Fájlnevek egyszerű másolása a Windows Intézőben


A fájlnevek másolása a Windows Intézőben fárasztó és időigényes folyamat lehet, különösen, ha több fájlnevet kell másolnia. Szerencsére van néhány egyszerű módszer, amellyel gyorsan és egyszerűen másolhat fájlneveket a Windows Intézőben.

A fájlnevek másolásának egyik legegyszerűbb módja a „Shift + jobb gombbal kattintás” billentyűkombináció használata. Ekkor megjelenik egy kontextusmenü a „Másolás útvonalként” lehetőséggel. Ennek a lehetőségnek a kiválasztásával a teljes fájl elérési útvonalát a vágólapra másolja, beleértve a fájl nevét is. Miután lemásolta a fájl elérési útvonalát, beillesztheti azt bármely dokumentumba vagy alkalmazásba.

Egy másik módszer a fájlnevek másolására a Windows PowerShell parancssor használata. Egyszerűen navigáljon a mappához, ahol a fájlok találhatók, majd tartsa lenyomva a „Shift” billentyűt, és kattintson a jobb gombbal egy üres helyre a mappában. A kontextusmenüből válassza a „PowerShell ablak megnyitása itt” lehetőséget. Miután megnyílt a PowerShell prompt, írja be a „Get-ChildItem | Select-Object Name | Clip” parancsot, majd nyomja meg az Entert. Ezzel a fájlneveket a vágólapra másolja, amelyet aztán beilleszthet bármely dokumentumba vagy alkalmazásba.

Ha csak bizonyos fájlneveket szeretne másolni, használhatja a Windows Intéző keresési funkcióját. Egyszerűen adja meg a keresési feltételeket az Intéző ablak jobb felső sávjában található keresősávban, majd válassza ki a másolni kívánt fájlokat. Miután kijelölte a fájlokat, tartsa lenyomva a „Shift” billentyűt, és kattintson a jobb gombbal az egyik kiválasztott fájlra. A kontextusmenüben válassza a „Másolás útvonalként” lehetőséget a fájlnevek vágólapra másolásához.

Végül, ha gyakran kell fájlneveket másolnia, érdemes megfontolnia egy harmadik féltől származó eszköz, például a FileMenu Tools vagy a CopyFilenames használatát. Ezek az eszközök lehetővé teszik a fájlnevek gyors másolását a vágólapra néhány kattintással, így időt és energiát takaríthat meg.

Összefoglalva, a fájlnevek másolása a Windows Intézőben a megfelelő eszközökkel és módszerekkel egyszerű és gyors folyamat lehet. Akár billentyűparancsokat, PowerShell-parancsokat vagy harmadik féltől származó eszközöket használ, számos módja van a fájlnevek másolásának egyszerűbbé és hatékonyabbá tételére.

FAQ
Hogyan másolhatok fájlneveket a Windows Explorerből szöveges listába?

A Windows Explorerből fájlnevek szöveges listába történő másolásához a következő lépéseket követheti:

1. Nyissa meg a Windows Intézőt, és navigáljon a másolni kívánt fájlokat tartalmazó mappába.

2. Tartsa lenyomva a „Shift” billentyűt, és kattintson a jobb gombbal a mappára. Válassza a „PowerShell ablak megnyitása itt” lehetőséget a kontextusmenüből.

3. A PowerShell ablakba írja be a következő parancsot, majd nyomja le az Enter billentyűt:

`Get-ChildItem | Select-Object Name | Out-File -FilePath „C:filelist.txt”`

Ez a parancs lekérdezi az aktuális könyvtárban található összes fájlnév listáját, és elmenti azokat a C meghajtón található „filelist.txt” nevű fájlba.

4. Nyissa meg a filelist.txt fájlt egy szövegszerkesztővel, például a Notepad programmal, a fájlnevek listájának megtekintéséhez.

Alternatív megoldásként használhat egy harmadik féltől származó szoftvert, például a Listary vagy a FileMenu Tools programot a fájlnevek közvetlen másolásához a Windows Intézőből. Ezek az eszközök lehetővé teszik, hogy a kontextusmenühöz hozzáadjon egy „Fájlnév másolása” opciót, ami megkönnyíti a fájlnevek másolását egy szöveges listába.

Mi a kiskereskedelmi biztonsági címkék neve?

A kiskereskedelmi biztonsági címkék, más néven elektronikus cikkfelügyeleti (EAS) címkék a kiskereskedelmi üzletekben a lopások megakadályozására használt eszközök. Ezeket a címkéket általában az árucikkekre erősítik, és úgy vannak kialakítva, hogy riasztást indítsanak, amikor az árucikk áthalad az üzlet kijáratánál lévő biztonsági kapukon. A kiskereskedelmi biztonsági címkék különböző formájúak és méretűek, és ruházatra, cipőkre, kiegészítőkre és egyéb árucikkekre rögzíthetők. Különböző technológiákat használnak, például rádiófrekvenciás (RF) vagy akuszto-mágneses (AM) technológiát, hogy érzékeljék, ha egy árucikket fizetés nélkül visznek ki az üzletből. A kiskereskedelmi biztonsági címkék néhány gyakori típusa a kemény címkék, amelyek műanyag vagy fém eszközök, amelyeket az árura rögzítenek, és a puha címkék, amelyek öntapadós címkék, amelyeket az árucikkekre lehet helyezni. Összességében a kiskereskedelmi biztonsági címkék fontos eszközt jelentenek a vállalkozások számára az áruk védelmében és a lopásból eredő veszteségek megelőzésében.

Hogyan működnek a kiskereskedelmi biztonsági címkék?

A kiskereskedelmi biztonsági címkéket arra használják, hogy megakadályozzák az áruk ellopását a kiskereskedelmi üzletekben. Működésükhöz érzékelők, riasztók és fizikai elrettentő eszközök kombinációját használják, hogy a potenciális tolvajokat eltántorítsák az áruk ellopásától.

A kiskereskedelmi biztonsági címkék legelterjedtebb típusa az elektronikus cikkfelügyeleti (EAS) címke. Ezek a címkék kisméretű, műanyag eszközök, amelyeket tűvel vagy ragasztóval rögzítenek az áruhoz. A címke belsejében egy kis áramkör található, amely elektronikus jelet bocsát ki, amelyet az üzlet be- és kijáratánál elhelyezett érzékelők érzékelnek.

Amikor egy címke áthalad az érzékelőkön, az érzékelők érzékelik az elektronikus jelet, és riasztást váltanak ki, ha a címkét nem hatástalanította a pénztáros. Ez a riasztás figyelmezteti az üzlet alkalmazottait a lehetséges lopásra, és elriaszthatja a leendő tolvajokat attól, hogy megpróbálják elhagyni az üzletet az áruval.

Egyes kiskereskedelmi biztonsági címkék fizikai elrettentő eszközöket is tartalmaznak, például tintacímkéket vagy palackzárakat. A tintacímkék egy kis fiola tintát tartalmaznak, amely a címke erőszakos eltávolítása esetén felszabadul, megfestve az árut, és megnehezítve annak továbbértékesítését. A palackzárakat olyan nagy értékű árucikkeken használják, mint a szeszes italok és parfümök, és fizikailag megakadályozzák, hogy az üveget speciális szerszám nélkül fel lehessen nyitni.

Összességében a kiskereskedelmi biztonsági címkék hatékony megoldást jelentenek a kiskereskedelmi üzletekben a lopások megelőzésére és az áruk védelmére.