Az „Internet Explorer leállt” hiba elhárítása

Amikor az Internet Explorer hibaüzenetet jelenít meg, amely azt mondja, hogy "az Internet Explorer leállt", akkor néhány módon lehet újra futtatni.

Ez a probléma Windows 10, Windows 8 és Windows 7 számítógépeken jelentkezhet, és az itt felsorolt ​​lehetséges megoldások csak az Internet Explorerre (nem a Microsoft Edge) vonatkoznak. A Microsoft már nem frissíti és nem támogatja az Internet Explorert. Mielőtt megpróbálja kijavítani a hibát, fontolja meg a Microsoft Edge vagy egy másik jelenlegi webböngésző frissítését.


Az "Internet Explorer leállt" üzenet okai

Mint sok Windows-probléma esetén, a probléma általában abból adódik, hogy a programok nem tudnak hozzáférni a DLL-ekként ismert dinamikus hivatkozású könyvtárakhoz tartozó könyvtárfájlokhoz. Ezek lehetővé teszik a programok számára a kommunikációt, az adatok megosztását és a megfelelő működést, de amikor ezek a fájlok megsérülnek vagy helytelenül helyezkednek el, az alkalmazások nem működnek.

A hiba a sérült gyorsítótár fájlokból és inkompatibilis bővítményekből is származhat.

Lucas Racasse / Getty Images


Az "Internet Explorer leállt" hibák elhárítása

A legvalószínűbb bűnösök elhárítása megoldhatja a problémát, így visszatérhet kedvenc online tartalmához.

  1. Frissítse a Windows rendszert és az Internet Explorert. Előfordulhat, hogy az Ön előtt álló problémák megoldódtak egy korábbi frissítésben. Ennek eredményeként elengedhetetlen annak biztosítása, hogy a Windows legújabb verziója legyen telepítve a számítógépére.

  2. Állítsa vissza az Internet Explorer beállításait. Az Internet Explorer alapértelmezett beállításainak visszaállítása eltávolíthatja azokat a módosításokat, amelyek miatt a böngésző lelassul vagy teljesen leáll.

    A visszaállítás letiltja az összes hozzáadott eszköztárat, alaphelyzetbe állítja, törli az összes internetes előzményt, törli az összes elmentett jelszót, és megköveteli, hogy jelentkezzen be újra az összes webhelyére.

  3. Tiltsa le a kiegészítőket. Nyissa meg az Internet Explorert, és manuálisan tiltsa le az összes bővítményt. Ha ez a megoldás megoldja a problémát, akkor tudja, hogy a harmadik féltől származó kiegészítők befolyásolják a böngészési élményt. Engedélyezze egyesével újra a kiegészítőket, ellenőrizze, hogy visszatér-e a hiba. Ha mégis, akkor tiltsa le végleg az adott kiegészítőt.

  4. A biztonsági zónák visszaállítása. A Microsoft Internet Explorer szigorú biztonsági szabályokat követ az internet elérésekor. Ezek a szabályok időnként megbomlanak, ezáltal problémákat okozva.

  5. Tiltsa le a szoftveres gyorsítást. Az Internet Explorer kihasználhatja a szoftveres megjelenítés előnyeit a böngészési élmény javítása érdekében. Ha azonban a rendszer nincs megfelelően konfigurálva, vagy grafikai problémák vannak, ez a beállítás súlyosbíthatja a problémát.

  6. Futtasson egy Windows hibaelhárítót. A Windows rendszerbe épített hibaelhárító eszköz használatával megtalálhatja és kijavíthatja azt a problémát, amely miatt az Internet Explorer leállt.


Még mindig problémákba ütközik?

Ha nem találja a probléma gyökerét, használjon másik webböngészőt, például a Microsoft Edge böngészőt, vagy olyan alternatívákat, mint a Google Chrome vagy a Mozilla Firefox.

Ha nem tudja (vagy nem akarja) diagnosztizálni és megoldani a problémát, fontolja meg, hogy segítséget kérjen egy jó hírű szerviztől. A Microsoft már nem támogatja az Internet Explorert, és valószínűleg nem segít az ügyfélszolgálat felvétele.