Könnyedén importálja a címjegyzékét: A Guide to Adding Windows Contacts to Thunderbird


A Thunderbird egy népszerű e-mail kliens, amely lehetővé teszi, hogy több e-mail fiókot kezeljen és egy központi helyről érjen el. Ha nemrég váltott át a Thunderbirdre egy Windows e-mail kliensről, például az Outlookról, akkor talán azon tűnődik, hogyan viheti át a névjegyeit. Szerencsére a windowsos névjegyek importálása a Thunderbirdbe egyszerű folyamat.

1. lépés: Exportálja a Windows névjegyeit

Mielőtt importálhatná a Windows névjegyeit a Thunderbirdbe, exportálnia kell őket a Windows e-mail kliensből. A névjegyek exportálásának folyamata attól függően változik, hogy melyik e-mail klienst használja. A legtöbb e-mail kliensben azonban a Névjegyek vagy a Címjegyzék részen belül található egy Exportálási lehetőség. Miután kiválasztotta az Exportálás opciót, válassza ki, hogy milyen formátumban szeretné exportálni a névjegyeit. A Thunderbird képes a CSV fájlok importálására, így ez az ajánlott formátum.

2. lépés: A Windows névjegyek importálása a Thunderbird-be

Miután exportálta a névjegyeit, importálhatja azokat a Thunderbird-be. Ehhez nyissa meg a Thunderbirdöt, és lépjen a címjegyzékre az Eszközök > Címjegyzék menüpont kiválasztásával. A Címjegyzék ablakban válassza az Eszközök > Importálás menüpontot. Ez megnyitja az Importálás ablakot. Válassza ki azt a fájlformátumot, amelyben a névjegyeit exportálta (valószínűleg CSV), és navigáljon arra a helyre, ahová a fájlt mentette. Válassza ki a fájlt, és kattintson a Megnyitás gombra.

3. lépés: Mezők hozzárendelése

A fájl kiválasztása után a rendszer felkéri a mezők hozzárendelésére. Ez azt jelenti, hogy meg kell mondania a Thunderbirdnek, hogy a CSV-fájljának melyik mezője melyik mezőnek felel meg a Thunderbirdben. Például a CSV-fájl „Keresztnév” mezőjét le kell képeznie a Thunderbird „Keresztnév” mezőjéhez. Miután az összes mezőt hozzárendelte, kattintson az OK gombra.

4. lépés: Ellenőrzés és mentés

A mezők hozzárendelése után az Importálás összefoglalása ablakba kerül. Ez az ablak egy összefoglalót mutat az importált kapcsolatokról és az importálás során esetlegesen felmerült hibákról. Tekintse át az információkat, és kattintson az OK gombra. A névjegyei mostantól importálva lesznek a Thunderbird-be.

Összefoglalva, a Windows névjegyek Thunderbird-be történő importálása egyszerű folyamat. Ha követi ezt a négy lépést, könnyedén átviheti a névjegyeit, és elkezdheti használni a Thunderbirdöt, mint az Ön e-mail kliensét. A Thunderbird hatékony funkcióival és testreszabható felületével könnyedén kezelheti e-mail fiókjait és névjegyeit.

FAQ
Hogyan importálhatom a CSV-kapcsolatokat a Thunderbirdbe?

A CSV-kontaktok importálása a Thunderbirdbe egyszerű folyamat. Kövesse az alábbi lépéseket a CSV-kapcsolatok importálásához:

1. lépés: Nyissa meg a Thunderbirdöt

Indítsa el a Thunderbirdöt a számítógépén az ikonra kattintva.

2. lépés: Címjegyzék megnyitása

Kattintson a Thunderbird eszköztárában a „Címjegyzék” gombra. Ez megnyitja a Címjegyzék ablakot.

3. lépés: Válassza az Importálás lehetőséget

A címjegyzék ablakban kattintson az „Eszközök” menüre, és válassza az „Importálás” lehetőséget.

4. lépés: Fájltípus kiválasztása

Az Importálás ablakban válassza ki az „Importálás” menüpont alatt a „Címjegyzék” lehetőséget, majd fájl típusnak válassza a „Szöveges fájl (LDIF, .tab, .csv, .txt)” lehetőséget. Kattintson a „Tovább” gombra a folytatáshoz.

5. lépés: CSV fájl kiválasztása

Kattintson a „Tallózás” gombra a CSV fájl megkereséséhez és kiválasztásához. Miután kiválasztotta a CSV fájlt, kattintson a „Megnyitás” gombra a folytatáshoz.

6. lépés: Mezők hozzárendelése

A következő ablakban le kell rendelnie a CSV fájl mezőit a Thunderbird mezőihez. A legördülő menük segítségével válassza ki a megfelelő mezőket. Ha minden mezőt leképezett, kattintson az „OK” gombra a folytatáshoz.

7. lépés: Névjegyek importálása

Az utolsó ablakban a névjegyek előnézete jelenik meg. Ha minden megfelelőnek tűnik, kattintson az „OK” gombra a kapcsolatok importálásához.

A CSV-kapcsolatokat most már sikeresen be kell importálni a Thunderbirdbe. Ezt megerősítheti, ha ellenőrzi a címjegyzékét, hogy a kapcsolatok hozzáadásra kerültek-e.

Hogyan szinkronizálhatom a címjegyzékemet a Thunderbirddel?

Ha új vállalkozásba kezd, és szinkronizálnia kell a címjegyzékét a Thunderbirddel, néhány lépést megtehet, hogy ez megtörténjen. Itt van egy részletes válasz arra, hogyan lehet ezt megvalósítani:

1. Nyissa meg a Thunderbirdöt, és kattintson az ablak bal felső sarkában található „Címjegyzék” ikonra.

2. Válassza ki a felső menüből az „Eszközök” menüpontot, majd kattintson az „Importálás” gombra a meglévő névjegyek importálásához.

3. Válassza ki azt a fájlformátumot, amelyben a névjegyei jelenleg vannak, például CSV vagy vCard fájlt, majd kövesse az utasításokat a névjegyek Thunderbirdbe történő importálásához.

4. Miután importálta a névjegyeit, be kell állítania, hogy a Thunderbird szinkronizálódjon a címjegyzékkel. Ehhez lépjen az „Eszközök” menübe, és válassza az „Opciók” menüpontot.

5. A bal oldali menüben válassza a „Speciális” lehetőséget, majd kattintson az „Általános” fülre.

6. Kattintson az ablak jobb alsó sarkában található „Config Editor” gombra.

7. A keresősávba írja be az „ldap_2.servers” szót, majd kattintson duplán a megfelelő találatra.

8. Kattintson az ablak bal felső sarkában található „New” gombra egy új kiszolgáló hozzáadásához.

9. Adjon nevet az új kiszolgálónak, például „Address Book Sync”, majd adja meg a következő adatokat:

– hostnév: adja meg a kiszolgáló nevét vagy IP-címét, ahol a címjegyzékét tárolja

– bázis DN: adja meg a címjegyzék alap DN-jét

– portszám: adja meg a címjegyzék által használt portszámot (általában 389 vagy 636)

– kötési DN: adja meg a címjegyzék DN-jét

– kötési jelszó: adja meg a címjegyzék jelszavát

10. Adja meg a címjegyzék jelszavát. Kattintson az „OK” gombra a módosítások mentéséhez és a Config Editor bezárásához.

11. Menjen vissza a Thunderbird „Address Book” ablakába, és kattintson a „File” menüre.

12. Válassza az „Új” lehetőséget, majd a lehetőségek közül válassza az „LDAP könyvtár” lehetőséget.

13. Adja meg az új könyvtár nevét, például „Address Book Sync”, majd kattintson a „Tovább” gombra.

14. Adja meg az imént beállított kiszolgáló adatait a Config Editorban, majd kattintson a „Tovább” gombra.

15. Válassza ki, hogy mely mezőket szeretné megjeleníteni a címjegyzékben, majd kattintson a „Befejezés” gombra.

16. A címjegyzékének most már szinkronizálva kell lennie a Thunderbirddel. Ezt úgy tesztelheti, hogy új névjegyet ad hozzá a címjegyzékéhez, majd ellenőrzi, hogy megjelenik-e a Thunderbirdben.