Az önreklámozás művészete: A saját tweetek retweetelésének etikettje


Mivel a közösségi média egyre inkább mindennapi életünk szerves részévé válik, sok magánszemély és vállalkozás fordult az olyan platformokhoz, mint a Twitter, hogy népszerűsítse munkáját és ötleteit. Bár saját tweetjeinek retweetelése hatékony módja lehet az elkötelezettség növelésének és a szélesebb közönség elérésének, fontos, hogy ezt ízléses és a követőit tiszteletben tartó módon tegye. Íme néhány tipp a megfelelő etikett betartásához, amikor saját tweetjeit retweeteli.

Mindenekelőtt kerülje a túlzásokat. Ha túl gyakran retweeteli saját tweetjeit, az spammelésnek tűnhet, és kikapcsolhatja követőit. A legjobb, ha a saját retweeteléseket napi egy-két alkalomra korlátozza, és csak a legjobb és legfontosabb tartalmait osztja meg. Így a követői értékelni fogják az Ön által nyújtott értéket, és nem fogják úgy érezni, hogy állandó önreklámmal bombázzák őket.

Az önretweetelés másik fontos szempontja, hogy értéket adjon a beszélgetéshez. A saját tweeted egyszerű retweetelése minden további kommentár vagy kontextus nélkül öncélúnak és érdektelennek tűnhet. Ehelyett próbáljon meg némi kontextust vagy betekintést nyújtani abba, hogy miért osztja meg újra a tweetet, vagy hogyan kapcsolódik az aktuális eseményekhez vagy iparági trendekhez. Ezáltal a követői számára vonzóbbá és informatívabbá válik a retweet.

Az is fontos, hogy a Twitteren ne csak a saját tartalmadat népszerűsítsd, hanem a követőiddel és más felhasználókkal is kapcsolatba lépj. Mások tweetjeinek retweetelése, a kommentekre való reagálás és az értékes iparági meglátások megosztása segíthet abban, hogy elkötelezett követők közösségét építse ki, és gondolatvezetőként lépjen fel. Azáltal, hogy kapcsolatokat építesz másokkal a Twitteren, nagyobb valószínűséggel nyerhetsz szerves retweeteket és megosztásokat a saját tartalmaidhoz.

Végezetül ügyeljen a saját retweetjeiben használt nyelvezetre és hangnemre. Kerülje a túlzottan promóciós vagy hivalkodó nyelvezetet, ehelyett inkább arra összpontosítson, hogy alázatosan és segítőkészen ossza meg tartalmát. Fejezze ki háláját követőinek a támogatásukért és elkötelezettségükért, és legyen nyitott a visszajelzésekre és az építő kritikára. Ha alázatos és kegyes maradsz, nagyobb valószínűséggel építhetsz magadnak hűséges követőket, és megbecsült hangot adhatsz magadnak az iparágadban.

Összefoglalva, saját tweetjeinek retweetelése értékes eszköze lehet munkája és ötletei népszerűsítésének a Twitteren, de fontos, hogy ezt ízléses, vonzó és a követőit tiszteletben tartó módon tegye. A saját retweetek korlátozásával, a beszélgetéshez hozzáadott értékkel, a követőivel való kapcsolattartással, valamint azzal, hogy alázatos és kegyes marad, erős jelenlétet építhet a Twitteren, és a saját iparágában vezető szerepet tölthet be.