Racionalizálja az e-mail kommunikációját: Útmutató az egyesített levelezéshez a Gmail kapcsolatokban


Az e-mailes kommunikáció mindennapi életünk elengedhetetlen része. Akár hírleveleket, promóciós e-maileket vagy személyre szabott üzeneteket küld, fontos, hogy a folyamat a lehető leghatékonyabb legyen. Ennek egyik módja a Gmail Contacts levelek egyesítése funkció használata. A levélegyesítés lehetővé teszi, hogy néhány kattintással személyre szabott e-maileket küldjön a címzettek nagy csoportjának. Íme egy útmutató, amely segít a levélösszevonás létrehozásában a Gmail Contactsban.

1. Hozzon létre egy új Google-táblázatot

A levélösszevonás létrehozásának első lépése, hogy létrehoz egy új Google-táblázatot azokkal az e-mail címekkel és egyéb információkkal, amelyeket bele szeretne foglalni az e-mailbe. Használhat egy meglévő Google Sheet-et is, vagy importálhat egy CSV-fájlt. A Google Sheetben hozzon létre oszlopokat az egyesíteni kívánt információknak, például a keresztnévnek, a vezetéknévnek és az e-mail címnek.

2. Telepítse a Yet Another Mail Merge kiegészítőt

A Google Sheet létrehozása után telepítse a Yet Another Mail Merge kiegészítőt a Gmail fiókjába. Ehhez kattintson a Gmail menüsorában a „Kiegészítők” fülre, majd válassza a „Kiegészítők beszerzése” lehetőséget. Keressen rá a „Yet Another Mail Merge” kifejezésre, és telepítse a bővítményt.

3. Állítsa össze az e-mailt

Ezután állítsa össze az elküldeni kívánt e-mailt. Az e-mail szövegében adja meg az egyesíteni kívánt információk helyőrzőit, például a {{Vezetéknév}} vagy az {{Email cím}}. Ezeket a helyőrzőket a Google Sheetből származó tényleges információk fogják helyettesíteni.

4. Hozza létre az összevonást

Miután összeállította az e-mailt, kattintson a menüsorban a „Kiegészítők” fülre, és válassza a „Még egy összevonás” lehetőséget. Kövesse az utasításokat a Google Sheet kiválasztásához, válassza ki az e-mail címét, és válassza ki az egyesíteni kívánt információk oszlopfejléceit. Az összevonást előnézetben is megtekintheti, hogy megbizonyosodjon arról, hogy minden megfelelően néz ki.

5. Küldje el az e-maileket

Végül kattintson az „E-mailek küldése” gombra a személyre szabott e-mailek elküldéséhez. Az e-maileket egyenként fogja elküldeni a listán szereplő minden egyes címzettnek, a helyőrzőket a tényleges adatokkal helyettesítve.

A levelek egyesítése a Gmail Kapcsolatokban egy hatékony eszköz, amellyel időt takaríthat meg, és hatékonyabbá teheti az e-mailes kommunikációt. Ha követi ezeket a lépéseket, könnyen létrehozhat és küldhet személyre szabott e-maileket a címzettek nagy csoportjának.

FAQ
Hogyan egyesíthetek névjegycsoportokat a Gmailben?

A névjegycsoportok összevonása a Gmailben segíthet racionalizálni az e-mailes kommunikációt azáltal, hogy több névjegycsoportot egyesít egybe. Az alábbi lépésekkel egyesítheti a névjegycsoportokat a Gmailben:

1. Jelentkezzen be a Gmail fiókjába, és kattintson a képernyő jobb felső sarkában található „Google Apps” ikonra.

2. Kattintson a „Kapcsolatok” ikonra, amely egy személy sziluettjére hasonlít.

3. A bal oldali menüben válassza ki azt a névjegycsoportot, amelyet egy másik csoportba szeretne összevonni.

4. Kattintson az egyesíteni kívánt csoport minden egyes kapcsolata melletti jelölőnégyzetre.

5. Kattintson a képernyő tetején található „Címkék” gombra, és válassza ki azt a névjegycsoportot, amelybe a kiválasztott névjegyeket egyesíteni kívánja.

6. Kattintson az „Alkalmazás” gombra a kiválasztott névjegyek új csoportba való felvételéhez.

7. Ismételje meg ezt a folyamatot az összes többi egyesíteni kívánt kontaktcsoport esetében.

Miután az összes kontaktcsoportot összevonta, könnyen küldhet e-maileket az új csoportba tartozó összes személynek, ha egy új e-mail megírásakor a „Címzett” mezőbe beírja a csoport nevét. Ezzel időt takaríthat meg, és hatékonyabbá teheti az e-mailes kommunikációt.

Hogyan egyesíthetem a címkéket a Google kapcsolatokban?

A címkék összevonása a Google Contactsban hasznos módja lehet a kapcsolatok összevonásának és rendszerezésének. Íme a címkék egyesítésének lépései a Google Contactsban:

1. Jelentkezzen be a Google-fiókjába, és lépjen be a Google Névjegyzékbe.

2. A bal oldalon megjelenik a címkék listája. Kattintson arra a címkére, amelyet össze szeretne vonni egy másik címkével.

3. Kattintson a címke jobb felső sarkában lévő három pont ikonra, és válassza a „Szerkesztés” lehetőséget.

4. A „Címke szerkesztése” ablakban megjelenik az „Egyesítés egy másik címkével” lehetőség. Kattintson erre a lehetőségre.

5. A „Címkék egyesítése” ablakban válassza ki a legördülő menüből az egyesíteni kívánt címkét.

6. Kattintson az „Egyesítés” gombra a két címke egyesítéséhez.

Vegye figyelembe, hogy az összevonandó címke alatti összes kapcsolat átkerül az összevonandó címkébe. Fontos, hogy az egyesítés előtt nézze át a kapcsolatokat, nehogy véletlenül egyesítse azokat a kapcsolatokat, amelyeknek külön kellene lenniük.

Ingyenes a Gmail levelek egyesítése?

Igen, a Gmail levelek egyesítése ingyenes, amennyiben rendelkezik Gmail-fiókkal. A levélösszevonás funkció a Google Sheets-be van beépítve, amely szintén a Google által biztosított ingyenes eszköz. Előfordulhat azonban, hogy további funkciókért vagy szolgáltatásokért, például a levélösszevonó eszköz prémium verziójáért vagy a Gmailbe integrálható, harmadik féltől származó eszközökért fizetnie kell. Fontos megjegyezni, hogy bár maga a levélösszevonási funkció ingyenes, a nagyszámú e-mail elküldésével járó költségek, például az e-mail marketing szolgáltatások vagy az e-mail tárhely díjai továbbra is felmerülhetnek.

Lehet kontaktcsoportot egyesíteni?

Igen, összeolvaszthat egy névjegycsoportot. A névjegycsoport olyan névjegyek gyűjteménye, amelyeket e-mailek küldésére, levelezési címkék létrehozására vagy szövegszerkesztő programban történő egyesítésre használhat. Egy névjegycsoport postai egyesítéséhez a csoportot CSV-fájlként kell exportálnia, amely egy olyan programban nyitható meg, mint a Microsoft Excel. Onnan a szövegszerkesztő programjában a CSV-fájl adatainak felhasználásával személyre szabott e-maileket vagy leveleket készíthet a csoport minden egyes kapcsolattartója számára. A levélegyesítés végrehajtásának pontos lépései az Ön által használt programtól függően változnak, de a legtöbb szövegszerkesztő program rendelkezik beépített levélegyesítési eszközzel, amely végigvezeti Önt a folyamaton. Fontos, hogy megbizonyosodjon arról, hogy rendelkezik a kapcsolattartói adatoknak a levélösszevonás céljára történő felhasználásához szükséges jogosultságokkal, és hogy betartja a vonatkozó adatvédelmi törvényeket és előírásokat.