Unlocking the Secrets of WPS Files: A Guide to Opening Them in Open Office


A WPS fájlok a Kingsoft Writer által létrehozott dokumentumfájl-formátum egy típusa. Sajnos ez a fájlformátum nem mindig kompatibilis más szövegszerkesztő szoftverekkel, például az Open Office-szal. Azonban vannak módszerek a WPS fájlok megnyitására az Open Office-ban anélkül, hogy a fájl konvertálásával bajlódnia kellene. Íme néhány követendő lépés:

1. Töltse le és telepítse a WPS Office szoftvert. Ez a szoftver szükséges a WPS fájlok megnyitásához az Open Office alkalmazásban. A telepítési folyamat egyszerű, egyszerűen kövesse az utasításokat, és fogadja el a feltételeket. A telepítést követően a WPS Office szoftver közvetlenül, konvertálás nélkül nyithatja meg a(z) WPS fájlokat.

2. Nyissa meg a WPS fájlt a WPS Office szoftverben. A WPS Office szoftver telepítése után kattintson duplán a megnyitni kívánt WPS fájlra. A fájl automatikusan megnyílik a WPS Office alkalmazásban.

3. Mentse a fájlt más formátumban. Miután a WPS fájl megnyílt a WPS Office szoftverben, kattintson a „Fájl” fülre, és válassza a „Mentés másként” lehetőséget. Válassza ki a dokumentumot elmenteni kívánt fájlformátumot, például .doc vagy .docx, majd kattintson a „Mentés” gombra. Ezáltal a fájl az Open Office programmal kompatibilis formátumban kerül elmentésre.

4. Nyissa meg az újonnan mentett fájlt az Open Office-ban. Miután kompatibilis formátumban mentette a fájlt, most már megnyithatja azt az Open Office-ban a fájlra való dupla kattintással vagy az Open Office szoftveren keresztül történő megnyitással. A fájlnak most már teljesen kompatibilisnek kell lennie az Open Office programmal, és a szokásos módon szerkeszthető és menthető.

Összefoglalva, bár a WPS fájlok nem feltétlenül kompatibilisek közvetlenül az Open Office programmal, vannak egyszerű lépések, amelyekkel ezeket a fájlokat átalakítás nélkül is meg lehet nyitni. A fenti lépéseket követve könnyedén megnyithatja és szerkesztheti a WPS fájlokat az Open Office-ban, és későbbi felhasználás céljából kompatibilis formátumban mentheti azokat.

FAQ
Hogyan nyithatom meg a WPS fájlt Microsoft Works nélkül?

A WPS fájl egy Microsoft Works szövegszerkesztő szoftver által létrehozott dokumentumfájlformátum. Egy WPS fájl megnyitásához Microsoft Works nélkül több lehetősége van:

1. Használja a Microsoft Word programot: A Microsoft Word 2016 és újabb verziók képesek WPS fájlok megnyitására és mentésére. Egyszerűen indítsa el a Microsoft Word programot, és válassza a Fájl > Megnyitás menüpontot, majd válassza ki a megnyitni kívánt WPS fájlt.

2. Használjon ingyenes online átalakítót: Számos online fájlkonvertáló áll rendelkezésre, amely képes a WPS fájlokat más formátumba, például PDF vagy DOCX formátumba konvertálni. Néhány népszerű lehetőség a következő: Zamzar, Online-Convert és Convertio.

3. Használjon harmadik féltől származó szoftvert: Több olyan harmadik féltől származó szoftver is létezik, amely megnyitja a(z) WPS fájlokat. Az egyik népszerű lehetőség a LibreOffice, egy ingyenes irodai programcsomag, amely képes megnyitni és menteni a WPS fájlokat. Egy másik lehetőség az AbiWord, egy ingyenes szövegszerkesztő program, amely szintén képes megnyitni és menteni a WPS fájlokat.

Összességében a Microsoft Works nélküli WPS fájlok legmegfelelőbb megnyitása az Ön egyedi igényeitől és preferenciáitól függ. A Microsoft Word jó választás, ha már telepítve van a számítógépén, míg az online konverterek kényelmesebbek lehetnek, ha csak alkalmanként kell megnyitnia a WPS fájlokat. Harmadik féltől származó szoftverek is jó választás lehetnek, ha inkább egy külön programot szeretne használni a WPS fájlok megnyitásához és szerkesztéséhez.

Milyen programmal nyitható meg a(z) WPS fájl?

A(z) WPS fájl egy Microsoft Works szövegszerkesztő szoftverrel létrehozott dokumentum. A Microsoft Works azonban már nem támogatott, és a program már nem érhető el. Ezért egy WPS fájl megnyitásához alternatív programokat kell használnia, mint például a Microsoft Word, LibreOffice vagy OpenOffice. A Microsoft Word egyes verziói esetleg közvetlenül meg tudják nyitni a WPS fájlokat. Alternatívaként használhatja az online konverziós eszközöket, hogy a WPS fájlt egy szélesebb körben használt formátumra, például .doc vagy .docx formátumra konvertálja.

Hogyan konvertálhatom a WPS fájlt ODT-be?

Ha egy WPS fájlt szeretne ODT formátumra konvertálni, a következő lépéseket követheti:

1. Nyissa meg a WPS fájlt a WPS Writer programban.

2. Kattintson a „Fájl” menüre, és válassza a „Mentés másként” lehetőséget.

3. A „Mentés másként” párbeszédpanelen kattintson a „Mentés másként típusa” melletti legördülő menüre, és válassza az „OpenDocument Text (.odt)” lehetőséget.

4. Válasszon egy helyet a fájl mentéséhez, és kattintson a „Mentés” gombra.

A WPS fájl mostantól ODT formátumban lesz elmentve, és bármely olyan programban megnyitható, amely támogatja az ODT fájlokat, mint például a LibreOffice Writer vagy a Google Docs.

Megszűnt az OpenOffice?

Nem, az OpenOffice hivatalosan nem szűnt meg. Az OpenOffice legutóbbi verziója azonban 2014-ben jelent meg, és azóta nem voltak nagyobb frissítések a szoftverhez. Az OpenOffice fejlesztése lassú és következetlen volt az elmúlt években, és sok felhasználó váltott alternatív irodai programcsomagokra, például a LibreOffice-ra. Ennek ellenére az OpenOffice projekt még mindig aktív, és a felhasználók továbbra is ingyenesen letölthetik és használhatják a szoftvert. Érdemes azonban megjegyezni, hogy az OpenOffice nem feltétlenül a legjobb választás a gyakori frissítéseket és új funkciókat igénylő felhasználók számára, mivel a szoftvert nem fejlesztik aktívan, és nem biztos, hogy kompatibilis a legújabb operációs rendszerekkel és technológiákkal.

Hogyan konvertálhatom a WPS-t PDF-be?

A WPS fájlok PDF formátumba történő konvertálásához kövesse az alábbi lépéseket:

1. Nyissa meg a PDF-be konvertálni kívánt WPS fájlt.

2. Kattintson a képernyő bal felső sarkában a „Fájl” fülre.

3. Válassza ki az „Exportálás” lehetőséget a legördülő menüből.

4. Válassza a „PDF dokumentumot” az exportálható formátumok listájából.

5. Kattintson az „Exportálás” gombra.

6. Egy új ablak jelenik meg, ahol kiválaszthatja a helyet, ahová a konvertált PDF fájlt menteni kívánja.

7. Adjon meg egy nevet a PDF-fájlnak, és kattintson a „Mentés” gombra.

8. A WPS fájl PDF-be lesz konvertálva, és a megadott helyre lesz mentve.

Alternatív megoldásként online konvertereket vagy letölthető szoftvereket is használhat a WPS fájlok PDF formátumba történő konvertálásához. Néhány népszerű lehetőség az Online-Convert, a SmallPDF és a WPS PDF Converter.