A Mac képes köszönni neked

A Terminal trükkök listája az üzleti és az öröm keveréke. Némelyik funkcionális fejlesztésként szolgál a Mac használatának élményében, mások pedig csak szórakozásból szolgálnak, például a "say" paranccsal.

A „Say” egy terminálparancs, amely arra utasítja a Mac-et, hogy bármit is beszéljen, amelyet utána gépel. Próbálja ki a Terminal (Kereső > alkalmazások > Utilities), majd írja be a következőt a parancssorba:

köszönj

Ez a parancs arra utasítja a Mac-et, hogy mondja ki a "hello" szót, vagy bármi mást, amit beír a kezdeti "say" parancs után.

Darryn van der Walt / Getty Images

Megadhatja azt is, hogy a Mac milyen hangot használjon, amikor a -v attribútummal beszél. Például:

mondd -v fred hello

Ebben az esetben a "Fred" nevű hang lesz a beírt parancs kimondására.


Mac sok hangja

A Mac-nek sok hangja van, amelyet beszédparancsokhoz használhat. Jelenleg több mint 100 hang áll rendelkezésre, különböző nyelveken és stílusokban. Ha be szeretné szkennelni és kipróbálná a hangok teljes listáját, a következőképpen járjon el:

  1. Indítsa el a Rendszerbeállításokat a Dock ikon vagy a System Preferences lehetőség a alma menü.

  2. választ megközelíthetőség.

  3. A bal oldali ablaktáblában görgessen lefelé, és válassza a lehetőséget Diktálás > Nyissa meg a Diktálás és beszéd beállításait.

  4. Válassza ki a Text-to-speech Tab.

  5. Tól System Voice legördülő menüből válassza a lehetőséget testreszabása. Egy előugró ablakban megjelenik az összes elérhető hang, amelyet a Mac használhat.

    Észre fogja venni, hogy egyes hang jelölőnégyzetek be vannak jelölve, mások nem. Az ellenőrzött hangok megjelennek a System Voice legördülő menü. Ebben a menüben válassza ki a kipróbálni kívánt hangot, majd válassza a lehetőséget játszani gombot, hogy hallja a hang egy-két mondatát.

Az összes elérhető hang megtekintésének alternatív módja az, ha a következő parancsot írja be a terminálba:

mondd -v?

A Terminal felsorolja az összes elérhető hangot.

Ha a hangot megadja a terminálban, használja az összes kisbetűt. Ha a névben van szóköz, például Rossz hír, tegye idézőjelbe, így:

köszönj -v 'rossz hír' szia


Ideje, hogy a terminál énekeljen

A Say parancs addig beszélhet, amíg egyetlen sor engedi. Ha megnyomja a visszatérési billentyűt, a parancs végrehajtásra kerül, így a hosszú beszédek előállításának legegyszerűbb módja az, ha először beírja őket egy szövegszerkesztőbe, majd átmásolja / beilleszti a Terminálba. A Say parancs megérti az írásjeleket, beleértve a pontot és a vesszőt, amelyek mindkettő enyhe szünetet adnak a szöveg kimondásához.

A szavak megfelelő kombinációjával akár a Say parancsot is megszerezheti énekelni.

mondjuk -v 'pipaszerv' Dum dum dee dum dum dum dum dum

Néhány különböző hang használható az énekléshez, mindegyik a Diktálás és beszéd preferencia ablaktábla. Ezeknek a hangoknak az éneklési képessége nem a szövegparancsból, hanem a hang karakteréből fakad. Íme néhány további példa:


A Hegykirály termében

A Cellos hang intonációja a Hegykirály teremének dallamára szól. Ez bármilyen szövegsorral működni fog. Írja be a következőket a terminálba, hogy meghallgassa:

mondjuk -v csellók Doo da doo da dum dee dee doodly doo dum dum dum doo da doo da doo da doo da doo do do apa apa doo

Pompás és körülmény

Próbálkozzon a következő Terminal paranccsal egy kis pompára az érettségi napján:

mondd -v 'jó hír' di di di di di di di di di di di di di di di di di di di di di di di di di di di di di