Revive Your Dell:


Néha a számítógépeknek újrakezdésre van szükségük. Akár el szeretné adni a Dell számítógépét, akár egyszerűen csak lassan működik, az újraformázás új életet adhat neki. De mi van akkor, ha elvesztette a számítógéphez mellékelt telepítőlemezt? Ne aggódjon, a Dell újraformázásának lemez nélkül is van módja.

Mielőtt elkezdené, fontos, hogy készítsen biztonsági másolatot a számítógépen lévő fontos fájlokról. Az újraformázás mindent töröl a merevlemezen, ezért győződjön meg róla, hogy van másolata mindenről, amit meg szeretne tartani. Miután ezt megtette, megkezdheti az újraformázási folyamatot.

Az első lépés a Dell helyreállítási partíciójának elérése. Ez egy rejtett partíció a merevlemezen, amely a számítógép eredeti gyári beállításainak másolatát tartalmazza. A hozzáféréshez indítsa újra a számítógépet, és nyomja meg többször az F8 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Speciális indítási beállítások képernyő. Ott válassza ki a „Számítógép javítása” lehetőséget, majd nyomja meg az Enter billentyűt.

Ezután válassza ki a nyelvet, és jelentkezzen be egy rendszergazdai jogosultságokkal rendelkező fiókkal. Ezután a Rendszerhelyreállítási beállítások menübe kerül. Itt válassza a „Dell gyári kép visszaállítása” lehetőséget, és kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat a számítógép újraformázásához.

Ha a Dell nem rendelkezik helyreállítási partícióval, ne aggódjon. Számítógépét USB-meghajtó segítségével is újraformázhatja. Először töltse le a Windows 10 Media Creation Toolt a Microsoft webhelyéről, és kövesse az utasításokat egy indítható USB-meghajtó létrehozásához. Ha elkészült az USB-meghajtó, helyezze be a Dellbe, és indítsa újra a számítógépet.

Nyomja meg többször az F12 billentyűt, amíg meg nem jelenik a Boot Options képernyő. Innen válassza ki az „USB tárolóeszköz” lehetőséget, és nyomja meg az Enter billentyűt. Ezután a Windows telepítő képernyőjére kerül. Kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat a Dell újraformázásához és a Windows 10 friss példányának telepítéséhez.

A Dell lemez nélküli újraformázása ijesztőnek tűnhet, de valójában egyszerű folyamat. A helyreállítási partíció elérésével vagy egy USB-meghajtó használatával új életre keltheti számítógépét. Csak győződjön meg róla, hogy biztonsági másolatot készített a fájljairól, mielőtt elkezdi, és máris készen áll.

FAQ
Visszaállítható a laptop gyári visszaállítása lemez nélkül?

Igen, lehetséges a laptop gyári visszaállítása lemez nélkül. Íme néhány módszer, amellyel visszaállíthatja laptopját:

1. Windows-beállítások: Ha Windows 10 rendszert használ, a laptopot visszaállíthatja a gyári beállításokra a Start menübe lépve, a Beállítások ikonra kattintva, majd a „Frissítés és biztonság” menüpontot kiválasztva. Innen válassza a „Helyreállítás” menüpontot, majd kattintson a „A számítógép alaphelyzetbe állítása” gombra. Lehetőséget kap arra, hogy vagy megtartja a fájljait, vagy mindent eltávolít. Ha úgy dönt, hogy mindent eltávolít, a laptop visszaáll a gyári beállításokra.

2. Helyreállítási partíció: A legtöbb laptop rendelkezik egy rejtett helyreállítási partícióval, amely az eredeti operációs rendszer és a laptophoz mellékelt összes szoftver másolatát tartalmazza. Ezt a partíciót egy bizonyos billentyűkombináció megnyomásával érheti el az indítás során. A billentyűkombináció a laptop gyártójától függően változik, de általában az egyik funkcióbillentyű (F1-F12). Miután elérte a helyreállítási partíciót, követheti az utasításokat, hogy visszaállítsa a laptopot a gyári beállításokra.

3. Harmadik féltől származó szoftverek: Számos olyan harmadik féltől származó szoftverprogram áll rendelkezésre, amely segíthet visszaállítani a laptop gyári beállításait. Néhány népszerű lehetőség a CCleaner, a System Mechanic és az Advanced SystemCare. Ezek a programok segíthetnek megtisztítani a rendszert, eltávolítani a nem kívánt programokat, és visszaállítani a laptop eredeti állapotát.

Fontos megjegyezni, hogy a laptop gyári beállítások visszaállítása minden adatát törli, ezért mindenképpen készítsen biztonsági másolatot a fájljairól, mielőtt folytatja. Győződjön meg arról is, hogy hozzáfér a termékkulcshoz vagy a licencadatokhoz minden olyan szoftverhez, amelyet a visszaállítás után újra kíván telepíteni.

Hogyan kényszeríthetem ki a Dell laptop gyári visszaállítását?

A gyári visszaállítás elvégzése egy Dell laptopon akkor lehet szükséges, ha el szeretné adni a laptopot, vagy ha problémái vannak az operációs rendszerrel. Az alábbi lépésekkel kényszerítheti ki a gyári visszaállítást egy Dell laptopon:

1. Legyen biztonsági mentés a fontos adatokról: A gyári visszaállítás elvégzése előtt mindenképpen készítsen biztonsági másolatot a fontos adatokról egy külső merevlemezre vagy egy felhőalapú tárhelyszolgáltatásra.

2. Indítsa újra a laptopot: Kattintson a „Start” menüre, és válassza az „Újraindítás” lehetőséget. Alternatív megoldásként tartsa lenyomva a bekapcsológombot, amíg a laptop le nem áll, majd nyomja meg újra a bekapcsológombot az újraindításhoz.

3. Lépjen be a speciális indítási beállításokba: Nyomja meg többször az F8 billentyűt a laptop újraindítása közben, amíg meg nem jelenik a speciális indítási beállítások menü.

4. Válassza ki a „Számítógép javítása” lehetőséget: A nyílbillentyűkkel navigáljon a „Repair Your Computer” (A számítógép javítása) pontra, majd nyomja meg az „Enter” billentyűt.

5. Válassza a „Hibaelhárítás” lehetőséget: Kattintson a lehetőségek listájából a „Hibaelhárítás” lehetőségre, majd válassza a „Számítógép alaphelyzetbe állítása” lehetőséget.

6. Válassza ki a „Mindent eltávolítani” lehetőséget: Válassza a „Mindent eltávolítani” lehetőséget a laptopon lévő összes adat törléséhez és az eredeti gyári beállítások visszaállításához.

7. Kövesse az utasításokat: Kövesse az utasításokat a gyári visszaállítási folyamat befejezéséhez. Ez eltarthat egy ideig, ezért legyen türelmes.

A gyári visszaállítási folyamat befejezése után a laptop újraindul, és felkéri a Windows beállítására, mintha először indítaná el a laptopot. Ezután visszaállíthat minden biztonsági másolatot a laptopra.

Lehet újraformázni egy Dell számítógépet?

Igen, újraformázhat egy Dell számítógépet. A számítógép újraformázása a merevlemezen lévő összes adat törlését, valamint az operációs rendszer és más szoftverek újratelepítését jelenti. Erre általában a számítógép teljesítményének javítása vagy olyan problémák megoldása érdekében kerül sor, amelyeket más módon nem lehet megoldani.

A Dell számítógép újraformázásához az alábbi lépéseket kell követnie:

1. Legyen biztonsági mentés a fontos adatokról: Mielőtt újraformázza a Dell számítógépet, minden fontos fájlról és adatról készítsen biztonsági másolatot egy külső merevlemezre vagy felhőalapú tárhelyszolgáltatásra. Ez biztosítja, hogy az újraformázás során ne veszítsen el semmilyen fontos információt.

2. Indítsa el a számítógépet egy Windows telepítőlemezről: A Dell számítógép újraformázásához szüksége lesz egy Windows telepítőlemezre vagy USB-meghajtóra. Helyezze be a lemezt vagy az USB-meghajtót a számítógépbe, és indítsa újra a számítógépet. Nyomja meg többször az F12 billentyűt a rendszerindítási menü megnyitásához, és válassza ki a telepítőlemezt vagy az USB-meghajtót rendszerindító eszközként.

3. Kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat: Miután elindult a telepítőlemezről vagy USB-meghajtóról, kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat a Dell számítógép újraformázásához. Ki kell választania a nyelvi és régióbeállításokat, meg kell adnia a termékkulcsot, és ki kell választania azt a partíciót, amelyre a Windows-t telepíteni kívánja.

4. Telepítse az illesztőprogramokat és a szoftvereket: A Windows telepítése után telepítenie kell a Dell számítógépéhez szükséges illesztőprogramokat és szoftvereket. Az illesztőprogramokat és a szoftvereket letöltheti a Dell webhelyéről, vagy használhatja a számítógéphez mellékelt telepítőlemezeket.

5. Állítsa vissza az adatokat: Miután telepítette az összes szükséges illesztőprogramot és szoftvert, visszaállíthatja adatait az 1. lépésben készített biztonsági másolatból.

A Dell számítógép újraformázása időigényes folyamat lehet, de segíthet a számítógép teljesítményének javításában és olyan problémák megoldásában, amelyek más módon nem oldhatók meg.