Navigáló üzleti költségek: Mit kell tudni az induló költségek levonásáról


Egy új vállalkozás indítása izgalmas, de költséges vállalkozás lehet. Új vállalkozóként talán azon tűnődik, hogy levonhatja-e az indulási költségeket az adóbevallásában, mielőtt elkezdene bevételt termelni. A rövid válasz igen, de vannak bizonyos korlátozások és szabályok, amelyekkel tisztában kell lennie.

Az IRS az induló költségeket úgy határozza meg, mint egy vállalkozás felkutatásával vagy létrehozásával kapcsolatban felmerült költségeket, beleértve egy aktív kereskedelmi vagy üzleti tevékenység létrehozásával vagy megszerzésével kapcsolatos költségeket. Ezek a költségek magukban foglalhatják a piackutatást, a reklámot, az alkalmazottak képzését és az olyan szakmai díjakat, mint a jogi és számviteli szolgáltatások.

Bár az induló költségek levonhatók, az első évben levonható összegnek vannak korlátai. Az IRS lehetővé teszi a vállalkozók számára, hogy a működés első évében legfeljebb 5000 USD összegű indulási költséget vonjanak le. Az 5000 USD-t meghaladó költségeket 15 év alatt kell amortizálni.

Fontos megjegyezni, hogy nem minden költség minősül induló költségnek. Az aktív kereskedelmi vagy üzleti tevékenység megkezdése előtt felmerült költségek nem vonhatók le. Például, ha Ön még a tervezési fázisban van, és még nem kezdte meg a tevékenységét, az ez idő alatt felmerült költségek nem vonhatók le indulási költségként.

Ezenkívül az olyan személyes kiadások, mint az utazás, az étkezés és a szórakoztatás nem vonhatók le induló költségként. Ezek a költségek továbbra is levonhatók rendes és szükséges üzleti költségként, de az indulási költségektől elkülönítve kell elszámolni őket.

Az induló költségek adóbevallásában való érvényesítéséhez a 4562. számú, Értékcsökkenés és amortizáció című nyomtatványt kell benyújtania. Ez a nyomtatvány lehetővé teszi az indítási költségek, valamint az üzleti tevékenységgel kapcsolatos egyéb értékcsökkenési és amortizációs költségek bejelentését és levonását.

Fontos, hogy minden induló költségről részletes nyilvántartást vezessen, hogy az adóbevallásában pontos jelentést készíthessen. Ez magában foglalja a nyugtákat, számlákat és egyéb dokumentumokat az igényelt költségek alátámasztására.

Összefoglalva, bár az induló költségek levonhatók a jövedelemszerzés előtt, vannak korlátozások és szabályok, amelyekkel tisztában kell lennie. Tartson részletes nyilvántartást, és konzultáljon adószakértővel a megfelelő jelentés biztosítása és a levonások maximalizálása érdekében. A szabályok és korlátozások megértésével eligazodhat az adózásban, és biztosíthatja, hogy vállalkozása sikerre van berendezkedve.