XFDL fájl (Mi ez és hogyan nyitható meg)

Az XFDL kiterjesztésű fájl egy Extensible Forms Description Language fájl. Ez egy biztonságos típusú XML fájl, amelyet a PureEdge Solutions (az IBM által 2005-ben megszerzett vállalat) fejlesztett ki, biztonságos és legális elektronikus űrlapok létrehozásának módjaként.

Az XFDL fájlokat leggyakrabban üzleti vagy kormányzati körülmények között használják, amikor adatokat továbbítanak, vagy internetes dolgokat vásárolnak és adnak el. Az XFDL fájlokban lévő adatok általában olyan dolgokból állnak, mint a tranzakciós információk és a digitális aláírások.

Tim Fisher 

Az .XFD kiterjesztésű fájlok megegyeznek az .XFDL fájlt használókkal. Azonban ne felejtse el összekeverni az XFDL fájlt az Acrobat Forms Document fájllal, amely az XFDF fájlkiterjesztést használja.


XFDL fájl megnyitása

Az XFDL megnyitása előtt tisztában kell lennie azzal, hogy egy archívumba tömörülhet, ami azt jelenti, hogy az XFDL fájlt először ki kell bontania az archívumból, mielőtt használni tudná. A 7-Zip egy népszerű program, amely képes erre, de más ingyenes fájlcsomagolók is.

Az IBM Forms Viewer a legjobb program az XFDL fájlok számítógépen történő megnyitására. Az XFDL fájlok megtekintéséhez és szerkesztéséhez letöltheti az IBM Forms Designer ingyenes próbaverzióját is. Bármelyik program megszerzéséhez először létre kell hoznia egy ingyenes IBMid fiókot.

Az IBM Forms nem mindig ezen a néven futott. Eredetileg PureEdge Forms-nak hívták, mielőtt az IBM megvásárolta a PureEdge vállalatot. Ezután IBM Workplace Forms néven hívták, mielőtt 2007-ben Lotus Forms-ra váltott volna, végül pedig 2010-ben IBM Forms-ra.

Az iOS alkalmazás XFDL Reader képes megnyitni az XFDL fájlokat, sőt PDF-be mentheti vagy kinyomtathatja őket.

Mivel az XFDL fájlokban csak szöveg van, egy szövegszerkesztővel lehet megnyitni és megfelelően megjeleníteni őket, ha csak szerkesztenie kell a fájlt, vagy szöveges formában kell megtekintenie. Az IBM webhelyén található XFDL fájl ezen példáján láthatja, hogy mit értünk. Amint láthatja, az egész dokumentum egyszerűen szöveges fájl, így bármilyen szövegszerkesztő, például a Windows Jegyzettömbje vagy a Legjobb ingyenes szövegszerkesztők listáján található, felhasználható annak megnyitására.

Ha az itt szereplő információk továbbra sem segítenek megnyitni az XFDL fájlt, érdemes még egyszer ellenőrizni, hogy nem keveri-e össze a fájlt egy másik, hasonló nevű fájlkiterjesztéssel, például XSD, XFDF, CXF vagy XSPF. Bár egyes bővítmények nagyon hasonlónak tűnhetnek, ez még nem jelenti azt, hogy egyáltalán kapcsolatban lennének, vagy bármilyen módon hasonló formátumok lennének.


XFDL fájl konvertálása

Nem ismerünk olyan ingyenes fájlkonvertálót, amely átalakítana egy XFDL fájlt más formátumra. A fent említett IBM Forms Designer eszköz azonban egy nyitott XFDL fájlt konvertálhat PDF-be. Az IBM Forms Viewer használatával az XFDL fájl FRM (űrlap) fájlként is menthető.

Az XFDL fájl más módon is menthető egy nem kitölthető PDF-be egy szkript segítségével, amint az ebben a dokumentumban az Army Electronic Publishing System webhelyén található.

Az XFDL konvertálásához Word-dokumentummá azt javasoljuk, hogy először PDF-formátumot készítsen belőle, majd egy ingyenes PDF-Word átalakító segítségével mentse a fájlt DOCX vagy DOC formátumba.

Ha XFDL-t kell HTML-be konvertálni, használhatja az IBM Forms Server Webform Server összetevõjét.