Unclutter Your Media Player: A Windows Media Player sávjának elrejtése


A Windows Media Player egy népszerű médialejátszó, amely a legtöbb Windows számítógépen előre telepítve van. Bár egyszerű kezelőfelülete és könnyen használható funkciói sok felhasználó kedvencévé teszik, egyesek a képernyő alján található sávot zavarónak vagy feleslegesnek találhatják. Ha szeretne rendet tenni a médialejátszójában, és elrejteni a sávot, íme, hogyan teheti ezt meg.

Először is nyissa meg a Windows Media Playert, és kattintson a képernyő tetején található „Nézet” fülre. Ott válassza a „Bőr” menüpontot, majd válassza a „Visszaállítás” lehetőséget. Ezáltal megjelenik a klasszikus Windows Media Player-bőr, amely nem tartalmazza az alján lévő sávot.

Ha inkább a Windows Media Playerhez mellékelt újabb bőröket szeretné használni, a bőr testreszabásával továbbra is elrejtheti a sávot. Ehhez kattintson ismét a „Nézet” fülre, és válassza a „Bőr” lehetőséget. Ott válassza a „Skin testreszabása” menüpontot, majd kattintson a „Skin szerkesztése” gombra. Ekkor megjelenik a bőrszerkesztő, ahol módosíthatja a bőr elrendezését.

A sáv elrejtéséhez válassza az „Elrendezés” lapot, és kattintson a „Szerkesztés” gombra a „Vezérlők” szakasz mellett. Ott vegye ki a jelölőnégyzetet a „Vezérlőelemek megjelenítése” mellett, majd kattintson az „OK” gombra. Ez eltávolítja a sávot a bőrből, de a játékos többi vezérlőelemét érintetlenül hagyja.

Ha bármikor vissza akarja hozni a sávot, egyszerűen kövesse ugyanazokat a lépéseket, és jelölje be a „Vezérlőelemek megjelenítése” melletti négyzetet. A skin más aspektusait is testreszabhatja, például a színsémát és a betűtípust, hogy sajátjává tegye.

Összefoglalva, a sáv elrejtése a Windows Media Playerben egy egyszerű folyamat, amely segíthet a médialejátszó rendezetlenebbé tételében, és zavarmentes megtekintési élményt biztosít. Akár a klasszikus bőrt, akár a testreszabott változatot részesíti előnyben, ezekkel a lépésekkel elérheti a kívánt megjelenést. Próbálja ki, és nézze meg, hogyan válik be Önnek!

FAQ
Hogyan rejthetem el a lejátszásvezérlőket?

A lejátszásvezérlők elrejtése általában a HTML5 videolejátszó kódján keresztül történik. Ezt többféleképpen is el lehet érni, de az egyik legelterjedtebb módszer a CSS segítségével a vezérlőelemek display tulajdonságának „none” értékre állítása. Itt vannak az ehhez szükséges lépések:

1. Határozza meg a videólejátszó elemet a HTML-kódban. Ez általában egy

2. Keresse meg a videólejátszó megjelenését vezérlő CSS-fájlt. Ez lehet egy különálló fájl, vagy szerepelhet a fő stíluslapban.

3. Adja hozzá a következő CSS-kódot a videolejátszó elem megfelelő szelektorához:

„„

video::-webkit-media-controls {

display:none !important;

} }

„`

4. Mentse a CSS-fájlt, és frissítse az oldalt, hogy a lejátszásvezérlők eltűnjenek.

Vegye figyelembe, hogy ez a módszer nem biztos, hogy minden videólejátszónál vagy böngészőnél működik, mivel a különböző böngészők eltérő alapértelmezett videólejátszó-stílussal rendelkeznek. Fontos figyelembe venni a lejátszásvezérlők elrejtésének felhasználói élményre és hozzáférhetőségre gyakorolt hatásait is, mivel a felhasználóknak nehézséget okozhat a videó vezérlése látható vezérlők nélkül.

Hogyan rejthetem el a videóvezérlőket a Windows 10 rendszerben?

A videóvezérlők elrejtéséhez a Windows 10-ben olyan harmadik féltől származó médialejátszószoftvert használhat, amely lehetővé teszi a lejátszó felületének testreszabását. A legtöbb médialejátszó szoftver, például a VLC Media Player és a PotPlayer rendelkezik a videóvezérlők elrejtésének lehetőségével.

Az alábbiakban a videóvezérlők elrejtésének lépései következnek a VLC Media Player használatával:

1. Nyissa meg a VLC Media Playert, és kattintson az „Eszközök” menüre.

2. Válassza ki a „Beállítások” lehetőséget a legördülő menüből.

3. A Beállítások ablakban kattintson a „Video” fülre.

4. Jelölje be a „Vezérlőelemek elrejtése teljes képernyős módban” melletti négyzetet.

5. Kattintson a „Mentés” gombra a módosítások alkalmazásához.

Mostantól, amikor teljes képernyős módban játszik le egy videót, a videó vezérlőelemek el lesznek rejtve. Visszahozhatja őket, ha az egérkurzort a képernyő aljára mozgatja.

Hasonlóan, más médialejátszó szoftvereknél is eltérő lehetőségek lehetnek a videóvezérlők elrejtésére, de az általános folyamat hasonló. A médialejátszó szoftver beállításait és preferenciáit vizsgálva megtalálhatja a videóvezérlők elrejtésének lehetőségét.

Hogyan jeleníthetem meg vagy rejthetem el az eszköztárakat?

A különböző szoftveralkalmazások eszköztárainak megjelenítéséhez vagy elrejtéséhez az alábbi általános lépéseket követheti:

1. Keressen egy „Nézet” vagy „Beállítások” menüt az Ön által használt szoftverprogramban.

2. Ebben a menüben látnia kell egy „Eszköztárak” vagy „Eszköztárak láthatósága” lehetőséget.

3. Kattintson erre a lehetőségre, és meg kell jelennie az elérhető eszköztárak listájának.

4. Egy eszköztár megjelenítéséhez egyszerűen kattintson a neve melletti jelölőnégyzetre. Egy eszköztár elrejtéséhez vegye ki a jelölőnégyzetet.

5. Ha nem látja a keresett eszköztárat, ugyanebben a menüben lehet egy „Testreszabás” vagy „Eszköztárak hozzáadása” lehetőség.

Vegye figyelembe, hogy a konkrét lépések némileg eltérhetnek az Ön által használt szoftveralkalmazástól függően. A legtöbb programban azonban a Nézet vagy a Beállítások menüben van valamilyen lehetőség az eszköztárak megjelenítésére vagy elrejtésére.

Hogyan kaphatom vissza az eszköztár menüt?

Ha egy webböngésző eszköztár menüjére hivatkozik, annak visszaállításához szükséges lépések az Ön által használt böngészőtől függően változhatnak. Íme azonban néhány általános hibaelhárítási lépés, amelyet kipróbálhat:

1. Ellenőrizze, hogy az eszköztár el van-e rejtve: Előfordulhat, hogy az eszköztár el van rejtve, különösen akkor, ha testre szabta a böngésző beállításait. Keressen egy nyilat vagy három pontot az eszköztár végén, ami azt jelezheti, hogy néhány ikon el van rejtve. Kattintson rá, és nézze meg, hogy megjelenik-e a hiányzó eszköztár.

2. Állítsa vissza a böngésző beállításait: Ha az eszköztár továbbra is hiányzik, előfordulhat, hogy vissza kell állítania a böngésző beállításait az alapértelmezett állapotra. Ezt úgy teheti meg, hogy belép a böngésző beállítások vagy opciók menüjébe, és kiválasztja a beállítások visszaállítása opciót.

3. Telepítse újra a böngészőt: Ha a böngésző beállításainak visszaállítása nem működik, akkor lehet, hogy a böngésző eltávolítására és újratelepítésére van szükség. Győződjön meg róla, hogy minden fontos adatról vagy könyvjelzőről biztonsági másolatot készített, mielőtt ezt megteszi.

4. Ellenőrizze a frissítéseket: Lehetséges, hogy a böngészője elavult, vagy olyan hiba van benne, amely az eszköztár eltűnését okozza. Ellenőrizze, hogy vannak-e elérhető frissítések a böngészőjéhez, és telepítse azokat.

Ha a fenti lépések egyike sem működik, előfordulhat, hogy műszaki támogatást kell kérnie a böngésző ügyfélszolgálatától vagy a súgófórumoktól.