5 bevált módja annak, hogy olyan új kisvállalkozásokat fedezzen fel, amelyekről még nem hallott


Vállalkozóként vagy befektetőként létfontosságú, hogy új kisvállalkozásokat találjon, amelyekbe befektethet vagy amelyekkel együttműködhet. Lehet, hogy már kimerítette a hálózatát és a hagyományos információforrásokat, és azon tűnődik, hová fordulhatna még. Ebben a cikkben öt bevált módszert mutatunk be arra, hogyan fedezhet fel olyan friss kisvállalkozásokat, amelyekről még nem hallott.

1. Vegyen részt helyi találkozókon és hálózatépítő rendezvényeken

A helyi találkozók és hálózatépítő rendezvények kiváló alkalmak arra, hogy új emberekkel találkozzon, és felfedezze a környékbeli kisvállalkozásokat. Ezeken az eseményeken általában vállalkozók, üzlettulajdonosok, befektetők és más szakemberek vesznek részt, akik bővíteni szeretnék hálózataikat. Ha részt vesz ezeken az eseményeken, új emberekkel találkozhat, és megismerheti vállalkozásaikat. Emellett névjegykártyákat is cserélhet, és később nyomon követheti a lehetséges együttműködések feltárását.

2. Használja a közösségi médiát

A közösségi média hatékony eszköz, amely segíthet új kisvállalkozások felfedezésében. Csatlakozhat olyan online közösségekhez és csoportokhoz, amelyek a vállalkozói és üzleti életre összpontosítanak. Ezekben a csoportokban kapcsolatba léphet más tagokkal, kérdéseket tehet fel, és megismerheti vállalkozásaikat. Követheti a kisvállalkozásokat az olyan közösségi médiaplatformokon is, mint a Twitter, a Facebook és az Instagram. Ha követi őket, értesülhet termékeikről, szolgáltatásaikról és akcióikról.

3. Nézze meg az online könyvtárakat

Számos online könyvtár létezik, amelyek iparág, helyszín és egyéb kritériumok szerint listázzák a kisvállalkozásokat. Ezek a könyvtárak kiváló forrást jelentenek az új kisvállalkozások megtalálásához. Olyan vállalkozásokat kereshet, amelyek megfelelnek az érdeklődési körének és kritériumainak, és megismerheti termékeiket és szolgáltatásaikat. Néhány népszerű online könyvtár közé tartozik a Yelp, az Angie’s List és a Google My Business.

4. Olvasson helyi újságokat és magazinokat

A helyi újságok és magazinok nagyszerű információforrást jelentenek a környékbeli kisvállalkozásokról. Ezekben a kiadványokban gyakran szerepelnek új vállalkozásokról, induló vállalkozásokról és vállalkozókról szóló történetek. E kiadványok olvasásával megismerheti a környék új vállalkozásait, termékeiket, szolgáltatásaikat és kihívásaikat. Emellett tájékozódhat a közelgő eseményekről és a más vállalkozókkal és befektetőkkel való kapcsolatteremtés lehetőségeiről is.

5. Vegyen részt kiállításokon és konferenciákon

A kiállítások és konferenciák kiváló lehetőséget nyújtanak új kisvállalkozások felfedezésére és az iparági trendek megismerésére. Ezeken az eseményeken általában vállalkozók, üzlettulajdonosok, befektetők és más, az adott iparág iránt érdeklődő szakemberek vesznek részt. Ezeken az eseményeken való részvétellel új emberekkel találkozhat, új termékeket és szolgáltatásokat ismerhet meg, és feltárhatja a lehetséges együttműködéseket.

Összefoglalva, kihívást jelenthet új kisvállalkozások megtalálása, amelyekbe befektethet vagy amelyekkel együttműködhet. Ennek az öt bevált módszernek a használatával azonban olyan friss kisvállalkozásokat fedezhet fel, amelyekről még nem hallott. A helyi találkozókon és hálózati eseményeken való részvétellel, a közösségi média használatával, az online címjegyzékek megtekintésével, a helyi újságok és magazinok olvasásával, valamint a kiállításokon és konferenciákon való részvétellel bővítheti hálózatát, és új lehetőségeket fedezhet fel.

FAQ
Hogyan találhatok új regisztrált cégeket?

Az Ön területén vagy iparágában többféleképpen is találhat új bejegyzett vállalatokat. Íme néhány javaslat:

1. Keressen az online cégjegyzékekben: Számos online könyvtár listázza az új vállalkozások regisztrációit, például a Yellow Pages, a Yelp és a Google My Business.

2. Vegye fel a kapcsolatot a helyi kereskedelmi kamarával: Az Ön területén működő kereskedelmi kamara vezethet listát a régióban regisztrált új vállalkozásokról. Kapcsolatba léphet velük, hogy érdeklődjön az új vállalkozások regisztrációjáról.

3. Érdeklődjön a helyi önkormányzatnál: A vállalkozások nyilvántartásba vételéért felelős helyi önkormányzati hivatal tájékoztatást adhat az új vállalkozások nyilvántartásba vételéről. Ellenőrizheti a honlapjukat, vagy érdeklődhet közvetlenül náluk.

4. Iratkozzon fel üzleti kiadványokra: Számos üzleti kiadvány közzéteszi a területükön vagy iparágukban működő új vállalkozások listáját. Feliratkozhat ezekre a kiadványokra, hogy naprakész maradjon az új vállalkozások bejegyzéseivel kapcsolatban.

5. Vegyen részt üzleti kapcsolatépítő rendezvényeken: Az Ön területén tartott üzleti hálózati rendezvényeken való részvétel kiváló módja lehet annak, hogy találkozzon más vállalkozókkal, és értesüljön a nemrégiben bejegyzett új vállalkozásokról.

Ezeknek a módszereknek a használatával képesnek kell lennie arra, hogy új regisztrált vállalkozásokat találjon az Ön területén vagy iparágában. Amint azonosította az új vállalkozásokat, felveheti velük a kapcsolatot, hogy bemutatkozzon nekik, és feltárja a lehetséges partnerségeket vagy együttműködéseket.

Hogyan találom meg a vállalatok listáját?

A vállalatok listájának megtalálása ijesztő feladat lehet, de íme néhány módszer, amellyel megkönnyítheti a folyamatot:

1. Ipari szövetségek: Kezdje azzal, hogy megkeresi a vállalkozása szempontjából releváns iparági szövetségeket. Az iparági szövetségek gyakran vezetnek listákat az iparágukban működő vállalatokról. Megnézheti a webhelyeiket, vagy felveheti velük a kapcsolatot a lista beszerzéséhez.

2. Online könyvtárak: Számos olyan online könyvtár létezik, amelyet cégek keresésére használhat. Néhány népszerű lehetőség a ZoomInfo, a Hoovers és a Manta. Ezek a könyvtárak általában lehetővé teszik, hogy iparág, helyszín, méret és egyéb kritériumok alapján keressen cégeket.

3. Kormányzati adatbázisok: Az iparágtól és a helyszíntől függően létezhetnek olyan kormányzati adatbázisok, amelyek segíthetnek a vállalatok megtalálásában. A Small Business Administration (SBA) például fenntart egy adatbázist a kisvállalkozásokról, amelyben iparág és helyszín szerint kereshet.

4. Közösségi média: A közösségi médiaplatformokat, például a LinkedIn-t és a Twittert is használhatja cégek keresésére. Próbáljon meg releváns hashtageket, csoportokat vagy oldalakat keresni a vállalkozásához vagy iparágához kapcsolódóan.

5. Helyi kereskedelmi kamara: A helyi kereskedelmi kamara egy másik nagyszerű forrás a környékbeli vállalatok megtalálásához. Gyakran vezetnek névjegyzéket a vállalkozásokról, és kérésre átadhatnak egy listát.

Ha már van egy listája a vállalatokról, felhasználhatja azt a potenciális ügyfelek, partnerek vagy versenytársak azonosítására. Csak győződjön meg róla, hogy ellenőrizze az információkat, és tartsa naprakészen.