Távolítsa el a másolatokat egy Mac „Megnyitás” menüjéből

A 'Megnyitás' menüvel más dokumentumokat nyithat meg, mint amelyek a dokumentumtípushoz társultak. Például JPEG képet nyithat meg a Photoshop alkalmazással, nem pedig az Apple Preview alkalmazásával. Ezt egyszerűen megteheti, ha a jobb egérgombbal rákattint a dokumentumra (példánkban JPEG-képre), és kiválasztja az előugró menü „Megnyitás” elemét. Ez a kedvenc módszerem a dokumentumok gyors megnyitására más alkalmazásokban. A 'Megnyitás' menü megjeleníti a Mac-en található összes alkalmazást, amely képes a kiválasztott dokumentummal való együttműködésre.

Az „Open With” menü egyik hátránya, hogy az idő múlásával nagyon hosszú lehet, amint telepíti és eltávolítja az alkalmazásokat a Mac gépén. Megkezdheti az alkalmazások duplikátumainak megjelenítését is. Például a "Megnyitás" menüben négy bejegyzés jelenik meg a Photoshop számára, annak ellenére, hogy a Mac-en csak a Photoshop egyik verziója van. A „Megnyitás” menüvel minden alkalommal meg lehet tölteni a másolatokat, amikor létrehoz egy indító meghajtó klónját vagy olyan meghajtókat csatlakoztat, amelyek alkalmazások másolatait tartalmazzák. Néha úgy tűnik, csak azért történik, mert az éjszaka holtában egy kutya a telihold felé hajolt.


A 'Megnyitás' menü visszaállítása

A 'Megnyitás' menü alaphelyzetbe állításával eltávolítja a duplikátumokat és a szellemalkalmazásokat (amelyeket Ön töröl). Visszaállítja az „Open With” menüt a Mac által fenntartott Launch Services adatbázis újjáépítésével. A Launch Services adatbázis újjáépítésének többféle módja van, beleértve a harmadik féltől származó rendszer segédprogramokat, mint a Cocktail és az Onxy.

Ha nem rendelkezik olyan rendszer segédprogrammal, amely képes újjáépíteni a Launch Services adatbázist, ne aggódjon; elvégezheti az újjáépítést a Terminal segítségével.


A Terminal használata a Launch Services adatbázis újjáépítéséhez

Indítsa el a Terminált, amely az / Applications / Utilities / címen található.

OS X 10.5.x és újabb verziók esetén írja be a következőket a terminál parancssorába:

/System/Library/Frameworks/CoreServices.framework/Frameworks/LaunchServices.framework/Support/lsregister -kill -r -domain local -domain system -domain user

OS X 10.3.x - 10.4.x esetén írja be a következőket a terminál parancssorába:

/System/Library/Frameworks/ApplicationServices.framework/Frameworks/LaunchServices.framework/Support/lsregister -kill -r -domain local -domain system -domain user

A fenti egy parancs, és egyetlen sorban van megadva. Egyszerűen átmásolhatja / beillesztheti a fenti parancsot a Terminálba, majd nyomja meg a Return / Enter billentyűt a parancs végrehajtásához. Ha nehézségei adódnak a fenti parancs kiválasztásával, próbáljon háromszor kattintani a parancs szövegére.

Az újjáépítési folyamat eltarthat egy-két percig. Amint visszatér a Terminál parancs, kiléphet a Terminálból.

Most, amikor az 'Open With' menüt használja, látnia kell egy alkalmazáslistát, amely csak a Mac-re telepített alkalmazásokra korlátozódik, nem tartalmaz másolatot vagy szellemet.


Referencia

Indító szolgáltatások

lsregister man oldal