikai erők szimulálására használnak. Az ilyen erők magukban foglalják a tárgyra alkalmazott bármilyen irányítási mechanizmust, valamint a természeti jelenségeket. Mint ilyen, ez nem egy teljes repülési szimulátor, csak egy matematikai magja. A szoftver lehetővé teszi a repülésirányító rendszer, az aerodinamika, a meghajtás és a futómű elrendezésének konfigurálását XML alapú konfigurációs fájlok segítségével. Szimulálni tudja a föld forgási hatásait, például a coriolist és a centrifugális erőket. Az adatok kimenhetők a képernyőn, fájlokban vagy aljzatokban.

Töltse le a JSBSim alkalmazást