Mercari-csalások: Ez az online piactér jogszerű?

Az eBay, a Craigslist és más online vásárlási oldalak rendkívül népszerűek, mert lehetővé teszik az emberek számára, hogy mindenféle terméket vásárolhassanak vagy adhassanak el, általában nagy kedvezmények mellett. Más oldalak közé tartozik a Mercari nevű mobilalkalmazás. Ha kíváncsi arra, hogy a Mercari törvényes vállalkozás-e, a válasz igen.

Web / Theresa Chiechi 

Az emberek gyakran megtalálják a módját, hogy az ilyen webhelyeken még ártatlan értékesítési tevékenységeket is átveréssé változtassanak. Számos módja van annak, hogy megvédje magát egy olyan műszakilag biztonságos helyszínen is, mint a Mercari.


Mi a Mercari átverés?

Nincs egyetlen átverés a Mercarihoz társítva. Az oldalt használó eladóktól és vevőktől azonban számos különböző panasz érkezik, részben azért, mert a Mercari visszatartja az eladókat az eladóktól, amíg a vásárlók meg nem elégednek vásárlásukkal.

Az értékesített terméktípusokra is szigorú korlátozások vonatkoznak, amelyeket az eladók valamikor öntudatlanul megsérthetnek. Ha mégis, akkor a teljes tranzakció törölhető, vagy az eladó számlája felfüggeszthető vagy visszavonható. Ezenkívül számos olyan szabály és díj van, amely úgy tűnik, hogy meghiúsítja a vásárlókat és az eladókat, beleértve az eBay-hez hasonló besorolási rendszert. A gátlástalan eladók is ugyanúgy látogatják az oldalt, mint a gátlástalan vásárlók.

A Mercari mobilalkalmazás iOS és Android felhasználók számára. A japán céget azzal a gondolattal alapították, hogy mobil piacot hozzanak létre a vásárlók és az eladók számára. Új, használt és kézzel készített termékeket értékesítenek az oldalon.

Ezeknek a tényezőknek a kombinációja több panaszhoz is vezetett az internetes közösségi fórumokon, és néhány ember általában a webhelyet átverésnek nevezte. Mások ragaszkodnak ahhoz, hogy sajátos helyzetüknek átverésnek kell lennie.

Bár az összes panasz valódi lehet, az átverés szó egy csalárd cselekményre utal, amelyet egy tisztességtelen egyén, csoport vagy vállalat hajt végre, hogy pénzt vagy valami más értéket szerezzen. Úgy tűnik, hogy ez az általános leírás nem írja le magát a Mercarit, bár leírhatja azokat a tevékenységeket, amelyekre a felhasználók azt állítják, hogy az oldalon a vevők és az eladók között zajlanak.


Hogyan működik a Mercari átverés?

A Mercari esetében a csalások általában olyan formában fordulnak elő, hogy az eladó hamis vagy sérült termékeket próbál eladni; vagy bevonni azokat a vásárlókat, akik nem szándékoznak fizetni a megvásárolt termékekért, ezért hamis károkat vagy egyéb problémákat követelnek, amikor megpróbálják ingyen beszerezni a tárgyakat.

A pénzeszközöket addig nem adják ki az eladóknak, amíg a vevő nem erősíti meg a leírt termék megérkezését a leírtak szerint, és a vásárlást az eladó minősítésével befejezi. Miután ez a művelet befejeződött, az eladó értékelheti a vevőt.


Hogyan találják meg a csalók a Mercari áldozatait?

Az átverési eladók hamis vagy csalárd termékeket kínálnak eladásra. Egyszerűen megtalálja Önt azzal, hogy felsorolja ezeket a túl jó-igaz-igaz áron eladásra szánt termékeket, vagy olyan termékleírásokat ír le, amelyek valódinak tűnnek, és ezért minden egyes, nagyon magas árat megérnek. Mivel addig nem fizetnek nekik, amíg a vevő jóváhagyja a vásárlást, az eladóknak nem könnyű átverni a vásárlókat.

Az átverő vásárlók olyan tárgyakat vásárolnak meg, és megpróbálnak olyan fizetési módokat használni, amelyeket a Mercari nem engedélyezett, zokogási történeteket kínálnak, hogy alacsonyabb árakra csábítsák az eladókat, azt állítsák, hogy a termékek sérülten érkeztek, visszaküldik a sérülteket, ha az eladók sértetlen árukat küldtek ki stb.

A csalások lehetőségei ugyanolyan végtelenek, mint az emberek, annak ellenére, hogy a Mercarinak sokféle szabálya van az eladásokkal és a visszatérésekkel kapcsolatban.


Hogyan kerülhetem el a részvételt a Mercari-átverésben?

Bármely online vásárlási oldalon fontos, hogy gondosan kutassa ki nemcsak azt, hogy mit vásárol, hanem azt is, hogy kitől vásárol. Az eladóknak kevesebb lehetőségük van, mert nem utasíthatják el az eladást valakinek.

Sellers

  • Készítsen több fényképet az összes szállított termékről.

  • Győződjön meg arról, hogy betartja az értékesítési szabályokat.

  • Tartsa a lehető legmagasabb visszajelzési pontszámokat.

Vevők

  • Végezze el a kutatásokat, hogy megerősítse az elemek jogszerűségét.

  • Ellenőrizze az eladó visszajelzéseit és a többi vásárló által elért eredményeket.

  • Tegyen fel kérdéseket a privát üzenetküldő rendszer segítségével.


Már áldozat vagyok. Mit kellene tennem?

A Mercari-átverés áldozatainak szokásos igénye a panasz benyújtása a Mercari ügyfélszolgálatán keresztül. Ha úgy érzi, hogy maga a webhely valahogyan tovább éltette a problémát, hagyja abba a webhely használatát.

A további lépések magukban foglalhatják a rendőri feljelentés benyújtását, és a körülményektől függően akár a csalás áldozatának nyilatkozatának benyújtását is a három nagy hitelintézethez.

Az internetes csalások vagy csalások bejelentése

Hogyan kerülhetem el, hogy a Mercari-átverés ellen célozzanak?

A legjobb megoldás az, ha proaktív és éber marad. Míg maga a Mercari webhely valódi vállalkozás, sok olyan weboldal van, amely hamis a kezdetektől fogva. Megfigyelheti a csaló webhelyeket, ha nagyon figyel, de egy fontos szempont, amelyet figyelembe kell venni, hogy hogyan került a webhelyre: A webböngészője hirtelen átirányított egy ismeretlen webhelyre, vagy szándékosan kereste?

Az átverési weboldalak gyakran egy számítógépes vírus részei lehetnek, ezért fontos, hogy a víruskereső szoftver mindig naprakész legyen. Ezeket a programokat úgy tervezték, hogy elősegítsék a csaló webhelyek felismerését vagy a számítógépen gyanús tevékenységek felderítését.

Ezenkívül tudd meg, hogyan néznek ki az adathalász és más e-mail csalások, hogy véletlenül ne kerülj átveréses webhelyre. A gyógyszerészeti csalások is egyfajta átverés, amely a felhasználókat hamis weboldalakra irányítja, kifejezetten személyes és pénzügyi információk ellopására.

A legjobb 10 online csalás, amelyre figyelni kell