Tumblr tippek: Hogyan kövessünk valakit a Tumblr-en a Follow ikon nélkül


A Tumblr egy népszerű mikroblogging platform, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy megosszák gondolataikat, fotóikat és videóikat a világgal. A Tumblr egyik alapvető funkciója, hogy követhetsz más felhasználókat, és láthatod a tartalmaikat a műszerfaladon. Néha azonban előfordulhat, hogy olyan Tumblr-bloggal találkozik, amely nem rendelkezik követés gombbal vagy ikonnal. Ebben a cikkben megmutatjuk, hogyan követhetsz valakit a Tumblr-en a követés ikon nélkül.

1. módszer: „/follow” hozzáadása az URL végéhez

Az első módszer a „/follow” hozzáadását jelenti a Tumblr blog URL-jének végéhez. Ha például a Tumblr blog URL címe „example.tumblr.com”, akkor a böngésző címsorába a „example.tumblr.com/follow” beírásával követheti a blogot. Ez egy megerősítő oldalra vezet, ahol megerősítheti, hogy követni szeretné a blogot.

2. módszer: A Tumblr keresősávjának használata

A második módszer a Tumblr keresősávjának használatával keresi meg a követni kívánt blogot. Írja be a blog nevét vagy a bloggal kapcsolatos kulcsszavakat a keresősávba, és nyomja meg az Entert. Ha a blog nyilvános, meg kell jelennie a keresési eredmények között. Kattintson a blogra a tartalmának megtekintéséhez, majd kattintson az oldal tetején található „+ Follow” gombra.

3. módszer: RSS feed-olvasó használata

A harmadik módszer a Tumblr blog követéséhez RSS feed-olvasót használ. Ehhez meg kell találnia a Tumblr blog RSS feed URL címét. Ezt úgy teheti meg, hogy a Tumblr blog URL-jének végéhez hozzáadja a „/rss” szót. Például, ha a Tumblr blog URL címe „example.tumblr.com”, akkor az RSS feed URL címe „example.tumblr.com/rss”. Másolja ki az RSS feed URL-t, és illessze be az RSS feed olvasójába. Most már láthatja a blog tartalmát az RSS feed olvasójában.

4. módszer: Könyvjelző a bloghoz

A negyedik módszer a Tumblr blog URL-jének egyszerű könyvjelzőbe helyezésével jár. Így bármikor könnyedén elérheti a blogot, amikor csak akarja, anélkül, hogy újra meg kellene keresnie. Bár ez a módszer technikailag nem „követi” a blogot, gyors és egyszerű módja annak, hogy lépést tartson a tartalmukkal.

Összefoglalva, többféleképpen is követhetsz valakit a Tumblr-en, még akkor is, ha nincs követés gomb vagy ikon a blogján. Hozzáadhatod a „/follow” szót az URL végéhez, használhatod a Tumblr keresősávját, RSS feed olvasót vagy könyvjelzőt a bloghoz. Próbáld ki ezeket a módszereket, és soha többé ne maradj le kedvenc Tumblr-bloggereid posztjáról.

FAQ
Követhetek valakit a Tumblr-en anélkül, hogy tudna róla?

Igen, követhetsz valakit a Tumblr-en anélkül, hogy tudna róla. Ezt úgy teheted meg, hogy egyszerűen rákattintasz a Tumblr-oldalukon a „Follow” gombra. Ha azonban nem szeretnéd, hogy az illető tudja, hogy követed, választhatod a névtelen követést is. Ehhez létre kell hoznod egy új Tumblr-fiókot, amely nem fedi fel a személyazonosságodat, és ezzel kell követned az adott személyt. Így az illető nem kap értesítést arról, hogy követed őt, és a személyazonosságod is rejtve marad. Fontos azonban megjegyezni, hogy a névtelen követés etikátlannak vagy hátborzongatónak minősülhet, ezért mindig a legjobb, ha tiszteletben tartod mások magánéletét, és kérd ki a beleegyezésüket, mielőtt online kapcsolatba lépsz velük.

Miért nem tudok követni embereket a Tumblr-en?

Több oka is lehet annak, hogy nem tudsz követni embereket a Tumblr-en. Az egyik leggyakoribb ok az, hogy az a személy, akit követni próbálsz, csak bizonyos felhasználókra korlátozta a blogját. Ilyen esetekben csak azok követhetik az illetőt, akiknek hozzáférést biztosítottak a bloghoz.

Egy másik ok lehet, hogy az illető letiltotta a követését. Ennek különböző okai lehetnek, például egy korábbi nézeteltérés vagy személyes preferencia.

Emellett előfordulhatnak olyan technikai problémák is, amelyek megakadályozzák, hogy kövesse az embereket a Tumblr-en. Ilyen lehet például a fiókja beállításaival kapcsolatos probléma, vagy a Tumblr alkalmazással vagy a Tumblr weboldalával kapcsolatos probléma. Ilyen esetekben ajánlott a Tumblr ügyfélszolgálatához fordulni a probléma megoldásához.

Érdemes megjegyezni, hogy a Tumblr-nek, mint minden más közösségi médiaplatformnak, vannak szabályai és iránymutatásai, amelyeket a felhasználóknak be kell tartaniuk. Ha megszegi ezen irányelvek bármelyikét, fiókját bizonyos műveletek elvégzésében korlátozhatják, beleértve más felhasználók követését is.

Mi történik, ha követsz valakit a Tumblr-en?

Amikor követsz valakit a Tumblr-en, látni fogod a posztjait a műszerfaladon. A posztok lehetnek szövegek, fotók, videók, zenék vagy bármilyen más típusú tartalom, amelyet az illető úgy dönt, hogy közzétesz. Ha követsz valakit a Tumblr-en, az egy módja annak, hogy naprakész maradj a tartalmaival, és hogy megmutasd, hogy támogatod a munkáját. Ráadásul, ha követsz valakit, az illető értesítést kap arról, hogy követted őt, ami potenciálisan ahhoz vezethet, hogy megnézi a blogodat, és követ téged. Fontos megjegyezni, hogy ha követsz valakit a Tumblr-en, az nem ad hozzáférést a személyes adataidhoz, és bármikor törölheted a követést, ha már nem szeretnéd látni a tartalmait.

Hogyan tilthatom le a követés gombot?

A „Follow” gomb letiltása egy weboldalon vagy közösségi médiaplatformon speciális hozzáférést és engedélyeket igényel a weboldal kódjához vagy beállításaihoz. A követés gomb letiltásának folyamata az adott platformtól vagy webhelytől függően változhat.

Például az olyan közösségi médiaplatformokon, mint a Twitter, a követés gombot az adatvédelmi beállítások módosításával és fiókja privátra állításával tilthatja le. Ez korlátozza, hogy ki követheti Önt, és csak az Ön által jóváhagyott személyek követhetik fiókját.

Más webhelyeken vagy platformokon előfordulhat, hogy a webhely kódját vagy beállításait kell módosítania a követés gomb letiltásához. Ez a folyamat gyakran műszaki ismereteket és hozzáférést igényel a weboldal backendjéhez. Alapvető fontosságú, hogy figyelembe vegye a követés gomb letiltásának lehetséges következményeit, mivel ez hatással lehet a weboldal funkcionalitására vagy a felhasználói élményre.

Javasoljuk, hogy konzultáljon egy webfejlesztővel vagy szakértővel, aki segít a követés gomb letiltásában a weboldalán vagy platformján. Ez biztosítja, hogy a megfelelő protokollokat kövesse, és ne okozzon nem kívánt problémákat.