Megtakarításainak maximalizálása:


Ha Ön otthoni napközit vezet, akkor tudja, hogy ez egy kifizetődő és teljes értékű karrier lehet. Ugyanakkor költséges is lehet – az ellátmányok kifizetésétől kezdve az olyan rezsiköltségek fedezéséig, mint a bérleti díj vagy a közüzemi díjak. Szerencsére az önfoglalkoztató otthoni napközis gondozók számára számos adókedvezmény áll rendelkezésre, amelyek segíthetnek ellensúlyozni ezeket a kiadásokat, és maximalizálhatják a megtakarításait.

Íme egy lista azokról az adókedvezményekről, amelyekre otthoni napközis gondozóként jogosult lehet:

1. Otthoni irodai költségek – Ha otthonának egy részét kizárólag a nappali ellátással kapcsolatos vállalkozásához használja, akkor levonhatja az otthoni költségei egy részét, például a bérleti díjat, a jelzáloghitel kamatát, a közüzemi díjakat, az ingatlanadót és a lakásbiztosítást. A jogosultsághoz a helyiséget rendszeresen és kizárólag a bölcsődei vállalkozására kell használni.

2. Kellékek és felszerelések – A játékoktól a művészeti kellékekig, a bölcsődei vállalkozás anyagköltségei gyorsan összeadódhatnak. Levonhatja a bölcsődei vállalkozásához szükséges kellékek és felszerelések költségeit, beleértve a könyveket, oktatási anyagokat és játékokat.

3. Élelmiszerek és italok – Ha étkezést és uzsonnát biztosít az Ön által gondozott gyermekek számára, akkor az ételek és italok költségeit üzleti költségként levonhatja. A jogosultsághoz az ételeknek és uzsonnáknak meg kell felelniük az USDA által a gyermek- és felnőttgondozási élelmezési programra (CACFP) vonatkozóan meghatározott táplálkozási követelményeknek.

4. Gépjármű-költségek – Ha gépjárművét üzleti célokra használja, például gyermekek felvétele vagy elszállítása céljából, akkor bizonyos költségeket levonhat, beleértve a benzint, a karbantartást és az értékcsökkenést. Tartson pontos nyilvántartást a megtett kilométerekről és a költségekről, hogy pontosan tudja érvényesíteni ezt a levonást.

5. Biztosítás – A felelősségbiztosítás és a bölcsődei vállalkozással kapcsolatos egyéb biztosítások levonhatók. Ellenőrizze a biztosítási szolgáltatójánál, hogy mely biztosítások jogosultak a levonásra.

6. Szakmai szolgáltatások – Ha könyvelőt vagy ügyvédet bíz meg a bölcsődei vállalkozásához, az ő díjaik üzleti költségként levonhatók.

Fontos, hogy részletes nyilvántartást vezessen minden kiadásáról, és konzultáljon egy adószakértővel, hogy biztosítsa, hogy minden lehetséges adókedvezményt kihasználjon. Így maximalizálhatja megtakarításait, és továbbra is minőségi ellátást biztosíthat az otthoni napköziben lévő gyermekeknek.

FAQ
Mit írhatsz le a napköziben?

Ha Ön olyan szülő, aki gyermeke számára napközbeni ellátást fizet, a költségek egy részét leírhatja az adójában. Az Internal Revenue Service (IRS) lehetővé teszi, hogy egy gyermek esetében legfeljebb 3000 dollárig, két vagy több gyermek esetében pedig legfeljebb 6000 dollárig igényelje a gyermekgondozási és az eltartottak gondozási költségeinek jóváírását. Vannak azonban bizonyos feltételek, amelyeknek teljesülniük kell ahhoz, hogy a költségek levonhatók legyenek.

Először is, a gyermeknek 13 év alattinak kell lennie, vagy olyan fizikai vagy szellemi fogyatékossággal kell rendelkeznie, amely megakadályozza, hogy saját magáról gondoskodjon. A bölcsődei gondozónak is minősített gondozónak kell lennie, ami azt jelenti, hogy az állam által engedélyezett, nyilvántartásba vett vagy tanúsított gondozónak kell lennie.

A gyermekek és eltartottak gondozására vonatkozó jóváírásra igényelhető költségek közé tartoznak a napközis gondozó által fizetett díjak, a gondozó által biztosított étkezések és uzsonnák költségei, valamint az olyan tevékenységekért, mint például a kirándulások vagy a gazdagító programok, fizetendő további díjak. A bölcsődébe és a bölcsődéből történő szállítás költségei azonban nem vonhatók le.

Fontos megjegyezni, hogy a gyermek- és eltartottak gondozására vonatkozó jóváírást csak dolgozó szülők vehetik igénybe, ami azt jelenti, hogy ha Ön otthon ülő szülő, nem tudja érvényesíteni a jóváírást. Ezenkívül a jóváírás csak a szóban forgó adóévben kifizetett kiadásokra vehető igénybe, tehát a következő évre előre kifizetett kiadásokat nem tudja érvényesíteni.

A gyermek- és eltartottak gondozására vonatkozó jóváírás igényléséhez ki kell töltenie az IRS 2441-es nyomtatványt, és csatolnia kell az adóbevallásához. A jóváírást az Ön jövedelme alapján számítják ki, a maximális jóváírás a támogatható költségek 35%-a lehet.

Mit igényelhet az ápoló az adóbevallásában?

Ápolóként számos olyan költséget érvényesíthet az adójában, többek között:

1. Orvosi költségek – Ha olyan eltartottat ápol, akinek egészségügyi problémája van, akkor az ápolásával kapcsolatos orvosi költségeket igényelheti. Ide tartoznak az olyan kiadások, mint a vényköteles gyógyszerek, az orvosi felszerelések és berendezések, valamint az ápolásukhoz szükséges otthoni átalakítások.

2. Utazási költségek – Ha az eltartott ápolása érdekében utaznia kell, akkor a szállítási, étkezési és szállásköltségeket igényelheti.

3. Otthoni költségek – Ha az ápolást saját otthonában végzi, akkor az otthoni költségek egy részét, például a bérleti díjat, a jelzáloghitel kamatát, az ingatlanadót és a közüzemi díjakat is igényelheti.

4. Megkeresett jövedelem – Ha fizetett ápolóként nyújt gondozást, a megszerzett jövedelmét be kell jelentenie az adóbevallásában.

Fontos megjegyezni, hogy ahhoz, hogy ezeket a kiadásokat érvényesíteni tudja, meg kell felelnie bizonyos kritériumoknak, és pontos nyilvántartást kell vezetnie a felmerült kiadásokról. Javasoljuk, hogy konzultáljon egy adószakértővel vagy könyvelővel további útmutatásért azzal kapcsolatban, hogy ápolóként mit lehet érvényesíteni az adójában.

Milyen levonásokat érvényesíthetek bizonylatok nélkül?

AI nyelvi modellként tájékoztatnom kell, hogy fontos, hogy minden olyan kiadásról, amelyet levonásként szeretne érvényesíteni az adóbevallásában, nyugtát és megfelelő nyilvántartást vezessen. Vannak azonban olyan levonások, amelyeket nyugta nélkül is érvényesíthet, bár az IRS további dokumentumokat vagy bizonyítékokat kérhet az igénye alátámasztására. Ezek közé tartoznak:

1. Jótékonysági hozzájárulások: Ha 250 dollárnál kevesebbet adományoz egy minősített jótékonysági szervezetnek, akkor a levonást nyugta nélkül is igényelheti, de szüksége van valamilyen bizonyítékra az adományozásról, például egy érvénytelenített csekkre vagy bankszámlakivonatra.

2. Baleseti vagy lopási veszteségek: Ha lopás vagy természeti katasztrófa miatt szenved el veszteséget, nyugta nélkül is igényelheti a levonást. A veszteségről azonban valamilyen bizonyítékot, például rendőrségi jelentést vagy biztosítási igényt kell benyújtania.

3. Üzleti kilométerek: Ha személyes gépjárművét üzleti célokra használja, levonást igényelhet a megtett kilométerek után. Ehhez a levonáshoz nincs szüksége bizonylatokra, de érdemes kilométer-nyilvántartást vagy egyéb nyilvántartást vezetnie az üzleti útjairól.

4. Otthoni irodai költségek: Ha otthonról dolgozik, levonást érvényesíthet az otthoni irodával kapcsolatos költségek, például a bérleti díj, a közüzemi díjak és az internet-hozzáférés költségei után. Ezekről a költségekről nincs szüksége bizonylatokra, de érdemes nyilvántartást vezetnie a kiadásairól és arról, hogy otthonának hány százalékát használja üzleti célokra.

Fontos megjegyezni, hogy a bizonylatok vagy megfelelő nyilvántartások nélküli levonások igénylése kockázatos lehet, mivel az IRS megtámadhatja a levonásokat, és megtagadhatja azokat, ha nem tud elegendő bizonyítékot szolgáltatni az igénye alátámasztására. Ezért ajánlott, hogy pontos nyilvántartást és nyugtákat vezessen minden olyan kiadásról, amelyet levonásként kíván érvényesíteni adóbevallásában.