Az értéked kiszámítása: A Guide to Determining an Hourly Rate for Contract Work


Szabadúszóként vagy független vállalkozóként az óradíj meghatározása ijesztő feladat lehet. Biztosítani szeretné, hogy az idejéért és a képességeiért méltányos díjazásban részesüljön, ugyanakkor versenyképes is szeretne maradni a piacon. Íme néhány lépés, amely segít Önnek kiszámítani az ideális óradíjat egy szerződéses pozícióhoz.

1. lépés: Határozza meg az ideális éves jövedelmét

Az óradíj kiszámításához először meg kell határoznia az ideális éves jövedelmét. Ez az az összeg, amelyet egy év alatt szeretne megkeresni az adók és egyéb levonások előtt. Mindenképpen vegye figyelembe az olyan tényezőket, mint a megélhetési költségek a környéken és a saját vállalkozás működtetésével járó költségek.

2. lépés: Számítsa ki az alap órabérét

Ezután ki kell számolnia az alap órabérét. Ez az a díj, amelyet akkor számítana fel, ha teljes munkaidőben, heti 40 órás munkaviszonyban dolgozna. Ennek meghatározásához ossza el az ideális éves jövedelmét az egy év alatt ledolgozni tervezett számlázható órák számával (általában körülbelül 2000 óra).

Például, ha az ideális éves jövedelme 80 000 $, és azt tervezi, hogy egy évben 2000 kiszámlázható órát dolgozik, az alap óradíja 40 $/óra lenne.

3. lépés: Vegye figyelembe a további költségeket

Az alap óradíj mellett figyelembe kell vennie a munkájával kapcsolatos további költségeket is. Ezek közé tartozhatnak olyan dolgok, mint az adók, az egészségbiztosítás, a nyugdíjmegtakarítások és az üzleti kiadások, például a szoftverek vagy berendezések.

Ezeknek a kiadásoknak a figyelembevételéhez adja össze a becsült éves kiadásait, és ossza el ezt a számot az egy év alatt ledolgozni tervezett számlázható órák számával. Ezután adja hozzá ezt az óránkénti kiadási összeget az alap óradíjához.

Például, ha a becsült éves költségei 20 000 USD-t tesznek ki, és egy évben 2000 kiszámlázható órát tervez dolgozni, akkor az óradíj összege 10 USD/óra lesz. Ezt hozzáadva a 40 $-os alap óradíjához, a teljes óradíj 50 $/óra lenne.

4. lépés: Vegye figyelembe a piacot

Végül fontos, hogy az óradíj meghatározásakor figyelembe vegye a piacot. Vizsgálja meg, hogy az Ön szakterületén más szabadúszók vagy vállalkozók mit számítanak fel hasonló munkáért. Előfordulhat, hogy a piaci verseny szintjétől függően felfelé vagy lefelé kell módosítania az óradíját.

Ne feledje, hogy az óradíj meghatározása nem egzakt tudomány. Fontos, hogy rendszeresen értékelje és szükség szerint módosítsa az óradíját az Ön tapasztalata és a piac alapján. Ha ezeket a lépéseket követi, biztos lehet benne, hogy idejéért és képességeiért méltányos díjazásban részesül.

FAQ
Hogyan lehet a fizetést átváltani szerződéses óradíjra?

A fizetésének átváltása szerződéses óradíjra egy kicsit trükkös lehet, de elengedhetetlen, hogy megértse, mennyit fog keresni óránként, ha úgy dönt, hogy szerződéses munkát vállal. Íme a lépések, amelyeket követhet a fizetése órabérre történő átváltásához:

1. lépés: Határozza meg az éves fizetését

Az első lépés az éves fizetésének meghatározása. Ennek az információnak meg kell lennie a munkaszerződésében vagy a fizetési jegyzékében. Ha nem biztos benne, éves fizetését úgy is kiszámíthatja, hogy havi fizetését megszorozza 12-vel.

Például, ha a havi fizetése 4000 $, akkor az éves fizetése 4000 $ x 12 = 48 000 $.

2. lépés: Számítsa ki a munkaórák számát

A következő lépés az éves munkaórák számának kiszámítása. A szokásos 40 órás munkahetet feltételezve kiszámíthatja az éves munkaórák számát, ha megszorozza a 40 órát az egy évben ledolgozott hetek számával.

Ha például 50 hetet dolgozik egy évben, akkor az éves munkaórák száma 40 x 50 = 2000 óra.

3. lépés: Számítsa ki az órabérét

Az órabér kiszámításához ossza el az éves fizetését az éves munkaórák számával.

Például, ha az éves fizetése 48 000 $, és évente 2000 órát dolgozik, az órabére 48 000 $/2 000 = 24 $ óránként.

4. lépés: A juttatások és adók figyelembevétele

Ne feledje, hogy vállalkozóként nem kapja meg ugyanazokat a juttatásokat, mint egy teljes munkaidős alkalmazott. Be kell számolnia minden további költséget, például az egészségbiztosítást, a nyugdíjbiztosítást és az adókat, amelyek csökkentik az óradíját.

Például, ha a juttatások és az adók az óradíj 25%-át teszik ki, akkor a korrigált óradíj 24 $ – (25% x 24 $) = 18 $ óránként.

Összefoglalva, ahhoz, hogy a fizetését szerződéses óradíjra alakítsa át, meg kell határoznia az éves fizetését, ki kell számolnia az éves munkaórák számát, el kell osztania az éves fizetését az éves munkaórák számával, és ki kell igazítania minden további költséget, például a juttatásokat és az adókat.

Mi a képlet az órabér kiszámításához?

Az órabér kiszámítása egyszerű folyamat, amely során a teljes keresetét elosztja a ledolgozott órák teljes számával. Az órabér kiszámításának képlete a következő egyenletben ábrázolható:

Óradíj = Összes kereset / Összes ledolgozott óra

Ennek a képletnek a használatához először meg kell határoznia az összes keresetét, amely magában foglalhatja a fizetését, a béreket, a bónuszokat és minden más, a kiszámítandó időszakban szerzett jövedelemformát. Ezután meg kell határoznia a ledolgozott órák teljes számát, amely magában foglalhatja a rendes munkaidőt, a túlórát és minden egyéb, munkával kapcsolatos tevékenységgel töltött időt.

Ha megvan ez a két számadat, egyszerűen ossza el a teljes keresetét az összes ledolgozott órával, hogy megkapja az órabérét. Például, ha egy hónap alatt 5000 dollárt keresett, és összesen 160 órát dolgozott, akkor az órabére a következő:

Óradíj = $5,000 / 160 óra = 31,25 $/óra

Ezt a képletet mind az alkalmazottak, mind a szabadúszók használhatják óradíjuk kiszámításához, és biztosíthatják, hogy idejükért és erőfeszítéseikért méltányos díjazásban részesülnek.