A / az Dinput8.dll hiányzó vagy nem található hibák kiküszöbölése

A Dinput8.dll problémákat ilyen vagy olyan módon a Microsoft DirectX problémája okozza.

A dinput8.dll fájl egyike a DirectX szoftvergyűjtemény számos fájljának. Mivel a DirectX-et a legtöbb Windows-alapú játék és fejlett grafikus program használja, a dinput8.dll hibák általában csak ezeknek a programoknak a használatakor jelennek meg.

A Windows 98 óta a Microsoft bármely operációs rendszerét érintheti a dinput8.dll és más DirectX problémák. Ide tartozik a Windows 10, a Windows 8, a Windows 7, a Windows Vista, a Windows XP és a Windows 2000.


Dinput8.dll hibák

A dinput8.dll hibák többféleképpen jelenhetnek meg a számítógépen. Az alábbiakban felsoroljuk a leggyakoribb specifikus dinput8.dll hibaüzeneteket:

  • Hiányzik a dinput8.dll fájl
  • Dinput8.DLL nem található
  • A dinput8.dll fájl nem található
  • A Dinput8.dll nem található. Az újratelepítés segíthet megoldani ezt.

A dinput8.dll hibaüzenet minden olyan programra vonatkozhat, amely a Microsoft DirectX-t használja, de ezek a DLL-üzenetek leggyakrabban videojátékokkal társulnak.


A / az dinput8.dll hibák kiküszöbölése

Ne töltse le külön-külön a dinput8.dll DLL fájlt egyetlen "DLL letöltő webhelyről" sem. Számos kiváló oka van annak, hogy a DLL-ek letöltése ezekről a webhelyekről soha nem jó ötlet. Ha már letöltötte a dinput8.dll fájlt az egyik ilyen DLL-letöltő webhelyről, távolítsa el azt bárhonnan, ahova tette, és folytassa ezen lépésekkel.


  1. Indítsa újra a számítógépet, ha még nem tette meg. A dinput8.dll hiba lehet, hogy hibát okoz, és egy egyszerű újraindítás teljesen kitisztíthatja.

  2. Telepítse a Microsoft DirectX legújabb verzióját. Valószínű, hogy a DirectX legújabb verziójára történő frissítés kijavítja a dinput8.dll nem található hibát.

    A Microsoft gyakran kiadja a DirectX frissítéseit, anélkül, hogy frissítené a verziószámot vagy betűt, ezért feltétlenül telepítse a legújabb kiadást, még akkor is, ha a verziója technikailag megegyezik.

    A Windows 7, 8, 10, Vista, XP stb. Mindegyikét ugyanez a DirectX telepítőcsomag támogatja. Telepít minden DirectX 11, DirectX 10 vagy DirectX 9 fájlt, amelyre szükség van és támogatott a Windows adott verziójában.

  3. Ha feltételezzük, hogy a Microsoft legújabb DirectX verziója nem oldja meg a kapott dinput8.dll hibát, keressen egy DirectX telepítőprogramot a játékán, az alkalmazás CD-jén vagy a DVD-n.

    Általában, ha egy játék vagy más program a DirectX-et használja, a szoftverfejlesztők a DirectX egy példányát beépítik a telepítőlemezre.

    Néha, bár nem gyakran, a lemezen található DirectX verzió jobban megfelel a programnak, mint az online elérhető legújabb verzió.

  4. Távolítsa el a játékot vagy a szoftverprogramot, majd telepítse újra. Valami történhetett a dinput8.dll fájlnál működő programfájlokkal, és az újratelepítés megcsinálhatja a trükköt.


  5. Állítsa vissza a dinput8.dll fájlt a legújabb DirectX szoftvercsomagból. Ha a fenti hibaelhárítási lépések nem oldották meg a dinput8.dll hibát, próbálja meg külön kivonni a dinput8.dll fájlt a DirectX letölthető csomagból.


  6. Frissítse a videokártya illesztőprogramjait. Noha ez nem a leggyakoribb megoldás, bizonyos esetekben a számítógép videokártyájának illesztőprogramjainak frissítése kijavíthatja ezt a DirectX problémát.