Hogyan lehet pipát tenni a billentyűzeten

A pipák (amelyeket néha pipa jeleknek is neveznek) beillesztésére a Word dokumentumokba, a PowerPoint prezentációkba és az Excel munkalapokba többféleképpen is lehetőség van. A szalag Beszúrás lapjáról és a Windows karaktertérképről történő másolásával megtudhatja, hogyan lehet pipát tenni a billentyűzeten karakterkódok használatával. További lehetőségek: saját billentyűparancs vagy automatikus javítás létrehozása, amelyet bármikor használhat, ha pipát kell hozzáadnia.

A cikkben található utasítások az Excel for Microsoft 365, Excel 2019, Excel 2016, Excel 2013, Excel 2010, Word for Microsoft 365, Word 2019, Word 2016, Word 2013, Word 2010, PowerPoint for Microsoft 365, PowerPoint 2019, PowerPoint 2016 programokra vonatkoznak. , A PowerPoint 2013 és a PowerPoint 2010.

Tyler Franciaország / Unsplash


Hogyan lehet pipát tenni a billentyűzeten

Az ASCII és az Unicode kódok szimbólumokat és speciális karaktereket tartalmaznak, például pipákat vagy pipákat. Ha ismeri a beilleszteni kívánt szimbólum vagy karakter karakterkódját, hozzáadhatja azt egy billentyűkóddal a karakterkód használatával.

  1. Nyissa meg a Word dokumentumot, a PowerPoint bemutató diát vagy az Excel munkalapot, amelybe pipát szeretne beilleszteni. Alternatív megoldásként nyisson meg egy új, üres dokumentumot, munkalapot vagy prezentációt.

  2. Vigye a kurzort arra a fájlra, ahová fel szeretné venni az első pipát.

  3. típus 221A, nyomja meg és tartsa lenyomva a gombot más gombot, majd írja be X. Megjelenik egy pipa.


Automatikus javítás bejegyzésének létrehozása a Word pipa szimbólumhoz

Mivel az automatikus javítás lista az összes olyan Office programra vonatkozik, amely támogatja az automatikus javítást. Amikor hozzáad egy bejegyzést, az más alkalmazásokra is érvényes lesz.

  1. választ betétlap > Szimbólum > További szimbólumok. Megnyílik a Szimbólum beszúrása párbeszédpanel.

  2. Válasszon ki egy betűtípust a Betűtípusból doboz.

  3. Jelölje be a pipát a szimbólumok listájában.

  4. választ Automatikus javítás. Megnyílik az Automatikus javítás párbeszédpanel.

  5. Gépeléskor írja be a cserélni kívánt szót vagy kifejezést pipával. Ebben a példában a ckmrk használt.

  6. választ hozzáad, Majd válassza ki OK az AutoCorrect bejegyzés hozzáadásához és a párbeszédpanel bezárásához.