Az általános költségek megértésének fontossága az Ön vállalkozásában


Vállalkozás tulajdonosaként elengedhetetlen, hogy megértse az általános költségeket. Az általános költségek azok a kiadások, amelyek nem kapcsolódnak közvetlenül az áruk vagy szolgáltatások előállításához, de szükségesek a vállalkozás működéséhez. Ezek a költségek közé tartozhatnak a bérleti díj, a közüzemi díjak, a biztosítás és egyéb olyan költségek, amelyek nem kapcsolódnak közvetlenül a termékhez vagy szolgáltatáshoz.

Az általános költségek kiszámítása alapvető fontosságú az általános üzleti költségek és a nyereségesség megértéséhez. Íme néhány lépés, amellyel hatékonyan kiszámíthatja rezsiköltségeit:

1. Azonosítsa a rezsiköltségeit

A rezsiköltségek kiszámításának első lépése azok azonosítása. Ide tartozik minden olyan költség, amely nem kapcsolódik közvetlenül a termék vagy szolgáltatás előállításához. Készítsen listát az összes ilyen költségről, és gyűjtse össze a vonatkozó pénzügyi információkat a költségeik kiszámításához.

2. Számítsa ki az összes általános költségét

Miután azonosította az általános költségeket, az összes költség összeadásával kiszámíthatja az összes általános költségét. Így világos képet kaphat vállalkozása összes költségéről.

3. Határozza meg az egységenkénti általános költségeit

Ahhoz, hogy megértse vállalkozása jövedelmezőségét, elengedhetetlen, hogy meghatározza az egységenkénti általános költségeit. Ez úgy számítható ki, hogy az összes általános költségét elosztja az előállított egységek vagy nyújtott szolgáltatások számával.

4. Tekintse át és igazítsa ki a rezsiköltségeit

Miután kiszámította a rezsiköltségeit, fontos, hogy rendszeresen felülvizsgálja azokat, és szükség szerint kiigazítsa. Ez segíthet azonosítani azokat a területeket, ahol csökkentheti a kiadásokat és javíthatja vállalkozása jövedelmezőségét.

A rezsiköltségek megértése elengedhetetlen a sikeres vállalkozás működtetéséhez. Ha időt szán a rezsiköltségek kiszámítására és azok rendszeres felülvizsgálatára, megalapozott döntéseket hozhat üzleti kiadásaival kapcsolatban, és javíthatja általános jövedelmezőségét.

FAQ
Mit tartalmaz a rezsiköltségek kiszámítása?

Az általános költségek azokat a közvetett kiadásokat jelentik, amelyek a vállalkozás működésének fenntartása érdekében merülnek fel, de amelyek nem kapcsolódnak közvetlenül az áruk vagy szolgáltatások előállításához vagy értékesítéséhez. Az általános költségek kiszámításakor egy vállalkozás jellemzően olyan költségeket vesz figyelembe, mint a bérleti díj, a közüzemi díjak, a biztosítás, az ingatlanadó, az irodaszerek, a karbantartás és javítás, a berendezések értékcsökkenése, valamint az adminisztratív személyzet fizetése és juttatásai.

Ezeken az alapköltségeken kívül a vállalkozások egyéb közvetett költségeket is figyelembe vehetnek az általános költségek kiszámításakor, például marketing- és reklámköltségeket, jogi és könyvelési díjakat, utazási költségeket és egyéb, a vállalkozás működéséhez szükséges különféle kiadásokat. Az általános költségek kiszámításának célja a vállalkozás működtetésének teljes költségének meghatározása, hogy a vállalat meg tudja határozni az árakat, és stratégiai döntéseket tudjon hozni a működésével és jövedelmezőségével kapcsolatban.

Fontos megjegyezni, hogy az általános költségekbe tartozó konkrét tételek iparágtól és az egyes vállalkozásoktól függően változhatnak. Például egy gyártó vállalatnak más rezsiköltségei lehetnek, mint egy szakmai szolgáltató cégnek, és egy kisvállalkozásnak más rezsiköltségei lehetnek, mint egy nagyvállalatnak. Általánosságban azonban az általános költségek mindazokat a közvetett kiadásokat jelentik, amelyek a vállalkozás működéséből adódóan merülnek fel, és amelyek nem kapcsolódnak közvetlenül az áruk vagy szolgáltatások előállításához vagy értékesítéséhez.

Mi a tipikus általános költség százalékos aránya?

A tipikus általános költségszázalék olyan tényezőktől függően változhat, mint az iparág, a vállalkozás mérete és az általános költségekben szereplő konkrét kiadások. A rezsiköltségek általános aránya azonban a teljes bevétel 20-30%-a között mozog. Az általános költségek jellemzően olyan közvetett költségeket tartalmaznak, mint a bérleti díj, a közüzemi díjak, a biztosítás, az adók és a nem termelő személyzet fizetése. Fontos, hogy a vállalkozások nyomon kövessék és kezeljék rezsiköltségeiket, hogy biztosítsák, hogy azok nem emésztik fel a nyereséget. Emellett a rezsiköltségek százalékos arányának az iparági referenciaértékekkel való összehasonlítása betekintést nyújthat a vállalkozás költségszerkezetének versenyképességébe.

Mi az általános költségek 2 típusa?

A számvitelben és a könyvelésben az általános költségek a vállalkozás működtetése során felmerülő közvetett költségeket jelentik, amelyek nem vezethetők vissza közvetlenül egy adott termékhez vagy szolgáltatáshoz. Ezek a költségek nélkülözhetetlenek a vállalkozás számára, de nem lehet könnyen hozzárendelni egy adott termékhez vagy szolgáltatáshoz.

Az általános költségeknek két típusa van:

1. Fix általános költségek: Az állandó általános költségek olyan költségek, amelyek a termelés vagy az értékesítés szintjétől függetlenül állandóak maradnak. Ezek a költségek közé tartozik a bérleti díj, az ingatlanadó, a biztosítás és az állandó alkalmazottak fizetése. Még akkor is ki kell fizetni ezeket a költségeket, ha a vállalkozás nem termel vagy nem ad el semmit.

2. Változó általános költségek: A változó általános költségek olyan költségek, amelyek a termelés vagy az értékesítés szintjével ingadoznak. Ezek a költségek közé tartoznak a nyersanyagok, a készletek, a közüzemi szolgáltatások és az ideiglenes munkaerő. Minél több terméket vagy szolgáltatást állít elő vagy értékesít egy vállalkozás, annál több változó általános költség merül fel.

A vállalkozások számára fontos, hogy nyomon kövessék általános költségeiket, hogy meghatározzák termékeik vagy szolgáltatásaik tényleges költségeit, és hogy megalapozott döntéseket hozhassanak az árképzéssel és a nyereségességgel kapcsolatban.

Mi a teljes általános költség?

A teljes rezsiköltségek az összes közvetett költséget jelentik, amelyek egy vállalkozásnak az áruk vagy szolgáltatások előállítási folyamata során felmerülnek. Ezek a költségek nem kapcsolódnak közvetlenül egy adott termék vagy szolgáltatás előállításához. Közvetett költségeknek vagy működési költségeknek is nevezik őket. Az általános költségek közé tartozhatnak olyan kiadások, mint a bérleti díj, a közüzemi díjak, a biztosítás, a kisegítő személyzet fizetése, a berendezések értékcsökkenése és az irodaszerek. Ezek a költségek szükségesek a vállalkozás zavartalan működéséhez, de nem járulnak hozzá közvetlenül az áruk vagy szolgáltatások előállításához. A teljes általános költség kiszámításához a vállalkozásnak egy bizonyos időszak, például egy hónap vagy egy év alatt felmerült összes közvetett költséget össze kell adnia, és fel kell osztania a megfelelő költséghelyekre. Ez az információ kritikus fontosságú egy vállalkozás számára, hogy meghatározhassa jövedelmezőségét, és megalapozott döntéseket hozhasson az árképzésről, a költségcsökkentésről és a hatékonyság javításáról.