A nyomtatóillesztő-programok Windows 7-ben történő módosításának végső útmutatója


Ha valaha is nyomtatási minőségi problémákkal vagy hibaüzenetekkel találkozott nyomtatás közben, lehetséges, hogy a nyomtatóillesztő-programot frissíteni vagy módosítani kell. A nyomtatóillesztő-program az a szoftver, amely lehetővé teszi, hogy a Windows 7 számítógép kommunikáljon a nyomtatóval. Ebben az útmutatóban megmutatjuk, hogyan módosíthatja a nyomtatóillesztő-programot a Windows 7-ben.

1. lépés: Az Eszközök és nyomtatók megnyitása

A kezdéshez nyissa meg a Vezérlőpultot, és válassza az „Eszközök és nyomtatók” lehetőséget. Ez megjeleníti a számítógépre telepített összes nyomtató listáját.

2. lépés: A régi nyomtatóillesztő-program eltávolítása

Az új nyomtatóillesztő-program telepítése előtt először el kell távolítania a régit. Kattintson a jobb gombbal az eltávolítani kívánt nyomtatóra, és válassza az „Eszköz eltávolítása” lehetőséget. Kövesse az utasításokat a régi illesztőprogram teljes eltávolításához.

3. lépés: Új nyomtatóillesztő-program letöltése és telepítése

Miután eltávolította a régi illesztőprogramot, le kell töltenie az új illesztőprogramot a nyomtató gyártójának weboldaláról. Győződjön meg róla, hogy a nyomtató gyártmányának és modelljének, valamint a használt Windows 7 verziójának megfelelő illesztőprogramot választotta ki. A letöltés után futtassa a telepítőfájlt, és kövesse az utasításokat az új illesztőprogram telepítéséhez.

4. lépés: Az új nyomtató beállítása

Az új illesztőprogram telepítése után újra be kell állítania a nyomtatót. Csatlakoztassa a nyomtatót a számítógéphez, és kapcsolja be. A Windows 7-nek automatikusan észlelnie kell az új nyomtatót, és telepítenie kell az illesztőprogramot. Ha nem, akkor kattintson az Eszközök és nyomtatók menüpontban a „Nyomtató hozzáadása” lehetőségre, és kövesse az utasításokat a nyomtató manuális hozzáadásához.

Összefoglalva, a nyomtatóillesztő-program cseréje a Windows 7-ben egyszerű folyamat, amely segíthet megoldani a nyomtatási minőségi problémákat és a hibaüzeneteket. Mindig győződjön meg róla, hogy a nyomtatójához megfelelő illesztőprogramot töltötte le, és a telepítési folyamat során gondosan kövesse az utasításokat. Ezekkel az egyszerű lépésekkel pillanatok alatt újra nyomtathat.

FAQ
Hová kerülnek a nyomtatóillesztők a Windows 7-ben?

A Windows 7-ben a nyomtatóillesztők általában automatikusan települnek, amikor új nyomtatót csatlakoztat a számítógéphez. Ha azonban manuálisan kell telepítenie egy nyomtatóillesztő-programot, az alábbi lépéseket követve megteheti:

1. Kattintson a Start gombra, és válassza az Eszközök és nyomtatók menü jobb oldali menüpontját.

2. Kattintson az ablak tetején található Nyomtató hozzáadása gombra.

3. A Nyomtató hozzáadása varázslóban válassza a Helyi nyomtató hozzáadása lehetőséget.

4. Válassza ki a nyomtató csatlakoztatott portját (pl. USB), majd kattintson a Tovább gombra.

5. A következő képernyőn válassza ki a nyomtató gyártóját és modelljét a megadott listából. Ha a nyomtatója nincs a listában, előfordulhat, hogy le kell töltenie az illesztőprogramot a gyártó webhelyéről, és kézzel kell telepítenie.

6. Kövesse az utasításokat a telepítési folyamat befejezéséhez.

A nyomtatóillesztő-program telepítése után az a Windows illesztőprogram-áruházban kerül tárolásra, amely a számítógépen lévő összes eszközillesztő-program központi helye. A telepített illesztőprogramokat az Eszközkezelő (a Vezérlőpulton keresztül érhető el) és a Nyomtatók szakasz kibővítésével tekintheti meg és kezelheti.

Hogyan találom meg a megfelelő illesztőprogramot a nyomtatómhoz?

A nyomtatójához tartozó megfelelő illesztőprogramot az alábbi lépéseket követve találhatja meg:

1. Határozza meg a nyomtató gyártmányát és modelljét. Ez az információ általában magán a nyomtatón vagy a felhasználói kézikönyvben található.

2. Látogasson el a nyomtató gyártójának weboldalára. Kell, hogy legyen egy támogatási részlegük, ahol az adott nyomtatómodellhez tartozó illesztőprogramokat kereshet.

3. Keresse meg a gyártó weboldalán a „Drivers” vagy a „Downloads” (Letöltések) részt. Adja meg a nyomtató gyártmányát és modelljét, és a webhelyen meg kell jelenítenie az elérhető illesztőprogramok listáját.

4. Válassza ki az operációs rendszerével kompatibilis illesztőprogramot. Ügyeljen arra, hogy a számítógépének megfelelő verziót töltse le, legyen az Windows, Mac vagy Linux.

5. Telepítse az illesztőprogramot a gyártó által megadott utasításokat követve. Ez magában foglalhatja egy telepítőprogram futtatását vagy az illesztőprogram manuális telepítését a számítógép eszközkezelőjén keresztül.

Ha nehezen találja meg a megfelelő illesztőprogramot, megpróbálkozhat egy illesztőprogram-frissítő szoftver használatával vagy a gyártó ügyfélszolgálatához fordulhat segítségért.

A nyomtató eltávolítása eltávolítja az illesztőprogramot?

A nyomtató eltávolítása a számítógépről nem feltétlenül távolítja el a hozzá tartozó illesztőprogramot. Az illesztőprogram az a szoftver, amely lehetővé teszi, hogy a számítógép kommunikáljon a nyomtatóval és vezérelje annak funkcióit.

Ha eltávolítja a nyomtatószoftvert, vagy eltávolítja a nyomtatót a számítógép „Eszközök és nyomtatók” beállításai közül, az illesztőprogram továbbra is a rendszerben maradhat. Ennek oka, hogy az illesztőprogramot más, a számítógéphez telepített vagy csatlakoztatott nyomtatók vagy eszközök is használhatják.

A nyomtatóhoz kapcsolódó illesztőprogram teljes eltávolításához manuálisan kell eltávolítania a nyomtatót a számítógép „Eszközkezelő” beállításaiból. Ehhez kattintson a jobb gombbal a nyomtató illesztőprogramjára, és válassza az „Eltávolítás” lehetőséget.

Fontos megjegyezni, hogy a nyomtató vagy annak illesztőprogramjának eltávolítása hatással lehet más, a nyomtatóra támaszkodó eszközökre vagy szoftverekre. Bármely nyomtató vagy illesztőprogram eltávolítása előtt ajánlott ellenőrizni az eszköz dokumentációját, vagy szakember tanácsát kérni az esetleges komplikációk elkerülése érdekében.

Hogyan telepíthetek manuálisan egy nyomtatóillesztőt?

A nyomtatóillesztő-program kézi telepítéséhez az alábbi lépéseket kell követnie:

1. Először is USB-kábellel csatlakoztassa a nyomtatót a számítógéphez.

2. Ezután töltse le a nyomtatóillesztő legújabb verzióját a gyártó webhelyéről.

3. Miután letöltötte az illesztőprogram fájlt, kattintson rá duplán a fájlok kicsomagolásához.

4. A fájlok kicsomagolása után a Windows billentyű + X megnyomásával és a menüből az Eszközkezelő kiválasztásával lépjen a számítógép Eszközkezelőjébe.

5. Az Eszközkezelő ablakban keresse meg azt a nyomtatót, amelyhez az illesztőprogramot telepíteni szeretné.

6. Kattintson a jobb gombbal a nyomtatóra, és válassza az illesztőprogram-szoftver frissítése lehetőséget.

7. Az illesztőprogram-szoftver frissítése ablakban válassza a „Tallózás a számítógépemen az illesztőprogram-szoftverekért” lehetőséget.

8. Keresse meg azt a mappát, ahonnan a nyomtatóillesztő-program fájljait kinyomtatta, és kattintson a Tovább gombra.

9. A Windows most telepíti a nyomtató illesztőprogramját a nyomtatóhoz.

10. A telepítés befejezése után tesztelheti a nyomtatót egy tesztoldal nyomtatásával.

A következő lépéseket követve manuálisan telepítheti a nyomtatóillesztő-programot az új vállalkozásához.