A Facebook adatvédelmi beállításainak elsajátítása: A Guide to Controlling Who Tags You


A Facebook a világ egyik legnépszerűbb közösségi oldala, ahová naponta több millió felhasználó jelentkezik be, hogy képeket, videókat és frissítéseket osszon meg barátaival és családjával. Mivel azonban ilyen sokan használják a platformot, fontos, hogy biztosítsuk a magánélet védelmét. Ennek egyik módja, hogy ellenőrizze, ki jelölje be Önt a bejegyzéseiben.

Ha valaki megjelöli Önt egy bejegyzésben, az azt jelenti, hogy az Ön neve kapcsolódik az adott tartalomhoz, és az megjelenik az Ön idővonalán és barátai hírfolyamában. Ez nagyszerű lehet, ha valami szórakoztató vagy érdekes dolgot oszt meg, de aggodalomra adhat okot akkor is, ha valaki olyasmiben címkézi Önt, amivel nem szeretné, hogy kapcsolatba hozzák.

A Facebookon a platform adatvédelmi beállításai segítségével szabályozhatja, hogy ki címkézze Önt. Íme, hogyan:

1. Nyissa meg Facebook-fiókját, és kattintson a képernyő jobb felső sarkában lévő lefelé mutató nyílra.

2. Kattintson a bal oldali menüben a „Beállítások”, majd az „Adatvédelem” menüpontra.

3. Görgessen le az „Idővonal és címkézés” menüpontra, és kattintson a „Ki láthatja, hogy mások mit posztolnak az idővonalán?” melletti „Szerkesztés” gombra.

4. Válassza a „Csak én” lehetőséget, ha meg akarja akadályozni, hogy bárki megjelölje Önt a bejegyzéseiben, vagy válassza a „Barátok” lehetőséget, ha azt szeretné, hogy csak a barátai jelölhessék meg Önt.

5. A címkéket az idővonalán való megjelenésük előtt is átnézheti, ha a „Saját bejegyzéseihez hozzáadott címkék átnézése, mielőtt a címkék megjelennek a Facebookon?” lehetőségre kattint, és kiválasztja a „Be” lehetőséget.

Ezeken a beállításokon kívül azt is kiválaszthatja, hogy eltávolítsa a címkéket azokból a bejegyzésekből, amelyekben Önt megjelölték. Ehhez egyszerűen kattintson a bejegyzés jobb felső sarkában lévő három pontra, és válassza a „Címke eltávolítása” lehetőséget.

Azzal, hogy maga határozza meg, ki jelölheti meg a Facebookon, biztosíthatja, hogy az adatvédelme védve legyen, és hogy csak olyan bejegyzésekben jelenjen meg, amelyekhez Önt is szívesen hozzákapcsolják. Szánj tehát néhány percet arra, hogy még ma felülvizsgáld a beállításaidat, és győződj meg róla, hogy elégedett vagy azzal, hogy ki jelölhet meg téged a platformon.