A végső útmutató kedvenc zenéid iPad-en való hallgatásához: Az iTunes könyvtár bárhol elérhető


A zenekedvelők számára az iPad kiváló eszköz kedvenc zenéik tárolására és lejátszására. Kiváló minőségű hangszóróinak és nagy képernyőjének köszönhetően az iPad magával ragadó és élvezetes zenehallgatási élményt nyújt. Az iTunes könyvtárhoz való hozzáférés az iPadről azonban kissé trükkös lehet, különösen akkor, ha nem tartózkodik a számítógépén. Szerencsére többféleképpen is hozzáférhetsz az iTunes könyvtáradhoz az iPadről, bárhol is vagy.

Az egyik legegyszerűbb módja az iTunes könyvtár elérésének az iPadről az Apple iCloud szolgáltatásának használata. Az iCloud egy felhőalapú tárhelyszolgáltatás, amely lehetővé teszi a zenék, fényképek és egyéb fájlok távoli tárolását. Ahhoz, hogy az iCloud segítségével hozzáférhessen az iTunes könyvtárához az iPadről, engedélyeznie kell az iCloud zenei könyvtárat a számítógépén. Miután engedélyezte, a zenei könyvtárat az iPadről úgy érheti el, hogy megnyitja a Zene alkalmazást, és kiválasztja a Saját zene opciót. Minden zenefájlod elérhető lesz lejátszásra, és akár le is töltheted őket offline zenehallgatáshoz.

Egy másik módja az iTunes könyvtár elérésének az iPadről egy harmadik féltől származó alkalmazás, például a Plex használata. A Plex egy médiaszerver-alkalmazás, amely lehetővé teszi, hogy zenéidet, filmjeidet és tévéműsoraidat a számítógépedről az iPaden keresztül az interneten keresztül streameld. A Plex használatához telepítenie kell a Plex médiakiszolgálót a számítógépére és a Plex alkalmazást az iPadjére. Ha mindent megfelelően beállítottál, a Plex alkalmazás megnyitásával és a Zene opció kiválasztásával hozzáférhetsz az iTunes könyvtáradhoz az iPadről. Lejátszási listákat is létrehozhatsz, keverheted a zeneszámokat, és akár sorba is állíthatod őket a folyamatos lejátszáshoz.

Ha nem szeretnél harmadik féltől származó alkalmazást használni vagy felhőalapú tárolásra hagyatkozni, az iTunes könyvtáradat az iPadről is elérheted az Apple Home Sharing funkciójával. Az Otthoni megosztás lehetővé teszi, hogy az iTunes könyvtáradat több, ugyanazon a hálózaton lévő eszközzel is megoszthasd. A Home Sharing használatához engedélyeznie kell azt a számítógépén és az iPadjén. Ha engedélyezted, az iPadről úgy érheted el az iTunes könyvtáradat, hogy megnyitod a Zene alkalmazást, és kiválasztod a Könyvtár opciót. Ezután böngészhetsz a zenei gyűjteményedben, lejátszási listákat hozhatsz létre, és akár le is tölthetsz dalokat offline zenehallgatáshoz.

Összefoglalva, az iTunes könyvtárhoz való hozzáférés az iPadről könnyebb, mint gondolnád. Akár a felhőalapú tárolást, akár harmadik féltől származó alkalmazásokat vagy az Apple saját otthoni megosztási funkcióját használod, többféleképpen is hozzáférhetsz a zenei gyűjteményedhez az iPadről, függetlenül attól, hogy éppen hol vagy. Ha követed a cikkben leírt lépéseket, bárhol és bármikor élvezheted a kedvenc zenéid hallgatását az iPadeden.

FAQ
Hozzáférhetek online az Apple könyvtáramhoz?

Igen, az iCloud segítségével online is hozzáférhetsz az Apple-könyvtáradhoz. Az iCloud az Apple által biztosított felhőalapú tárhelyszolgáltatás, amely lehetővé teszi, hogy digitális tartalmaidat, például zenéket, filmeket, tévéműsorokat, könyveket és fényképeket tárolj és érj el az összes Apple-eszközödön, így iPhone, iPad, iPod touch, Mac és PC készülékeiden is.

Ahhoz, hogy az iCloudon keresztül online hozzáférhessen az Apple könyvtárához, Apple ID-val kell rendelkeznie, és be kell jelentkeznie az iCloud.com webhelyre az Apple ID hitelesítő adatainak használatával. Miután bejelentkezett, megtekintheti és elérheti az Apple-könyvtárában tárolt összes digitális tartalmát.

Amellett, hogy az iCloudon keresztül online is elérheti Apple-könyvtárát, az Apple-eszközökön az Apple Music vagy az iTunes alkalmazással is hozzáférhet zenei könyvtárához, az Apple Books alkalmazással pedig könyvtárához. Ezek az alkalmazások a legtöbb Apple-eszközön előre telepítve vannak, és lehetővé teszik a digitális tartalmak letöltését és streamelését közvetlenül az internetről.

Ha bármilyen probléma merül fel, vagy bármilyen kérdése van az Apple-könyvtár online elérésével kapcsolatban, segítségért fordulhat az Apple ügyfélszolgálatához. A támogatási csapat végigvezeti Önt a folyamaton, és segít az esetlegesen felmerülő technikai problémák elhárításában.

Hogyan férhetek hozzá az iTunes könyvtárhoz az iCloudból?

Az iTunes-könyvtár iCloudból történő eléréséhez Apple ID-val kell rendelkeznie, és engedélyeznie kell az iCloud Zenei könyvtárat a készülékén. Az alábbi lépésekkel érheti el iTunes könyvtárát az iCloudból:

1. Nyissa meg az iTunes alkalmazást a készülékén.

2. Kattintson a Fiók menüre, és válassza a Bejelentkezés lehetőséget. Adja meg Apple ID azonosítóját és jelszavát, majd kattintson a Bejelentkezés gombra.

3. Miután bejelentkezett, lépjen az iTunes menübe, és válassza a Beállítások menüpontot.

4. A Beállítások ablakban kattintson az Általános fülre.

5. Jelölje be az iCloud Music Library melletti négyzetet az engedélyezéshez.

6. Kattintson az OK gombra a módosítások mentéséhez.

7. Mostantól az iTunes könyvtár automatikusan szinkronizálódik az iClouddal. A hozzáféréshez nyissa meg az iTunes-t bármelyik eszközön, és jelentkezzen be ugyanazzal az Apple ID-val.

8. Kattintson a Zene ikonra az iTunes könyvtárában lévő összes dal megtekintéséhez.

9. Az iCloudból is elérheti az iTunes könyvtárát, ha az iPhone, iPad vagy iPod touch készüléken a Zene alkalmazásba lép, és a Könyvtár fülre koppint.

10. Itt láthatja az iClouddal szinkronizált összes dalát, albumát és lejátszási listáját.

Ha ezeket a lépéseket követi, könnyedén hozzáférhet az iTunes könyvtárához az iCloudból, és bármilyen eszközön élvezheti zenéit.

Miért nem látom a zenei könyvtáramat az iPademen?

Több oka is lehet annak, hogy miért nem látod a zenetáradat az iPadeden. Íme néhány tipp a hibaelhárításhoz, hogy segítsen kideríteni a problémát:

1. Ellenőrizze, hogy szinkronizálta-e a zenetárát: Ha nem szinkronizáltad a zenetáradat az iPaddel, akkor nem fogod látni. Ehhez csatlakoztassa az iPadet a számítógéphez, indítsa el az iTunes-t, válassza ki az iPadet, majd válassza ki a készülékkel szinkronizálni kívánt zenéket. Ha a szinkronizálási folyamat befejeződött, látni fogod a zenetáradat az iPadeden.

2. Győződjön meg arról, hogy a zenealkalmazás naprakész: Ha a zenealkalmazás nem frissült, előfordulhat, hogy nem működik megfelelően, és nem láthatja a zenetárát. Annak ellenőrzéséhez, hogy az alkalmazásod naprakész-e, menj az App Store-ba az iPadeden, és nézd meg, hogy vannak-e elérhető frissítések a zenei alkalmazásodhoz. Ha vannak frissítések, telepítse őket, majd ellenőrizze, hogy látható-e a zenetár.

3. Ellenőrizze az iCloud beállításait: Ha az iCloudot használja a zenék tárolására, ellenőrizze, hogy az iCloud beállításai megfelelően vannak-e konfigurálva. Válassza a Beállítások > Zene > iCloud zenetár menüpontot, és kapcsolja be a kapcsolót. Így láthatod majd a zenei könyvtáradat az iPadeden.

4. Indítsa újra az iPadet: Néha az iPad újraindítása orvosolhatja az alkalmazások működésével kapcsolatos problémákat. Ehhez tartsa lenyomva az alvó/ébresztő gombot, amíg meg nem jelenik a kikapcsolás csúszka. Csúsztassa a csúszkát a készülék kikapcsolásához, majd nyomja meg és tartsa lenyomva ismét az alvó/ébresztő gombot a készülék visszakapcsolásához.

Ha a fenti hibaelhárítási tippek egyike sem működik, akkor lehet, hogy kapcsolatba kell lépnie az Apple ügyfélszolgálatával, vagy szakember segítségét kell kérnie.