A csalások használata a Wii Homebrew használatával készült játékokban

Ha homebrew-t használ a Nintendo Wii videojáték-konzolján, és csalási kódokat szeretne használni, akkor az első dolog, amit meg kell tennie, hogy megfelelően előkészítse a rendszert az egyedi szoftverek futtatásához. Ez magában foglalja a Wii homebrew telepítését, ha még nem tette meg. Ezután telepítenie kell a házi készítésű GeckoOS alkalmazást, amely elindíthat egy játékot, amelyben engedélyezett cheat kódok vannak. Megmutatjuk, mit kell tennie ahhoz, hogy engedélyezze a cheat kódokat a játékokban.

Az Occarina alkalmazás lehetővé tette a csalókódok engedélyezését, de funkcionalitását GeckoOS-ba hajtották.


Készítse elő a Wii-t a csalások futtatásához

Mielőtt engedélyezné a csalást a homebrew Wii-n, ki kell választania egy módszert a GeckoOS számára szükséges GCT-csalási fájlok létrehozására. Három lehetőség van:

  • Accio Hacks egy Wii homebrew alkalmazás, amely lehetővé teszi a csalások letöltését és kezelését közvetlenül a Wii-ről. Van néhány korlátja, és néha nem tud csatlakozni a Gecko csalások adatbázishoz, de amikor működik, akkor ez a legegyszerűbb megközelítés.
  • Online GCT Creator a Gecko Codes weboldalról érhető el. Rugalmasabb, mint az Accio Hacks, de megköveteli, hogy manuálisan másolja át a csalási fájlt az SD-kártyára.
  • Gecko Cheat Code Manager egy számítógépes alkalmazás, amely lehetővé teszi a Gecko Codes webhelyről letöltött szöveges fájlokkal való munkát. Ez a legrugalmasabb és leghatékonyabb a Wii cheat kód-kezelői között, de a legkevésbé is kényelmes a használata.

Keresse meg a csalási fájlt

A csalásokat a Gecko Codes webhelyén találja meg. Több listát is találhat ugyanarra a játékra. Ennek oka, hogy a különböző régiók számára kiadott játékok különböző csalásokkal bírhatnak. A játékcsalások listája mindig tartalmaz egy játékazonosítót, amelynek negyedik betűje a régió kódját jelöli. „E” az Egyesült Államok, „J” Japán, a „P” Európa. Az „A” minden régióra érvényes kódot jelöl.

A GeckoOS nem ismeri fel az „A” kódot tartalmazó játékazonosítókat. Át kell neveznie a fájlt a megfelelő régió betűjével.

Bizonyos esetekben a csalások más régiók számára is beválnak. Például egy Metroid: Other M csalásnak csak japán fájlja lehet, de ha „J” -ról „E” -re változik, akkor működik.

Csalások megszerzése a Gecko Codes webhelyről

Ha csalásokat szeretne találni a Gecko Codes webhelyén, navigáljon a játék címéhez a játék első betűjének kiválasztásával, majd válassza ki a listából. Vagy válasszon GCT az Online GCT Creator megnyitásához vagy válassza a lehetőséget txt offline használható szöveges fájl letöltéséhez.

Csalások megszerzése az Accio Hacks használatával

Az Accio Hacks használatához csatlakoztatnia kell a Wii-t az internethez.

  1. A főmenüben jelölje ki az „Accio Hacks / Manage Codes” elemet, majd nyomja meg a gombot A gomb. Navigáljon a játék első betűjéhez. Megjelenik a „Csatorna kiválasztása” menü, ahol kiválaszthatja a kívánt játék formátumát (választható lehetőségek: Wii, WiiWare, VC Arcade, Wii csatornák, GameCube stb.). Jelölje ki a kívánt csatornát, és nyomja meg a gombot A. Válassza ki a keresett játék első betűjét és nyomja meg a gombot A. Jelölje ki az „Accio Hacks” elemet, és nyomja meg a gombot A. A fájl letöltése után visszatér a játéklistához. megnyomni a B gombot a hátralépéshez. Most látni fogja játékának csalási fájlját. Jelölje ki és nyomja meg A.

  2. Navigáljon a játék első betűjéhez. Megjelenik a „Csatorna kiválasztása” menü, ahol kiválaszthatja a kívánt játék formátumát (választható lehetőségek: Wii, WiiWare, VC Arcade, Wii csatornák, GameCube stb.).

  3. Jelölje ki a kívánt csatornát, és nyomja meg a gombot A.

  4. Válassza ki a keresett játék első betűjét és nyomja meg a gombot A.

  5. Jelölje ki az „Accio Hacks” elemet, és nyomja meg a gombot A.

  6. A fájl letöltése után visszatér a játéklistához. megnyomni a B gombot a hátralépéshez.

  7. Most látni fogja játékának csalási fájlját. Jelölje ki és nyomja meg A.


GCT fájl létrehozása: Válassza ki, szerkessze és mentse el a csalásait

Miután megtalálta a játék cheat fájlját, ki kell választania az engedélyezni kívánt csalásokat (legyőzhetetlenség, megnövelt sebesség, minden fegyver stb.), És el kell mentenie őket egy „GCT” fájlba, amelyet a GeckoOS olvashat. Ez megtehető az Accio Cheats, az Online GCT Creator vagy a Gecko Cheat Code Manager segítségével. Míg az egyes interfészek eltérőek, az alapok ugyanazok.

Minden csalási kód alfanumerikus karakterkészletekből áll, például „205AF7C4 4182000C”. Bizonyos esetekben egyes számok X karakterláncok, amelyeket helyettesíteni kell a megfelelő alfanumerikus karakterlánccal. Az X-eket akkor használják, ha egynél több lehetőség van; a csalás alatt, felett vagy alatt található megjegyzés megmondja, hogy milyen értékek helyettesíthetik az X-eket.

Az Online GCT Creator és a Gecko Cheat Code Manager lehetővé teszi további csalási kódok hozzáadását.

1. lehetőség: Hozzon létre egy GCT fájlt az Accio Hacks használatával

Nyomja meg a gombot + gomb bármikor bemutatja az Accio Hacks vezérlésének magyarázatát.

GCT fájl létrehozása az Accio Hacks használatával:

  1. Miután kiemelte a játék cheat fájlját, és nyomja meg a gombot A, látnia kell az összes elérhető csalás listáját. Jelölje ki a kívánt elemeket, majd nyomja meg a gombot A hogy felvegyük őket.

  2. Ha módosítania kell egy cheat kódot, nyomja meg a gombot 1. Megnyomás 2 megmutatja a kódhoz fűzött megjegyzéseket (amelyek akkor is megjelennek, ha megnyomja a 1.)

  3. Miután kiválasztotta a kívánt csalást, nyomja meg a gombot B gomb. Megadhatja, hogy mentse-e vagy sem a fájlt. Menjen előre, és mentse el.

  4. Ezután folyamatosan nyomja meg a gombot B gombot, amíg el nem jut a főmenübe. Kiemel Lépjen ki a HBC-be.

    A Gecko Codes webhelyről letöltött TXT fájlokat az Accio Hacks alkalmazással is lehet használni (ez akkor hasznos, ha nem sikerül csatlakozni a Gecko adatbázishoz, vagy ha a Wii nem csatlakozik az internethez). Egyszerűen be kell helyeznie a fájlt az SD-kártya megfelelő mappájába. A képlet SD: kódok X L GAMEID.txt, X-vel a csatorna betűjével (amely az Accio főmenüben látható minden kiválasztás után) és L-vel a játék címének első betűjét jelöli.

  5. Itt az ideje elindítani a játékot.

2. lehetőség: Hozzon létre egy GCT fájlt az Online GCT Creator használatával

GCT fájl létrehozása az Online GCT Creator segítségével:

  1. Keresse meg a játékcsalási fájlt, és válassza ki GCT.

  2. Látnia kell egy szövegmezőt az összes felsorolt ​​kóddal. Válassza a lehetőséget Kódok hozzáadása. Ekkor megjelenik a kódok listája, amelyek mellett jelölőnégyzetek vannak. Válassza ki a kívánt kódokat, szükség esetén szerkessze azokat.

  3. Ha máshol talált kódokat, kiválaszthatja Adjon hozzá további kódokat és írja be őket a szövegmezőbe, majd válassza ki Kódok hozzáadása.

  4. Miután kiválasztotta a kódokat, kattintson a gombra Töltse le a GCT-t.

  5. Mentse el GCT fájlját a Wii homebrew-hoz használt SD-kártya „/odes /” mappájába, létrehozva a mappát, ha még nem létezik.

  6. Itt az ideje elindítani a játékot.

3. lehetőség: Hozzon létre egy GCT fájlt a Gecko Cheat Code Manager használatával

GCT fájl létrehozása a Gecko cheat code manager segítségével:

  1. Indítsa el a menedzsert.

  2. választ filé > Nyissa meg a TXT fájlt. Nyissa meg a Gecko Codes webhelyről letöltött szöveges fájlt.

  3. A bal oldali oszlopban látnia kell egy csalási listát, mellette pedig egy jelölőnégyzetet. Jelölje be az egyes csalások jelölőnégyzetét, és szerkessze azokat, amelyeket szerkeszteni kell.

  4. választ Exportálás a GCT-be.

  5. Mentse el GCT fájlját a Wii homebrew-hoz használt SD-kártya „/odes /” mappájába, létrehozva a mappát, ha még nem létezik.

  6. Itt az ideje elindítani a játékot.


Töltse be a csalást, és futtassa a játékot

Most, hogy megvan a GCT fájlja, ideje betölteni a csalást és elindítani a játékot. Helyezze a játéklemezt a Wii konzolba, indítsa el a Gecko OS-t, majd indítsa el a játékot. Egy bizonyos ponton a GeckoOS elmondja, hogy csalási kódokat keres a lemez játékazonosítójához. Ha nem talál ilyet, akkor valamit rosszul tettél. Ebben az esetben ellenőrizze az SD / kódokat / mappákat a WiiXplorer programban vagy a számítógépén, és győződjön meg arról, hogy van-e ott egy GCT fájl a megfelelő játékazonosítóval.

Gecko a játék betöltése előtt röviden megjeleníti a játék azonosító kódját.

Ha a GeckoOS megtalálja a megfelelő GCT fájlt, az automatikusan betöltődik, és a szíved szerint megcsalhat. Ha le akarja állítani a csalást, lépjen ki a játékból, majd futtassa közvetlenül a Wii főmenüben, kapcsolja ki az SD-csalásokat a GeckoOS konfigurációs opcióiban, törölje a csaló fájlt az SD: / code / mappából, vagy egyszerűen szerkessze újra a GCT fájlt, ahogyan létrehozta, de törölje az összes csalás kijelölését és felülírja a meglévő fájlt.