A számítógépekkel való munkavégzéshez hasznos közös eszközök listája

Mielőtt valóban elindulna egy számítógépes rendszeren dolgozni, fontos, hogy megbizonyosodjon a megfelelő eszközkészletről. A rendszer kiépítése vagy akár javítási munkák közepette komoly zavaró tényező, hogy a feladat elvégzéséhez egy másik elemet kell keresnie.

Ezt szem előtt tartva, itt található az útmutató azokhoz az eszközökhöz, amelyek fontosak a kéznél, amikor számítógépen dolgoznak.

A számítógép sok olyan elemet tartalmaz, amelyek érzékenyek az elektrosztatikus kisülésre, ami a számítógép meghibásodását okozhatja. A legjobb, ha megpróbál olyan eszközöket beszerezni, amelyek célja ennek megakadályozása.

iFixIt


Phillips csavarhúzó (nem mágneses)

Valószínűleg ez az eszköz a legfontosabb. Nagyjából az összes számítógép-alkatrész valamilyen csavar segítségével van a számítógéphez rögzítve. Fontos, hogy a csavarhúzó ne legyen mágneses csúccsal. Ha egy mágneses tárgy van a számítógép házában, károsíthat néhány áramkört vagy meghajtót. Nem valószínű, de a legjobb, ha nem használja ki az esélyt.

Ha azt tervezi, hogy noteszgépen fog dolgozni, akkor általában kisebb stílusú csavart használnak. Ehhez egy Philips ékszerész csavarhúzót vagy 3 mm-es modellt szeretne keresni. Ez a sokkal kisebb változat illeszkedik az apró csavarokhoz. Néhány vállalat egy Torx nevű rögzítőelemet használ, amely hegyes csillag, de ezeket általában nem a felhasználó távolítja el.


Zip nyakkendők

A kisméretű műanyag cipzárak használatával minden különbség megkülönböztethető a zűrzavarok és a professzionális megjelenés között. A kábelek kötegbe rendezése vagy meghatározott utakon történő továbbítása két fő előnnyel járhat.

Először is, ez sokkal könnyebbé teszi a házon belüli munkát. Másodszor elősegítheti a számítógép belsejében lévő légáramlást. Néhány újrafelhasználható opció is rendelkezésre áll, például horog-hurok hevederek és nagy külső kábelkezelési ötletek.

Legyen óvatos, ha hibát követ el, és le kell vágnia a cipzáras kötelet, hogy elkerülje a vezetékek és alkatrészek károsodását.


Hex Driver

Nem sokan látták ezeket számítógépes eszközkészleten kívül. A hatlapú csavarhúzó csavarhúzónak tűnik, kivéve, hogy feje olyan, mint egy dugókulcs. Két tipikus méretű hatlapú csavar található a számítógépeken: 3/16 "és 1/4". A 3/16 "-es gyakoribb. A kisebb hatlapú meghajtó általában az alaplapon elhelyezett ház belsejébe telepíti a sárgaréz csavaros reteszeléseket.

Csipesz

A számítógép felépítésének legfájdalmasabb szempontja, ha egy csavart ledob a tokba, különösen, ha az a legszorosabb sarokba gurul, így nem érheti el. A csipesz hasznos, ha szűk helyeken dolgozik, vagy az elvesztett csavart visszaszerzi egy számítógép házában.

Egy másik terület, ahol hasznosak, a jumperek eltávolítása az alaplapokról és meghajtókról. Néha valóban segítséget nyújthatnak azok a kis markolóeszközök, amelyek kis huzalokat tartalmaznak egyfajta karomban. A készülék tetején található dugattyú kinyílik és bezárja a karmot, hogy könnyen fel tudja venni a csavart egy szűk helyen.


Izopropil-alkohol (99%)

Az izopropil-alkohol valószínűleg az egyik legfontosabb tisztítószer, amelyet számítógéppel kell használni. Kiváló minőségű dörzsölő alkohol, amelyet a legtöbb drogériában találhat. Kiváló munkát végez a termikus vegyületek megtisztításában anélkül, hogy maradványokat hagyna, amelyek hatással lehetnek a jövőbeni vegyületekre.

Általában alkoholt használ a CPU-n és a hűtőbordán, hogy megbizonyosodjon arról, hogy tiszták-e, mielőtt párosítja őket. Hasznos lehet a korrodálódni kezdett érintkezők tisztításához is. Jellemzően a következő pár tétellel együtt használják.

Szöszmentes ruha

A szösz és a por sok problémát okozhat a számítógépek belsejében. Különösen a ház belsejében épülnek fel, és lerakódnak a ventilátorokon és a légréseken. Ezek a szennyeződések közvetlenül befolyásolják a számítógép belsejében lévő levegő áramlását, és túlmelegedéshez vagy alkatrészek meghibásodásához vezethetnek.

Arra is lehetősége van, hogy rövidzárlatot hozzon létre, ha az anyag vezetőképes. A tok vagy alkatrészek letörléséhez szöszmentes ruhával lehet megakadályozni a por felhalmozódását.

Pamut törlőkendő

Elképesztő, milyen piszkos számítógépek képesek eljutni a használatból származó porral és piszokkal. A probléma az, hogy néhány ilyen kis repedés és felület nehezen elérhető. Itt jöhet jól egy vattapamacs.

Vigyázzon a tamponok használatával. Ha a tampon túl laza, vagy előfordul, hogy van egy éles éle, amelyen elakadhat, a szálak a számítógép belsejébe kerülhetnek, ahol problémákat okozhatnak. Ezt az eszközt a legjobban csak kitett érintkezők vagy általános felületek tisztítására lehet használni.

Új műanyag cipzárak

A műanyag zacskók legkézenfekvőbb használata az összes laza alkatrész tárolása a számítógép befejezése után, vagy akár a tartalék csavarok megtartása, miközben dolgozik rajta. Segít megakadályozni ezen apró alkatrészek elvesztését.

Egy másik terület, ahol hasznos, a termikus vegyületek elterjesztése. A termikus vegyületekre az emberi test olajai közvetlenül hatnak. Ha a kezét a zacskóba helyezi, mielőtt megérintené a vegyületet a szétterítéshez, akkor a vegyületeket szennyeződésektől mentesen tartja, és így jobban alkalmas hővezetésre.

Földelő heveder

A statikus elektromosság súlyos károsodást okozhat az elektromos alkatrészekben a kis, nagyfeszültségű kisülés következtében. A kockázat kezelésének legegyszerűbb módja a földelő heveder használata. Ez az eszköz általában egy heveder, amelynek fém érintkezője egy vezetékhez van rögzítve, amelyet egy külső fém alkatrészhez csatol, hogy elősegítse a testére felhalmozódó statikus töltés kisülését.

Konzerv levegő / vákuum

Ismételten a por a számítógépes rendszerek számára idővel komoly problémát jelent. Ha ez a por eléggé megromlik, az túlmelegedést és az alkatrészek meghibásodását okozhatja.

A legtöbb számítógép-üzlet sűrített levegős dobozokat forgalmaz, amelyek hasznosak a por kifújására az alkatrészekből, például egy tápegységből. Azonban nem tökéletes megoldás, mert hajlamosak csak a port eloszlatni ahelyett, hogy eltávolítanák. Általában a vákuum a legjobb, mert lehúzza a port az alkatrészekről és a környezetből.

A speciálisan tervezett számítógépes porszívók vagy fúvók szépek, de a szokásos házi vákuum, megfelelő tömlőcsatlakozókkal, ugyanolyan jól működik.

Forró és száraz körülmények esetén kerülje a vákuum használatát; sok statikus elektromosságot képes előállítani.

Előre épített szerszámkészletek

Természetesen, ha nem szeretné kipróbálni a saját készletét, rengeteg számítógépes eszközkészlet elérhető a piacon. A legjobbak az iFixIt cégtől származnak, amely egy olyan vállalat, amely arra specializálódott, hogy oktassa a fogyasztókat a számítógépeik javításáról.

Két készletet kínálnak: egy Essential Electronics eszközkészletet és egy Pro-Tech eszközkészletet, amely az alapokat vagy szinte bármilyen eszközt kínál, amelyre bármilyen számítógéphez vagy elektronikus eszközhöz szükség lehet.

Az iFixit készletei csak eszközöket tartalmaznak, és nem tartalmaznak a cikk többi, eldobhatóbb elemét.