A / az Hid.dll nem található vagy hiányzó hibák kiküszöbölése

A Hid.dll hibákat olyan helyzetek okozzák, amelyek a rejtett DLL fájl eltávolításához vagy sérüléséhez vezetnek.

Bizonyos esetekben a hid.dll hibák regisztrációs problémát, vírus vagy rosszindulatú programot, vagy akár hardver hibát jelezhetnek.

A hid.dll hibaüzenet minden olyan programra vagy rendszerre vonatkozhat, amely felhasználhatja a fájlt a Microsoft bármely operációs rendszerén, beleértve a Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP és Windows 2000 operációs rendszereket.


Hid.dll hibák

A hid.dll hibaüzenetek többféleképpen is megfogalmazhatók, a probléma okától függően. Íme néhány általános hid.dll hiba:

  • A Hid.dll nem található
  • Hiányzik a hid.dll fájl.
  • Az alkalmazás nem indult el, mert a hid.dll nem található. Az alkalmazás újratelepítése megoldhatja ezt a problémát.
  • Nem található a [PATH] hid.dll fájl
  • Nem lehet elindítani az [APPLICATION] alkalmazást. Hiányzik a szükséges összetevő: hid.dll. Kérjük, telepítse újra az [APPLICATION] alkalmazást.
  • A C: Windows system32 HID.DLL fájlokat nem úgy tervezték, hogy Windows rendszeren fussanak, vagy hibát tartalmaz.

A Hid.dll hibaüzenetek megjelenhetnek bizonyos programok használata vagy telepítése során, a Windows indításakor vagy leállításakor, vagy akár a Windows telepítése során.

Fontos információ, hogy a hid.dll hiba mikor jelenik meg, fontos információ, amely hasznos lehet a hibaelhárítás során.


A / az Hid.dll hibák kiküszöbölése

Ne töltse le a hid.dll fájlt a DLL-ek egyikéről. Számos oka van annak, hogy a DLL fájl letöltése rossz ötlet. Ha szüksége van a hid.dll másolatára, a legjobb, ha azt eredeti, törvényes forrásból szerzi be.

Indítsa el a Windows rendszert csökkentett módban az alábbi lépések végrehajtásához, ha a hid.dll hiba miatt nem tudja normálisan elérni a Windows rendszert.

  1. Állítsa vissza a hid.dll fájlt a Lomtárból. A "hiányzó" hid.dll fájl legegyszerűbb oka az, hogy tévesen törölte.

    Ha gyanítja, hogy véletlenül törölte a hid.dll fájlt, de már kiürítette a Lomtárat, akkor egy ingyenes fájl-helyreállító programmal helyreállíthatja a hid.dll fájlt.

    A hid.dll törölt példányának helyreállítása egy fájl-helyreállító programmal csak akkor okos ötlet, ha biztos benne, hogy maga törölte a fájlt, és hogy az megfelelően működött, mielőtt ezt megtette.

  2. Vizsgálja meg az egész számítógépet vírusok és más rosszindulatú programok ellen. Bizonyos hid.dll hibákat valamilyen rosszindulatú program okozhatja a számítógépén, amely megrongálta a DLL fájlt.

    Még az is lehetséges, hogy a hid.dll hiba, amelyet lát, egy ellenséges programhoz kapcsolódik, amelyet fájlként álcáznak.

  3. Futtassa az sfc / scannow parancsot a hid.dll fájl hiányzó vagy sérült másolatának pótlásához.

    Szerencsére a hid.dll fájlt a Microsoft biztosítja legalább a Windows néhány verziójában, ezért a Rendszerfájl-ellenőrző eszköznek (az sfc parancs) vissza kell állítania.

    Ez a legvalószínűbb megoldás egy hiányzó vagy nem található hid.dll hibára. Kérjük, tegyen meg mindent annak érdekében, hogy elvégezze ezt a lépést, miután megbizonyosodott arról, hogy számítógépét nem fertőzte-e kártevő szoftver.

  4. Telepítse az elérhető Windows-frissítéseket. Számos szervizcsomag és más javítás helyettesíti vagy frissíti a számítógépen található Microsoft több száz elosztott DLL-fájl egy részét. A hid.dll fájl szerepelhet a frissítések egyikében.

  5. A Rendszer-visszaállítás segítségével visszavonhatja a legutóbbi rendszerváltozásokat. Ha úgy gondolja, hogy a hid.dll hibát egy fontos fájl vagy konfiguráció módosítása okozta, és a Rendszerfájl-ellenőrző nem segített, a Rendszer-visszaállításnak kell megoldania a problémát.

  6. Telepítse újra a hid.dll fájlt használó programot. Ha a hid.dll DLL hiba akkor jelentkezik, amikor egy adott programot használ, a program újratelepítésével helyettesíteni kell a fájlt.

    Ez a lépés a leghasznosabb a Microsoft által nem szállított DLL fájlok cseréjéhez, de segíthet a hid.dll problémában, ha ez a program a fájl másolatát is tartalmazza, és a korábbi hibaelhárítási ötletek nem voltak sikeresek.

  7. Frissítse a hid.dll fájlhoz kapcsolódó hardvereszközök illesztőprogramjait. Ha például "A hid.dll fájl hiányzik" hibát kap, amikor 3D-s videojátékot játszik, próbálja meg frissíteni a videokártya illesztőprogramjait.

    A hid.dll fájl lehet, hogy nem kapcsolódik a videokártyákhoz - ez csak egy példa volt. A legfontosabb itt nagyon figyelni a hiba kontextusára, és ennek megfelelően kell elhárítani.

  8. Húzza vissza az illesztőprogramot egy korábban telepített verzióra, ha a hid.dll hibák egy adott hardvereszköz illesztőprogramjának frissítése után kezdődtek.

  9. Javítsa meg a Windows telepítését. Ha a hid.dll fájl fenti hibaelhárítási tanácsai sikertelenek, akkor a Frissítés, az Indítás javítás vagy a Javítás telepítés végrehajtásával (a Windows verziójától függően) vissza kell állítania az összes Windows DLL fájlt működő verziójára.

  10. Használjon ingyenes rendszerleíró adatbázis-tisztítót a hid.dll fájlhoz kapcsolódó problémák javításához. Egy ingyenes rendszerleíró adatbázis-tisztító program segíthet az érvénytelen hid.dll beállításjegyzék bejegyzések eltávolításában, amelyek a DLL hibát okozhatják.

    Ritkán javasoljuk a rendszerleíró adatbázis tisztítóinak használatát. Ide írtuk az opciót arra az esetre, ha hasznosnak bizonyulna, ebben az esetben elkerülheti az alábbi nehezebb tesztelési és utolsó lehetőségeket.

  11. Tesztelje a memóriáját, majd tesztelje a merevlemezt. A hardveres hibaelhárítás nagy részét az utolsó lépésre hagytam, de a számítógép memóriáját és merevlemezét viszonylag könnyen tesztelhetjük, és ezek a legvalószínűbb összetevők okozhatják a hid.dll hibákat, amikor meghibásodnak.

    Ha a hardver nem felel meg egyik teszten sem, akkor a lehető leghamarabb cserélje ki a memóriát vagy cserélje ki a merevlemezt.

  12. Tisztán telepítse a Windows rendszert. A tiszta telepítés mindent töröl és telepíti a Windows új példányát. Ha a fenti lépések egyike sem oldja meg a hid.dll hibát, akkor ez a következő teendő.

    Az egyértelműség érdekében a tiszta telepítés során a meghajtón, amelyre a Windows telepítve van, minden adat törlődik, ezért mindenképpen készítsen biztonsági másolatot a fontos fájlokról. Nyilvánvaló, hogy a tiszta telepítés megkezdése előtt minden hibaelhárítási lépéssel megpróbálta kijavítani a hid.dll hibát.

  13. Hibaelhárítás egy ismeretlen hardverprobléma esetén, ha a hid.dll hiba továbbra is fennáll. A Windows tiszta telepítése újrakezdés a hibaelhárítás szoftveres oldalán. Tehát sajnos, ha ez nem működött, akkor a DLL problémájának hardverrel kell kapcsolatosnak lennie.