Kodi nem működik? Egyszerű tippek a Kodi javításához

Ha sok zsinórvágóhoz hasonlít, a Kodi a szórakozás megtekintéséhez szükséges eszközzé vált. Amikor a Kodi elkezd összezavarni, a televízió nézése hirtelen leáll. Íme néhány dolog, ami rosszul sülhet el a Kodival, és néhány trükk, amellyel visszatérhetünk a nézési szórakozáshoz.


Valószínű problémák, miért nem működik a Kodi

Kodi összeomlik

  1. Ha a Kodi véletlenszerűen összeomlik, akkor a hiba elhárításának egyszerű lépése a Kodi újraindítása. A legtöbb eszközön, a Fire TV vagy a Fire Sticks kivételével, válassza a lehetőséget teljesítmény majd kattintson a gombra Reboot.

    A Fire Stick TV kattintásához beállítások, Akkor eszköz, Akkor Újraindítás. Húzza ki ezekből az eszközökből a tápfeszültséget, várjon néhány másodpercet, majd dugja vissza az áramot.

  2. Egy másik egyszerű hibaelhárítási lépés az, hogy megpróbálja frissíteni a Kodi szoftvert. A kiegészítőkhöz hasonlóan a frissítések a program javítását vagy javítását szolgálják.

  3. Ha továbbra is összeomlanak, a következő lépés a Kodi visszaállítása az alapértelmezett beállításokra. Ez tisztázza az összes beállítást vagy módosítást, amelyet Ön vagy egy kiegészítő hajtott végre. Ez újrakezdi a lehetséges teljesítményproblémákat is. Az Ares varázsló használata a legegyszerűbb módja ennek.

    Kattints Több, majd kattintson a gombra Az összes adat törlése / Újrakezdés

    Megjelenik egy párbeszédpanel, amely megerősíti az összes kiegészítő stb. Eltávolítását a Kodiból. Kattintson a gombra Igen.

    Látni fogod egy Opciók párbeszédablak, amely lehetővé teszi néhány beállítás megtartását, például kedvencek, forrásokvagy kiegészítő beállítások. A teljes visszaállításhoz ne tartsa meg a fenti beállítások egyikét sem. Ezután kattintson a gombra Folytatás.

  4. Végül az utolsó hibaelhárítási lépés a Kodi újratelepítése. Ez törölni fogja a Kodival kapcsolatos összes kiegészítőt vagy módosítást. Bár drasztikusnak tűnhet, néha teljesen újrakezdés a legjobb módszer a felmerülő problémák tisztázására.

A videó pufferelést tart

Nincs annál frusztrálóbb, mint amikor megpróbálsz megnézni valamit, és ez folyamatosan pufferol és szünetel. Amint azt korábban említettük, a VPN-alkalmazásod jelentős erőforrás lehet, amely pufferolást okoz, vagy egyáltalán nem hoz létre adatfolyamot. Ha megoldotta ezt a lehetőséget, akkor a gyorsítótár megtekintése a következő logikus lépés. Van egy praktikus kiegészítő, amely lehetővé teszi a gyorsítótár törlését és a videó gyorsítótár növelését, mivel a Kodi maga nem rendelkezik ilyen típusú eszközökkel.

Az Ares Wizard sokkal több ellenőrzést nyújt, miközben könnyen érthető felületet biztosít. Először le kell töltenie és telepítenie.

  1. A gyorsítótár törléséhez az Ares varázsló segítségével kattintson a gombra karbantartás, Akkor Cache Temp törlése. Megerősítést kap arról, hogy hány fájlt töröltek a gyorsítótárból. Kattintson a gombra OK hogy folytassa.

  2. Érdemes megtisztítani az esetleges temp fájlokat is. Ez nagyon hasonlít a fájlok tisztításához a számítógépen. Az Ares varázslóban kattintson a gombra karbantartás, majd kattintson a gombra Miniatűrök törlése és Csomagok törlése egyénileg. Ez a Kodi számára is kiváló takarítási feladat. A Kodi megerősíti az indexképek törlését. Válassza a lehetőséget OK hogy folytassa.

  3. Lehet, hogy módosítania kell a videó gyorsítótárát. Nincs tökéletes cache méret az optimális teljesítmény eléréséhez, ezért a videók jobb megtekintésének érdekében kísérleteznie kell a gyorsítótár méretével. A videó gyorsítótárának beállításához kattintson a gombra csíp >Speciális beállítások varázsló. Ezután kattintson Következő.

  4. Az Ares varázsló ezután beszámol a rendelkezésre álló RAM és az ajánlott maximális RAM mennyiségéről. Ez általában a rendelkezésre álló RAM körülbelül 1/3-a. Kattintson a gombra Beállítások létrehozása.

  5. A következő képernyőn megjelenik a Video Cache Size csúszka a beállítani kívánt összeg beállításához. Miután beállította az összeget, kattintson a gombra Alkalmazza ezeket a beállításokat.

  6. Megerősítést és kérést kap a Kodi újraindításához. Válassza a lehetőséget OK hogy folytassa.


További Kodi hibaelhárítás

Noha számos probléma merülhet fel a Kodival és a számos platformon, amelyeken használható, sok platform ugyanazokkal a problémákkal küzd. 

Nincs videófolyam - kiegészítő problémák

Pár lehetséges probléma merülhet fel, ha egyáltalán nem tapasztal közvetítést. Amellett, hogy az internetszolgáltatója blokkolja (lásd a fenti VPN részt), a rossz Kodi kiegészítő is a tettes lehet. Függetlenül attól, hogy a bővítmény megszűnt-e, vagy már nem támogatott, a feltételezett rossz bővítmény újratelepítésével orvosolható a stream hiánya.

A kiegészítők hiánya

A közvetítés nélküli üzenet elküldésének másik lehetősége az, hogy a film vagy a TV-program nem biztos, hogy elérhető adatfolyamot kínál. Ismételten további kiegészítők telepítésével nagyban növelheti annak esélyét, hogy megtalálja a kívánt adatfolyamot.

Hálózati problémák

Ha már megszüntette a VPN és az internetszolgáltató problémáit, akkor a probléma az otthoni hálózattal lehet. Akár közvetít, akár csak az interneten böngész, a belső hálózat alkalmanként egy kis figyelmet igényel. A hálózati problémák kiküszöbölésének legjobb módja (ideértve a pufferelési problémákat is) az, ha újraindítja a modemet útválasztót. Bár ez ijesztően hangozhat, csak annyit kell tennie, hogy kb. Egy percre kihúzza az útválasztó áramellátását. Miután visszacsatlakoztatta, látnia kell, hogy életre kel és elkezd kommunikálni más eszközeivel. Ha nem lát lámpát, előfordulhat, hogy az útválasztót ki kell cserélni.

A Kodi nem tud csatlakozni egy forráshoz

Ez az üzenet a Kodi esetében viszonylag gyakori, a kiegészítők ingyenes beszerzése miatt. Ha ezt a hibát kapja, akkor a tettes nagy valószínűséggel az, hogy az a webhely, ahonnan a bővítmény származott, vagy nem működik, már nem létezik, vagy a szerver címe helytelen. Először ellenőrizze a szerver URL-jét, hogy megbizonyosodjon arról, hogy nincsenek-e elírási hibák. Ha a cím helyes, akkor előfordulhat, hogy az interneten kell keresnie egy másik kiegészítő tárhelyet, mivel a gazdagép nem biztos, hogy már létezik.


Kodi és VPN kérdések

Ha nem biztos abban, hogy mi a VPN, vagy nem használja, akkor ez az első lépés a biztonságos video streaminghez. Akár licencelt videókat, akár más forrásokat néz, a VPN (virtuális magánhálózat) nagyszerű módja az internethasználat védelmének. A VPN azonban teljesítményproblémákat is okozhat.

  1. Ha nem VPN-t használ, az internetszolgáltatója blokkolhatja a Kodi streaming forgalmát. Nem minden internetszolgáltató (internetszolgáltató) engedélyezi a video streaminget. Ez különösen akkor áll fenn, ha illegálisan tölt le tartalmat. Ellenőrizze az internetszolgáltatójánál, hogy megengedett-e a streaming, vagy eléri-e az adatkorlátokat. Egyes internetszolgáltatók fékezik (lassítják) az adatsebességet, ha úgy érzik, hogy túlságosan kihasználja a szolgáltatásukat. Ebben az esetben előfordulhat, hogy egyáltalán nem kap streameket

  2. Mivel a VPN titkosítja az internetes forgalmat, ez jelentősen befolyásolhatja a streaming teljesítményét. A VPN-alkalmazások eltérhetnek attól, hogy mennyire lassítják az internet sebességét. Ha úgy találja, hogy a VPN a lehetséges bűnös, próbáljon ki egy másik VPN-alkalmazást. Lehet, hogy ez a dadogó videó pontosan kitisztul.