Hogyan engedélyezhetem (vagy blokkolhatjuk) a kamerához és mikrofonhoz való hozzáférést a Chrome-ban

A Google Chrome segítségével szabályozhatja, hogy mely webhelyek férhetnek hozzá webkamerájához és mikrofonjához. Például megengedheti a YouTube-nak, hogy használja a számítógép mikrofonját, miközben megakadályozza, hogy a Skype ugyanezt tegye. Ugyanez vonatkozik a számítógép kamerájára is. Amikor engedélyezi vagy letiltja egy webhely hozzáférését a webkamerához vagy a mikrofonhoz, a Chrome tárolja azt a webhelyet egy olyan beállításban, amelyet bármikor megváltoztathat.

Az ezen az oldalon található útmutatások minden olyan asztali eszközre vonatkoznak, amely a Chrome legújabb verzióját futtatja.


Chrome kamera és mikrofon beállításai

Ha meg akarja tiltani, hogy egy webhely hozzáférjen a mikrofonjához vagy a kamerájához, vagy ha engedélyezni szeretné, hogy egy webhely hozzáférjen hozzájuk, akkor a Chrome beállításai menüben teheti meg.

  1. Nyissa meg a Chrome-ot, és válassza a lehetőséget Chrome menü, amelyet három függőleges pont képvisel a jobb felső sarokban.

  2. választ beállítások.

    A Beállítások menü eléréséhez billentyűparancsot használhat. Windows rendszeren nyomja meg a gombot Alt + F or Alt + Evagy F10 majd a Szóköz. Mac gépen nyomja meg a gombot Command +,.

  3. Görgessen lefelé, és válassza ki Részletes.

  4. Alatt Adatvédelem és biztonság válasszon A webhely beállításai.

  5. Válasszon egyet Háló or Mikrofon bármelyik beállítás eléréséhez.


További lehetőségek a webhelybeállításokhoz

Ha több mikrofonnal vagy kamerával rendelkezik, kiválaszthatja, hogy melyiket használja alapértelmezett eszközként a krómhoz.

Az állandó hozzáférés blokkolásához kapcsolja a gombot Kérdezze meg, mielőtt hozzáférne opció ki.

Manuálisan megváltoztathatja az egyes webhelyek kamerához és mikrofonhoz való hozzáférését. Kétféle módon lehet:

  • Ha már letiltotta vagy engedélyezte a hozzáférést a webhelyhez, kövesse a fenti lépéseket, majd válassza a webhely melletti kuka gombot. Ez arra kényszeríti a webhelyet, hogy a következő alkalommal kérjen hozzáférést tőled.
  • Ha nem adott meg kifejezett engedélyt vagy blokkolja a hozzáférést, válassza a Chrome tetején található URL melletti zár ikont, majd válassza a lehetőséget A webhely beállításai. Válaszd ki Mikrofon or Háló, majd letiltja vagy engedélyezi.

Ha eltávolít egy webhelyet a blokklistából, az nem helyezi át az engedélyezési listára, és fordítva. Ehelyett egy webhely törlése a Chrome letiltott webhelyeinek listájáról lehetővé teszi a választást Hagyjuk or Blokk engedélyt, amikor a webhely legközelebb hozzáférést kér a kamerájához vagy a mikrofonjához. Ezzel szemben, ha a webhely szerepel a kamera letiltott webhelyeinek listáján, és megpróbálja használni a fényképezőgépet, akkor nem fogja megkérni a használatára. Automatikusan blokkolásra kerül.

Ugyanez az elképzelés igaz a megengedett eszközök listájára is. Egy webhely törlésével nem kerül a letiltott webhelyek listájába. Miután a Hagyjuk szakasz minden alkalommal megkérdezés nélkül engedélyt ad.