A Mac billentyűzet tisztítása

A tiszta billentyűzet boldog billentyűzet, de a billentyűk tisztán tartása és cselekvésük kissé gondot okozhat. Akár örökölted valaki más billentyűzetét, akár mélyről-mélyre tisztítod a munkaterületet, itt találod a legjobb módszereket a Mac vagy a MacBook billentyűzet tisztítására.

Eric Vega / Getty Images

Ez a cikk utasításokat tartalmaz a gyors, csak felületre történő tisztításhoz és egy mélyebb tisztításhoz, hogy elérje azokat a nagy darabokat, amelyek megzavarhatják a billentyűk fizikai működését. Nem foglalkozik a kiömlések témájával.

Mielőtt megtisztítaná a Mac billentyűzeten vagy a MacBookon folyadék kiömlése okozta rendetlenséget, húzza ki a billentyűzetet, vagy állítsa le a laptopot. Ezután vigye el az Apple Store-ba vagy az Apple hivatalos szervizközpontjába. A drága számítógép bekapcsolása, mielőtt szakember megtisztítaná, rövidzárlatot okozhat.


Gyűjtse össze a felszerelését

Kezdje azzal, hogy összeszedi az eszközöket a takarításhoz:

  • Kanna vagy vákuum puha kefe rögzítéssel
  • Régi harisnyanadrág (opcionális)
  • Szöszmentes kendő vagy papírtörlő
  • Pamut fülvédő tamponok
  • Izopropil-alkohol, 99% (a legtöbb gyógyszertárban kapható)
  • Szövet vagy papírtörlő a munkafelülethez
  • Konzerv levegő

Tartós levegő használata esetén olvassa el az utasításokat. A doboz használata közben történő billentése a hajtógáz permetezését eredményezheti a kannából, nem pedig a levegőből, ami károsíthatja a finom elektronikát.


Hogyan tisztítsuk meg a felületi szennyeződéseket Mac vagy MacBook billentyűzetről

Az idő múlásával felhalmozódott szennyeződéstől és olajoktól való megszabadulás miatt a billentyűzet vagy a laptop újszerűnek tűnik, és megakadályozza, hogy a grunge belopózzon a billentyűzet kapcsolóiba, ahol valódi kárt okozhat.

  1. Húzza ki a billentyűzetet, vagy állítsa le a MacBookot.

  2. Fordítsa a billentyűzetet vagy a laptop billentyűzetét lefelé, és rázza meg jól. Az esetleges laza törmelék eltávolításához érintse meg a billentyűzet vagy a laptop szélét.

  3. Nedvesítsen meg egy kis, száraz, tiszta, szöszmentes ruhát vagy papírtörlőt. Ezután óvatosan törölje le a gombokon felhalmozódott felületi szennyeződéseket és olajokat. Tisztítson a billentyűk, a szóköz és a billentyűzet között. Gyakran fordítsa el a ruhát vagy papírtörlőt, hogy ne szennyezze el, hanem a szennyeződéseket.

  4. Használjon alkohollal nedvesített pamut törlőkendőt a sarkokba vagy kis helyekre jutáshoz vagy a makacs piszok lazításához.

  5. Izopropil-alkohol alkalmazásakor a kevesebb több. Az alkohol gyorsan elpárolog, ezért ha csak nedvesen tartja a törlőkendőket és a papírtörlőt, akkor nem kell semmit megszárítania.


Mélyen tisztítsa meg Mac, MacBook vagy MacBook Pro billentyűzetét

Amikor egy kulcs alatt ragad vagy törmelék van, végezzen mélytisztítást.

A MacBook (2015-től 2017-ig modellek) és a MacBook Pro (2016-tól 2017-ig modellek) rendkívül alacsony profilú kialakítással rendelkezik, amely kihívásokat jelent a törmeléknek a kulcsok alól történő megtisztításában. Ha MacBook vagy MacBook Pro billentyűzete furcsán viselkedik - betűket ismételve vagy billentyűket ragasztva - szervizelje az Apple Keyboard Service Program keretében.

  1. Húzza ki a billentyűzetet, vagy állítsa le a laptopot.

  2. Nyomja meg az egyes gombokat, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a billentyűzetek megfelelően vannak-e rögzítve és a helyükön vannak-e. Ez egyben jó módszer annak biztosítására, hogy a billentyűkkel végzett műveletek következetesek legyenek, és hogy a kulcs mozgását ne akadályozzák a rejtett törmelékek.

  3. Fordítsa a laptopot vagy a MacBook billentyűt lefelé, és rázza meg jól. Az esetleges laza törmelék eltávolításához érintse meg a billentyűzet vagy a laptop szélét. A cél az, hogy a száraz és laza törmelékből a lehető legtöbbet rázzuk ki.

  4. Tartsa szögben a billentyűzetet (az Apple 75 fokot javasol laptopokhoz). Ezután az egyes kulcssorok közötti térbe szórja rövid időn belül a tartályt. Dolgozzon balról jobbra, fentről lefelé, cikk-cakk mintával.

    alma

  5. Fordítsa el a billentyűzetet 90 fokkal jobbra, és fújjon sűrített levegőt rövid törésekkel széltől szélig.

    alma

  6. Használjon tartályt vagy puha kefe rögzítéssel ellátott boltot, hogy finoman ecsetelje a billentyűzetet vagy a laptopot a maradék törmelék eltávolításához.

    Ha valamelyik kulcs meglazult vagy korábban leesett, vágja le a lábát egy harisnyanadrágról, és csúsztassa át a porszívó fúvókáján, mielőtt bekapcsolná a vákuumot. Ha a porszívó szívásából kiszabadul egy kulcstartó, akkor azt megfogja, mielőtt a vákuumzsákba utazna.

  7. A fenti utasítások szerint távolítsa el a felületi szennyeződéseket és a szennyeződéseket.


Hogyan tisztíthatom a Mac Bluetooth billentyűzetét?

A Mac vezeték nélküli Bluetooth billentyűzete szinte elpusztíthatatlan. Évekig fog tartani megelőző karbantartással és tisztítással.

Apple.com

A következőket kell tudnia:

  1. Vegye ki a Bluetooth billentyűzet elemeit, ha az elemek eltávolíthatók. Az elemek eltávolítása biztosítja, hogy véletlenül ne kapcsolja be a billentyűzetet a tisztítás közben. Az Apple Magic Keyboard nem rendelkezik cserélhető elemekkel, de be- és kikapcsolóval rendelkezik, ezért kapcsolja ki a billentyűzetet.

  2. A MacBook billentyűzet tisztításához hasonlóan tartsa a billentyűzetet oldalirányban (rövid oldallal felfelé) szögben, és rövid sűrített levegőszakadással fújja le a törmeléket a billentyűktől. Mozgás fentről lefelé.

  3. Tisztítsa meg a billentyűzárakat, a kezelőpadot és az egér talpát egy kis mennyiségű izopropil-alkohollal megnedvesített puha ruhával. Ügyeljen arra, hogy a nedvesség ne kerüljön a nyílásba.


Szükségesek-e a tiszta billentyűzetekre?

Nem bizonyított, de úgy tűnik, hogy a tiszta billentyűzettel rendelkező számítógép ugyanúgy gyorsabban működik, mint egy frissen mosott autó.

Néhány perces megelőző tisztítási idő eltöltése megváltoztathatja digitális technológiai eszközei ezen alapvető részének teljesítményét.