A / az Atl.dll nem található vagy hiányzó hibák kiküszöbölése

Az Atl.dll hibákat olyan helyzetek okozzák, amelyek az atl DLL fájl eltávolításához vagy sérüléséhez vezetnek.

Bizonyos esetekben az atl.dll hibák regisztrációs problémát, vírus vagy rosszindulatú programot, vagy akár hardver hibát jelezhetnek.

Az atl.dll hibaüzenet a Microsoft bármely operációs rendszerén, így a Windows 10, a Windows 8, a Windows 7, a Windows Vista, a Windows XP és a Windows 2000 rendszeren is megjelenhet.


Atl.dll hibák

Számos különböző módon jelenhetnek meg az atl.dll hibák a számítógépen. Az alábbiakban felsorol néhányat az atl.dll hibák előfordulásának leggyakoribb módjairól:

  • Az Atl.dll nem található
  • Az alkalmazás nem indult el, mert az atl.dll nem található. Az alkalmazás újratelepítése megoldhatja ezt a problémát.
  • Nem található a [PATH] atl.dll fájl
  • Hiányzik az atl.dll fájl.
  • Nem lehet elindítani az [APPLICATION] alkalmazást. Hiányzik a szükséges összetevő: atl.dll. Kérjük, telepítse újra az [APPLICATION] alkalmazást.

Mivel az atl.dll fájlnak léteznie kell a System32 mappában, előfordulhat, hogy egy atl.dll hibát észlel mindenféle olyan dolog végrehajtásakor, amelyhez a fontos DLL fájl szükséges.

Például az atl.dll hibaüzenet bizonyos programok, például egy webböngésző vagy a Rendszer-visszaállítás segédprogram használata vagy telepítése során jelentkezhet, amikor a Windows elindul vagy leáll, vagy akár a Windows telepítése során.


A / az Atl.dll hibák kiküszöbölése

Ne töltse le az atl.dll fájlt a "DLL letöltés" weboldalról. Számos oka van annak, hogy a DLL fájl letöltése rossz ötlet. Ha szüksége van az atl.dll fájl másolatára, a legjobb, ha azt eredeti, törvényes forrásból szerzi be.

Indítsa el a Windows rendszert csökkentett módban az alábbi lépések bármelyikének végrehajtásához, ha az atl.dll hiba miatt nem tudja normálisan elérni a Windows rendszert.

  1. Állítsa vissza az atl.dll fájlt a Lomtárból. A "hiányzó" atl.dll fájl legegyszerűbb oka az, hogy tévesen törölte.

    Ha arra gyanakszik, hogy véletlenül törölte az atl.dll fájlt, de már kiürítette a Lomtárat, akkor egy ingyenes fájl-helyreállító programmal helyreállíthatja az atl.dll fájlt.

    Az atl.dll fájl törölt fájljának helyreállítása egy fájl-helyreállító programmal csak akkor okos ötlet, ha biztos benne, hogy maga törölte a fájlt, és hogy az megfelelően működött, mielőtt ezt megtette.

  2. Futtasson egy vírus / rosszindulatú programot az egész rendszeren. Bizonyos atl.dll hibákat egy, a számítógépen lévő vírus, vagy más rosszindulatú program okozhat, ami megrongálta a DLL fájlt. Még az is lehetséges, hogy a látott atl.dll hiba egy fájlként álcázott ellenséges programhoz kapcsolódik.

  3. A Rendszer-visszaállítás segítségével visszavonhatja a legutóbbi rendszerváltásokat. Ha úgy gondolja, hogy az atl.dll hibát egy fontos fájl vagy konfiguráció módosítása okozta, a Rendszer-visszaállítás megoldhatja a problémát.

  4. Másolja az atl.dll fájlt a számítógép egy másik helyéről. A Windows néhány példányban megőrzi ezt a fájlt, így ha az atl.dll hiányzik a C: Windows System32 mappából (ott, ahol lennie kell), akkor képesnek kell lennie arra, hogy máshol megtalálja, majd tegyen egy másolatot System32 mappa.

    A Windows 10 és a Windows újabb verzióiban a C: Windows WinSxS almappák valószínűleg egy példányt tárolnak. Windows XP és esetleg régebbi Windows verziókban keressen egy atl.dll példányt a C: Windows System32 dllcache fájlban.

    Az egész számítógépen kereshet egy olyan programmal, mint a Minden, ha problémái vannak a Windows beépített keresőeszközével.

    Ha az atl.dll fájlt megtalálja ezen egyéb biztonságos helyek egyikén, akkor másolja át a System32 mappába. Ha azonban bárhol másutt látja az atl.dll fájlt, például az asztalon vagy a letöltések mappában, azonnal törölje, mivel valószínűleg nem egy eredeti példány.

  5. Telepítse újra az atl.dll fájlt használó programot. Ha az atl.dll DLL hiba akkor jelentkezik, amikor egy adott programot használ, a program újratelepítésével helyettesíteni kell a fájlt.

  6. Frissítse az atl.dll fájlhoz kapcsolódó hardvereszközök illesztőprogramjait. Ha például "Az atl.dll fájl hiányzik" hibát kap, amikor 3D-s videojátékot játszik, próbálja meg frissíteni a videokártya illesztőprogramjait.

    Az atl.dll fájl lehet, hogy nem kapcsolódik a videokártyákhoz - ez csak egy példa volt. A legfontosabb itt nagyon figyelni a hiba kontextusára, és ennek megfelelően kell elhárítani.

  7. Húzza vissza az illesztőprogramot egy korábban telepített verzióra, ha az atl.dll hibák egy adott hardvereszköz illesztőprogramjának frissítése után kezdődtek.

  8. Futtassa az sfc / scannow Rendszerfájl-ellenőrző parancsot az atl.dll fájl hiányzó vagy sérült másolatának pótlásához. Mivel ezt a DLL fájlt a Microsoft biztosítja, a Rendszerfájl ellenőrző eszköznek vissza kell állítania.

  9. Telepítse az elérhető Windows-frissítéseket. Számos szervizcsomag és más javítás helyettesíti vagy frissíti a számítógépen található Microsoft több száz elosztott DLL-fájl egy részét. Az atl.dll fájl szerepelhet a frissítések egyikében.

  10. Tesztelje a memóriáját, majd tesztelje a merevlemezt. A hardveres hibaelhárítás nagy részét az utolsó lépésre hagytuk, de a számítógép memóriáját és merevlemezét könnyen tesztelni lehet, és ezek a legvalószínűbb összetevők, amelyek meghibásodásukkor atl.dll hibákat okozhatnak.

    Ha a hardver nem felel meg egyik teszten sem, akkor a lehető leghamarabb cserélje ki a memóriát vagy cserélje ki a merevlemezt.

  11. Javítsa meg a Windows telepítését. Ha a fenti, az atl.dll fájl hibaelhárítási tanácsai sikertelenek, az indítási javítás vagy javítás telepítésével vissza kell állítania az összes Windows DLL fájlt működő verziójára.

  12. Használjon ingyenes rendszerleíró adatbázis-tisztítót az atl.dll fájlhoz kapcsolódó problémák javításához. Egy ingyenes rendszerleíró adatbázis-tisztító program segíthet az érvénytelen atl.dll beállításjegyzék bejegyzések eltávolításában, amelyek a DLL hibát okozhatják.

    Ritkán javasoljuk a rendszerleíró adatbázis-tisztítók használatát (lásd a Rendszerleíró adatbázis-tisztítók GYIK-ben), de ez itt "utolsó lehetőségként" szerepel a következő pusztító lépés előtt.

  13. Tisztán telepítse a Windows rendszert. A Windows tiszta telepítése mindent töröl a merevlemezről, és telepíti a Windows új példányát. Ha a fenti lépések egyike sem javítja az atl.dll hibát, akkor ez a következő teendő.

    A merevlemezen lévő összes információ törlődik a tiszta telepítés során. Győződjön meg arról, hogy a lehető legjobban megpróbálta kijavítani az atl.dll hibát az ezt megelőző hibaelhárítási lépéssel.

  14. Hardverprobléma elhárítása, ha továbbra is fennáll az atl.dll hiba. A Windows tiszta telepítése után a DLL probléma csak hardverhez kapcsolódhat.