Átfogó útmutató vállalkozásának a hitelintézeteknél történő regisztrálásáról


Az üzleti hiteltörténet létrehozása létfontosságú minden vállalat számára, legyen az kicsi vagy nagy. A jó hitelpontszám segíthet hiteleket szerezni, jobb fizetési feltételeket kapni, és még több ügyfelet is vonzhat. Az egyik legjobb módja üzleti hitele kiépítésének az, ha regisztrálja cégét az üzleti hitelinformációs irodáknál.

Ebben a cikkben eligazítjuk Önt, hogyan regisztrálhatja vállalkozását az üzleti hitelinformációs irodáknál.

1. Munkáltatói azonosító szám (EIN) beszerzése

Mielőtt regisztrálhatná vállalkozását a hitelirodáknál, be kell szereznie egy munkáltatói azonosító számot (EIN) az Internal Revenue Service-től (IRS). Ez a szám az Ön vállalkozásának egyedi azonosítója, és adózási célokból szükséges. Az EIN-t online igényelheti az IRS weboldalán keresztül.

2. Regisztráljon a Dun & Bradstreetnél

A Dun & Bradstreet a világ egyik legnagyobb üzleti hitelinformációs irodája. Ahhoz, hogy regisztrálhassa vállalkozását a Dun & Bradstreetnél, létre kell hoznia egy Dun & Bradstreet D-U-N-S számot. Ez a szám az Ön vállalkozásának egyedi kilencjegyű azonosítója, amelyet a hitelinformációs irodák, a hitelezők és a beszállítók használnak vállalkozásának azonosítására.

A D-U-N-S szám létrehozásához meg kell adnia a vállalkozására vonatkozó alapvető információkat, például a cég nevét, címét és telefonszámát. A D-U-N-S számot online igényelheti a Dun & Bradstreet weboldalán keresztül.

3. Regisztráljon az Experian és az Equifax cégeknél

Az Experian és az Equifax a többi nagy üzleti hitelinformációs iroda, amelyeknél regisztrálhatja vállalkozását. Az Experian-nál történő regisztrációhoz meg kell adnia a vállalkozására vonatkozó alapvető információkat, például a cég nevét, címét és telefonszámát. Az Experian weboldalán keresztül igényelhet üzleti hiteljelentést.

Az Equifaxnál történő regisztrációhoz meg kell adnia a vállalkozására vonatkozó alapvető információkat, például a cég nevét, címét és telefonszámát. Az Equifax weboldalán keresztül igényelhet üzleti hiteljelentést.

4. Tartsa naprakészen az adatait

Miután regisztrálta vállalkozását a hitelinformációs irodáknál, fontos, hogy naprakészen tartsa az adatait. Ez magában foglalja az üzleti cím, telefonszám és egyéb kapcsolattartási adatok frissítését. Üzleti hitelprofilját is rendszeresen frissítenie kell, hogy az pontosan tükrözze vállalkozása pénzügyi múltját.

Összefoglalva, vállalkozásának regisztrálása az üzleti hitelinformációs irodáknál alapvető lépés üzleti hitelpontszámának kialakításában. Az ebben a cikkben vázolt lépések követésével biztosíthatja, hogy vállalkozása regisztrálva legyen a főbb hitelinformációs irodáknál, és elinduljon a szilárd hiteltörténet kialakítása felé.

FAQ
Hogyan kaphatok üzleti hitelt az új vállalkozásom számára?

Az üzleti hitel megszerzése egy új vállalkozás számára kihívást jelenthet, de a szilárd pénzügyi alapok megteremtéséhez elengedhetetlen lépés. Íme néhány lépés, amelyet meg kell tennie, hogy üzleti hitelt kapjon új vállalkozása számára:

1. Hozzon létre üzleti szervezetet: Ahhoz, hogy üzleti hitelt kapjon, jogi személyt kell létrehoznia vállalkozása számára, például egy LLC-t vagy egy társaságot. Ez elválasztja az üzleti pénzügyeit a személyes pénzügyeitől, és erősebb hitelprofilhoz juttatja Önt.

2. Szerezzen be egy munkáltatói azonosító számot (EIN): Igényeljen EIN-t az IRS-től. Ez egy egyedi kilencjegyű szám, amely adózási célokra azonosítja vállalkozását.

3. Nyisson üzleti bankszámlát: Egy üzleti bankszámla megkönnyíti vállalkozása pénzügyeinek nyomon követését, és azt mutatja a hitelezőknek, hogy komolyan gondolja vállalkozását.

4. Erős hitelprofil kialakítása: Mielőtt üzleti hitelt kaphatna, erős hitelprofilra van szüksége. Ezt úgy teheti meg, hogy időben kifizeti a számláit, elkülöníti a személyes és az üzleti pénzügyeit, és rendszeresen figyelemmel kíséri a hiteljelentését.

5. Üzleti hitel igénylése: Ha már kialakított egy erős hitelprofilt, akkor igényelhet üzleti hitelt. Kezdje azokkal az eladókkal és beszállítókkal, akikkel rendszeresen üzletel, mivel ők hajlandóak lehetnek hitelt nyújtani Önnek. Kérhet üzleti hitelkártyát vagy hitelkeretet is egy banktól vagy hitelszövetkezettől.

6. Felelősen használja a hitelét: Ha már megkapta az üzleti hitel jóváhagyását, fontos, hogy felelősségteljesen használja azt. Fizesse be időben a számláit, és kerülje a hitelkeret maximális kihasználását. Ez segít Önnek pozitív hiteltörténetet építeni, és növeli az esélyét arra, hogy a jövőben hitelhez jusson.

Összefoglalva, az üzleti hitel megszerzése új vállalkozása számára erőfeszítést és szorgalmat igényel, de megéri a befektetést. Egy erős hitelprofil kialakításával és a hitel felelősségteljes használatával szilárd pénzügyi alapot építhet vállalkozása számára, és hosszú távú sikereket érhet el.

Hogyan kaphat az LLC-m hitelpontszámot?

LLC-ként az Ön üzleti vállalkozása elkülönül az Ön személyes hiteltörténetétől. Ez azt jelenti, hogy az LLC-nek saját hitelpontszámot kell létrehoznia ahhoz, hogy hiteleket, hitelkártyákat és egyéb pénzügyi termékeket igényelhessen.

Íme néhány lépés, amelyet megtehet, hogy segítsen az LLC-jének hitelpontszámot létrehozni:

1. Szerezzen be egy munkáltatói azonosító számot (EIN): Az EIN egy egyedi kilencjegyű szám, amelyet az IRS adózási célokra rendel a vállalkozásokhoz. Az EIN-t online igényelheti az IRS weboldalán keresztül.

2. Nyisson üzleti bankszámlát: Használja az LLC EIN-jét egy külön üzleti bankszámla megnyitásához. Ez segít elkülöníteni személyes pénzügyeit az üzleti pénzügyeitől, ami fontos a hiteltörténet építéséhez.

3. Igényeljen üzleti hitelkártyát: Miután rendelkezik üzleti bankszámlával, igényelhet üzleti hitelkártyát. Ügyeljen arra, hogy olyan kártyát válasszon, amely jelentést tesz a hitelinformációs irodáknak, mivel ez segít létrehozni az LLC hiteltörténetét.

4. Fizessen időben: Csakúgy, mint a személyi hitelek esetében, a pontos fizetések kulcsfontosságúak az LLC erős hitelpontszámának kialakításához. Ügyeljen arra, hogy számláit időben és maradéktalanul kifizesse, és tartsa alacsonyan a hitelkihasználtságát (azaz ne használja fel a rendelkezésre álló hitelének több mint 30%-át).

5. Figyelje a hitelpontszámát: Tartsa szemmel LLC-je hitelpontszámát, hogy nyomon követhesse annak alakulását, és szükség esetén kiigazításokat hajthasson végre. Számos hitelfelügyeleti szolgáltatáson keresztül ingyenesen ellenőrizheti hitelpontszámát.

Fontos megjegyezni, hogy a hitelpontszám felépítése időt vesz igénybe, ezért ne várjon egyik napról a másikra eredményeket. De ezeknek a lépéseknek a megtételével és türelemmel segíthet LLC-jének egy erős hiteltörténet kialakításában, amely hosszú távon előnyös lesz vállalkozásának.