Unlock the Power of Your Mac: Fájlnevek keresése külső meghajtókon


Egy külső meghajtó kiváló módja a fájlok tárolásának és rendszerezésének. Azonban kissé frusztráló lehet, amikor meg kell találnia egy adott fájlt, és nem emlékszik, hová mentette azt. Szerencsére a Mac számítógépek beépített keresési funkcióval rendelkeznek, amely lehetővé teszi a fájlok gyors megtalálását, még akkor is, ha azok külső meghajtón vannak tárolva. Ebben a cikkben megmutatjuk, hogyan lehet elérni, hogy a Mac megtalálja a fájlneveket egy külső meghajtón.

1. lépés: Csatlakoztassa a külső meghajtót

Csatlakoztassa a külső meghajtót a Mac számítógépéhez. Várjon néhány másodpercet, amíg a számítógép felismeri a meghajtót. Amint a Mac érzékeli a külső meghajtót, az megjelenik a Finderben.

2. lépés: A Finder megnyitása

Kattintson a Dockon lévő Finder ikonra a megnyitásához. A Finderben elérheti az összes fájlt és mappát.

3. lépés: Válassza ki a külső meghajtót

A Finder ablak bal oldalsávjában kattintson a külső meghajtó nevére. Ez a művelet megjeleníti a meghajtón tárolt összes fájlt és mappát.

4. lépés: Használja a keresősávot

A Finder ablak jobb felső sarkában megjelenik egy keresősáv. Kattintson rá a keresőmező megjelenítéséhez. Írja be a keresett fájl nevét, és nyomja le az Entert.

5. lépés: A keresési eredmények áttekintése

A keresési eredményekben megjelenik az összes olyan fájl, amely megfelel a keresési lekérdezésnek. Tovább finomíthatja a keresést a keresősáv jobb oldalán található „+” gombra kattintva. Olyan szűrőket adhat hozzá, mint a fájltípus, a módosítás dátuma és a fájl mérete.

6. lépés: A fájl megnyitása

Ha megtalálta a keresett fájlt, kattintson rá duplán a megnyitásához. Ha a fájl nem a külső meghajtón található, a rendszer megmutatja a fájl elérési útvonalát, jelezve, hogy hol tárolja.

Összefoglalva, a fájlnevek megtalálása a külső meghajtón egyszerű folyamat. A fent vázolt lépéseket követve gyorsan és hatékonyan megkeresheti a fájlokat. A Mac számítógépek keresési funkciója hatékony eszköz, amellyel időt takaríthat meg és növelheti termelékenységét. Ezekkel a tippekkel kiaknázhatja a Mac teljes potenciálját, és a következő szintre emelheti a munkáját.

FAQ
Hogyan kereshetek fájlokat a külső merevlemezen?

A külső merevlemezen lévő fájlok kereséséhez kövesse az alábbi lépéseket:

1. Csatlakoztassa a külső merevlemezt a számítógéphez, és győződjön meg róla, hogy az megfelelően fel van ismerve és csatlakoztatva.

2. Nyissa meg a File Explorert a Windows számítógépén vagy a Findert a Mac számítógépén.

3. A képernyő bal oldalán található navigációs ablakban kattintson a külső merevlemez nevére a tartalmának megtekintéséhez.

4. Az ablak jobb felső részén egy keresősávnak kell megjelennie. Kattintson rá a keresőmező megnyitásához.

5. Írja be a keresett fájl nevét vagy egy hozzá kapcsolódó kulcsszót.

6. Nyomja meg az Enter billentyűt, vagy kattintson a nagyító ikonra a keresés elindításához.

7. Ha a keresett fájlt vagy fájlokat megtalálta, azok megjelennek a keresési eredmények között a keresősáv alatt.

8. Ezután duplán kattinthat a fájlra a megnyitásához, vagy jobb egérgombbal kattintva elérheti az egyéb lehetőségeket, például a másolást, áthelyezést vagy törlést.

9. Ha a keresett fájlt nem találja, próbálja meg finomítani a keresést más kulcsszavak használatával, vagy ellenőrizze, hogy a külső merevlemezen a megfelelő helyen keresi-e a fájlt.

Hogyan indexelhetem a Mac külső merevlemezét?

A külső merevlemez indexeléséhez Mac számítógépen a következő lépéseket követheti:

1. Csatlakoztassa a külső merevlemezt a Mac számítógéphez, és várja meg, hogy felismerje.

2. Nyissa meg a Spotlight beállításait a képernyő bal felső sarkában lévő Apple ikonra kattintva, majd válassza a „Rendszerbeállítások” lehetőséget. Ezután kattintson a „Spotlight” menüpontra.

3. Kattintson az „Adatvédelem” fülre, majd kattintson a „+” jelre, hogy felvegye a külső merevlemezt azon helyek listájára, amelyeken a Spotlight nem kereshet.

4. Zárja be a Spotlight beállítások ablakát, és várjon néhány percet, hogy a Spotlight újraindexelje a Mac számítógépét anélkül, hogy a külső merevlemez a keresési eredmények között szerepelne.

5. Nyissa meg újra a Spotlight beállításait, és távolítsa el a külső merevlemezt a Spotlight által nem keresendő helyek listájáról.

6. Zárja be a Spotlight beállítások ablakát, és várjon néhány percet, hogy a Spotlight újraindexelje a Mac számítógépét, és a külső merevlemezét is felvegye a keresési eredmények közé.

Ha elvégezte ezeket a lépéseket, a Spotlight segítségével már kereshet a külső merevlemezen lévő fájlokra és mappákra. Ne feledje, hogy a külső merevlemez indexelése eltarthat egy ideig, különösen, ha nagy mennyiségű adat van rajta tárolva.

Miért nem keres a Mac a külső merevlemezemen?

Több oka is lehet annak, hogy a Mac nem keres a külső merevlemezen. Íme néhány lehetséges ok és megoldás:

1. A külső merevlemez nincs megfelelően csatlakoztatva a Mac-hez – Győződjön meg róla, hogy a külső merevlemez megfelelően csatlakozik a Mac-hez. Ellenőrizze a kábelt és a portokat, hogy nem sérültek-e meg. Ha a külső merevlemez USB-n keresztül van csatlakoztatva, próbálja meg egy másik USB-porthoz csatlakoztatni.

2. A külső merevlemez nincs Machez formázva – Ha a külső merevlemez nincs Machez formázva, előfordulhat, hogy a Mac nem ismeri fel. A külső merevlemez formátumát úgy ellenőrizheti, hogy kiválasztja a Finderben, majd a Fájl > Információ lekérdezése parancsra kattintva. Keresse meg a formátumot az Általános rész alatt. Ha nem Machez van formázva, akkor újra kell formáznia. Ne feledje, hogy az újraformázás a külső merevlemezen lévő összes adatot törli, ezért az újraformázás előtt mindenképpen készítsen biztonsági másolatot az adatokról.

3. A Spotlight indexelés ki van kapcsolva a külső merevlemezen – A Spotlight a Mac számítógépek keresési funkciója, amely lehetővé teszi a fájlok és mappák keresését a Mac számítógépen. Alapértelmezés szerint a Spotlight indexeli a belső merevlemezt, de a külső merevlemezeket nem. A Spotlight indexelésének engedélyezéséhez a külső merevlemezen a Rendszerbeállítások > Spotlight > Adatvédelem lapon. Ezután húzza a külső merevlemezt azon elemek listájára, amelyekben a Spotlight nem kereshet. Néhány pillanat múlva távolítsa el a külső merevlemezt a listáról, és a Spotlight elkezdi indexelni azt.

4. A külső merevlemez sérült – Ha a külső merevlemez sérült, előfordulhat, hogy a Mac nem ismeri fel. Megpróbálhatja a lemez javítását a Lemezkezelő segédprogrammal. Nyissa meg a Lemez segédprogramot (Alkalmazások > Segédprogramok > Lemez segédprogram), válassza ki a külső merevlemezt, majd kattintson az Első segítség gombra. Kövesse az utasításokat az esetleges hibák javításához.

5. A külső merevlemez nincs csatlakoztatva – Ha a külső merevlemez nincs csatlakoztatva, akkor a Mac nem fogja látni. Ellenőrizheti, hogy a külső merevlemez fel van-e szerelve, ha megnyitja a Lemezkezelő segédprogramot, és megkeresi a bal oldalsávban. Ha nincs csatlakoztatva, megpróbálhatja csatlakoztatni, ha kijelöli, és az eszköztáron a Mount gombra kattint.

Ha a fenti megoldások egyike sem működik, akkor további segítséget kell kérnie egy szakképzett technikustól, vagy kapcsolatba kell lépnie a külső merevlemez gyártójával.