Az alkalmazottak értékesítési teljesítményének nyomon követése


Vállalkozás tulajdonosaként vagy vezetőjeként az alkalmazottak értékesítési teljesítményének figyelemmel kísérése kritikus fontosságú a vállalat sikere szempontjából. Az egyik legfontosabb mérőszám, amelyet nyomon kell követni, a dolgozói értékesítés és a költségek aránya. Ez az arány azt méri, hogy az alkalmazott által termelt bevétel mekkora az alkalmazott foglalkoztatásával járó költségekhez képest. Ennek az aránynak a megértése segíthet azonosítani a legjobban teljesítő alkalmazottakat és azokat a területeket, ahol költségcsökkentő intézkedésekre lehet szükség.

A dolgozói árbevétel és a költségek arányának kiszámítása

A dolgozói árbevétel és a költségek arányának kiszámításához először meg kell határoznia az egyes alkalmazottak foglalkoztatásának teljes költségét. Ez magában foglalja a fizetésüket vagy órabérüket, a juttatásokat és a munkájukkal kapcsolatos egyéb költségeket, mint például a képzés vagy a felszerelés. Ha kiszámította a teljes költséget, akkor azt eloszthatja az alkalmazott adott időszakra vonatkozó teljes árbevételével.

Például, ha egy alkalmazott teljes költsége 50 000 $ évente, és ugyanabban az évben 100 000 $ árbevételt termel, akkor az árbevétel és a költségek aránya 2:1. Ez azt jelenti, hogy minden egyes, az adott alkalmazott foglalkoztatására költött dollárért 2 dollár bevételt termel.

Az arány használata a teljesítmény javítására

Az alkalmazottak árbevétel/költség arányának nyomon követése lehetővé teszi, hogy azonosítsa a legjobban teljesítő alkalmazottakat és azokat a területeket, ahol javításra van szükség. A magas arányú alkalmazottak a költségeikhez képest jelentős mennyiségű bevételt termelnek vállalkozásának. Ezeket az alkalmazottakat el kell ismerni és ösztönözni kell, hogy továbbra is kiváló teljesítményt nyújtsanak.

Másrészt az alacsony arányú alkalmazottaknak további képzésre vagy coachingra lehet szükségük ahhoz, hogy javítsák értékesítési teljesítményüket. Alternatív megoldásként előfordulhat, hogy nem megfelelőek a jelenlegi pozíciójukhoz, és esetleg át kell őket helyezni egy másik szerepkörbe a vállalaton belül.

Költségcsökkentési lehetőségek azonosítása

A dolgozói értékesítés és a költségek aránya segíthet azon területek azonosításában is, ahol költségcsökkentő intézkedésekre lehet szükség. Ha például van olyan alkalmazottja, akinek az aránya alacsony, és akit alaposan kiképeztek és felkészítettek, de mégsem termel annyi bevételt, ami igazolná a költségeit, akkor itt az ideje megfontolni az elbocsátását.

Továbbá, ha több alacsony arányú alkalmazottja van, lehet, hogy újra kell értékelnie a felvételi és képzési gyakorlatát, hogy biztosítsa, hogy a megfelelő embereket veszi fel, és biztosítja számukra a sikerhez szükséges eszközöket és erőforrásokat.

Összefoglalva, a dolgozói árbevétel és a költségek arányának nyomon követése a vállalkozás irányításának kritikus eleme. Ez lehetővé teszi a legjobban teljesítő alkalmazottak, a fejlesztendő területek és a költségcsökkentési lehetőségek azonosítását. Ha ezt az arányt használja a vezetői döntéseihez, javíthatja vállalata általános teljesítményét és jövedelmezőségét.