Növelje Mac teljesítményét a bejelentkezési elemek eltávolításával

Az indítási elemek, más néven bejelentkezési elemek, olyan alkalmazások, segédprogramok és segédprogramok, amelyek automatikusan futnak a Mac indításakor vagy a bejelentkezés során. Az alkalmazások telepítői sok esetben olyan bejelentkezési elemeket adnak hozzá, amelyekre egy alkalmazásnak szüksége lehet. Más esetekben a telepítők bejelentkezési elemeket adnak hozzá, mert feltételezik, hogy a Mac minden indításakor futtatni szeretnék az alkalmazásukat. Beállíthatja a mappák és dokumentumok automatikus megnyitását is, amikor bejelentkezik a Mac-be.

A Bejelentkezés elemek rendszerbeállításainak minden eleme automatikusan megnyílik. Ha nem használja őket, akkor a bejelentkezési elemek felemésztik az erőforrásokat a CPU-ciklusok elfogyasztásával, memória fenntartásával a használatukhoz, vagy olyan háttérfolyamatok futtatásával, amelyeket esetleg nem használ.

Ez a cikk a következő operációs rendszerekre vonatkozik: macOS Catalina (10.15) - OS X Lion (10.7).


A bejelentkezési elemek megtekintése

Annak megtekintéséhez, hogy mely elemek futnak automatikusan a Mac-en indításkor vagy bejelentkezéskor, tekintse meg a felhasználói fiók beállításait.

  1. Indítsa el a Rendszerbeállításokat a gombra kattintva System Preferences ikont a Dockban, vagy kiválasztja System Preferences az Apple menüből.

  2. A Rendszerbeállítások ablakban kattintson a gombra Felhasználók és csoportok ikonra.

  3. A Felhasználók és csoportok beállítási ablaktáblában válassza ki fiókját a bal oldali panelen felsorolt ​​felhasználói fiókok közül.

  4. Kattintson az Login elemek lapon megtekintheti az alkalmazásokat vagy egyéb elemeket, amelyek jelenleg be vannak állítva a bejelentkezéskor.

Egyes bejegyzések olyan alkalmazásokhoz tartozhatnak, amelyeket már nem használ, vagy amelyeket nem szeretne elindítani. Könnyen azonosíthatók. Előfordulhat, hogy más bejegyzések fontossága nem olyan nyilvánvaló, ezért körültekintőnek kell lennie azok eltávolításakor.


Mely elemeket kell eltávolítani?

A megszüntetéshez a legkönnyebben azok a bejelentkezési elemek választhatók, amelyek már nem szükségesek. Eltávolíthatja őket vagy a hozzájuk társított segítőket. Ha olyan nyomtató vagy más periféria bejegyzését találja meg, amelyet már nem használ, akkor szintén kényelmesen eltávolíthatja azt. Például lehet, hogy korábban használt egy Microsoft egeret, de azóta Apple Magic Mouse-ra váltott. Ebben az esetben nincs szükség a MicrosoftMouseHelper alkalmazásra, amelyet a Microsoft Mouse első csatlakoztatásakor telepítettek.

Elem eltávolítása a bejelentkezési elemek listájáról nem távolítja el az alkalmazást a Mac-ről; csak megakadályozza, hogy az alkalmazás automatikusan elinduljon, amikor bejelentkezik. Ez megkönnyíti a bejelentkezési elemek visszaállítását, ha kiderülne, hogy szüksége van rá.


Mielőtt eltávolítaná a bejelentkezési tételt

Jobb biztonságban lenni, mint sajnálni. Egy alkalmazás, mappa vagy dokumentum nevét gond nélkül felismeri, de a segítő fájlok némelyikét nehezebb azonosítani. Lehetőséged van eltávolítani valamit, amire később rájössz, hogy szükséged van rá. Mielőtt eltávolítaná a bejelentkezési elemet, jegyezze fel annak nevét és helyét a Mac-en. Például:

  1. Írja fel az alkalmazás vagy elem nevét.

  2. Kattintson a jobb gombbal az alkalmazásra, vagy elemet a bejelentkezési tételek listáján.

  3. választ Show Finder az előugró menüből.

  4. Jegyezze fel, hol található az elem a Finderben.


Elem eltávolítása a Bejelentkezés elemek lapról

Elem eltávolítása a Rendszerbeállítások Bejelentkezés elemek lapjáról:

  1. Kattintson az lock a Bejelentkezés elemek ablak bal alsó sarkában a képernyő zárolásának feloldásához a változásokhoz. Adja meg rendszergazdai jelszavát, amikor erre kéri.

  2. Válasszon ki egy elemet a nevére kattintva a Login elemek ablaktábla.

  3. Kattintson az mínusz jel ( - ) az elem eltávolításához.

Bejelentkezés elem visszaállítása

A legtöbb esetben egyszerű megközelítéssel visszaállíthatja az indítási elemeket a Bejelentkezés elemek fülre. (Eszébe jutott, hogy korábban felírta a nevét és a helyét, igaz?)

Ban,-ben Login elemek lapon kattintson a Plusz jel (+), írja be a rendszergazda hitelesítő adatait, és keresse meg az elemet. Kattintson a gombra hozzáad hogy visszahelyezzem a Bejelentkezés tételek listába.

Ez az. Most, hogy tudja, hogyan kell visszaállítani a bejelentkezési elemeket, magabiztosan megnyírhatja a Bejelentkezés elemek listáját egy jobban teljesítő Mac létrehozásához.