Mi az eset? (Számítógépház, torony, alváz)

A számítógépház elsősorban arra szolgál, hogy fizikailag fel lehessen szerelni és a számítógép belsejében lévő összes tényleges elemet tartalmazzák, például az alaplapot, a merevlemezt, az optikai meghajtót, a hajlékonylemez-meghajtót stb.

A laptop, netbook vagy táblagép házát szintén esetnek tekintik, de mivel ezeket nem külön vásárolják meg, vagy nagyon cserélhetőek, a számítógép háza általában a hagyományos asztali számítógép részét képező házra utal.

Néhány népszerű számítógépház gyártója a Xoxide, az NZXT és az Antec.

NZXT Phantom 630 asztali számítógép tok (oldalnézet). NZXT

A számítógépházat toronynak, doboznak, rendszeregységnek, alapegységnek, háznak, háznak, alváznak és szekrénynek is nevezik.


Fontos számítógépes tények

Az alaplapok, a számítógépházak és a tápegységek különböző méretben kaphatók, úgynevezett formai tényezőknek. Mindháromnak kompatibilisnek kell lennie a megfelelő együttműködéshez.

Számos számítógépes tok, különösen fémből készült, nagyon éles széleket tartalmaz. Legyen nagyon óvatos, amikor nyitott tokkal dolgozik, hogy elkerülje a komoly vágásokat.

Amikor a számítógép-javítással foglalkozó személy azt mondja, hogy "csak hozza be a számítógépet", akkor általában az esetre és annak belsejére utalnak, kivéve minden külső billentyűzetet, egeret, monitort vagy más perifériát.


Miért fontos a számítógépes tok?

Számos oka van annak, hogy számítógépes tokokat használunk. Az egyik a védelemre vonatkozik, amelyet könnyű feltételezni, mert ez a legkézenfekvőbb. A por, az állatok, a játékok, a folyadékok stb. Mind károsíthatják a számítógép belső részeit, ha a számítógép házának kemény héja nem zárja el őket, és távol tartja őket a külső környezettől.

Mindig a lemezmeghajtóra, a merevlemezre, az alaplapra, a kábelekre, az áramellátásra és minden másra figyel, ami a számítógépet alkotja? Valószínűleg nem. A védelemmel együtt a számítógépház egyben a számítógép azon részeinek elrejtésére is alkalmas, amelyeket valójában senki sem akar látni, valahányszor ebbe az irányba néznek.

Egy másik jó ok a számítógépház használatára a terület hűvös tartása. A számítógép alkatrészeinek megfelelő légáramlása még egy előnyt jelent a számítógépház használatának. Míg a tokban speciális szellőzőnyílások vannak, amelyek lehetővé teszik a ventilátor levegőjének egy részét, a maradék felhasználható a hardver lehűtésére, amely egyébként eléggé felforrósodna, és esetleg meghibásodásig túlmelegedne.

A zajos számítógép-alkatrészek, mint a ventilátorok, zárt térben tartása a számítógépházban az egyik módja az általuk keltett zaj csökkentésének.

A hangos vagy zajt okozó számítógép-ventilátor javítása

Fontos a számítógépház felépítése is. A különböző részek egymáshoz illeszkedve könnyen hozzáférhetővé válhatnak a felhasználó számára, ha egy házba tömörítik, hogy mindet együtt tartsa. Például az USB-portok és a bekapcsológomb könnyen hozzáférhetők, és a lemezmeghajtó bármikor megnyitható.


Számítógép tok leírása

Maga a számítógépház bármilyen anyagból felépíthető, amely továbbra is lehetővé teszi a belső eszközök támogatását. Ez általában acél, műanyag vagy alumínium, de lehet fa, üveg vagy hungarocell.

A legtöbb számítógépes ház téglalap alakú és fekete. A tok módosítása a tok stílusának leírására használt kifejezés, amely testreszabhatja az egyedi belső világítással, festékkel vagy folyadékhűtési rendszerrel.

A számítógép házának elülső részén található egy bekapcsológomb és néha egy visszaállító gomb. A kis LED-es lámpák szintén jellemzőek, amelyek az aktuális energiafogyasztást, a merevlemez aktivitását és néha más belső folyamatokat képviselnek. Ezek a gombok és lámpák közvetlenül csatlakoznak az alaplaphoz, amely a ház belsejében van rögzítve.

A tokok általában több 5.25 hüvelykes és 3.5 hüvelykes bővítőhelyet tartalmaznak az optikai meghajtók, hajlékonylemez-meghajtók, merevlemezek és más adathordozók számára. Ezek a bővítőhelyek a ház elején helyezkednek el, így például a felhasználó könnyen elérheti a DVD-meghajtót használat közben.

A ház legalább egyik oldala, esetleg mindkettő, csúszik vagy kinyílik, hogy hozzáférést biztosítson a belső alkatrészekhez. Az utasításokat lásd a számítógépház kinyitásával kapcsolatos útmutatónkban.

A számítógép házának hátulján kis nyílások találhatók, amelyek illeszkednek a belső oldalra szerelt alaplapon található csatlakozókhoz. A tápegység a ház hátsó részébe is van szerelve, és egy nagy nyílás lehetővé teszi a tápkábel csatlakoztatását és a beépített ventilátor használatát. Ventilátorok vagy egyéb hűtőberendezések rögzíthetők a ház minden oldalára.

Hogyan néz ki a számítógép belseje?