Asus VG245H: Kivételes monitor a konzolos játékokhoz

Web / Rawes Erika


Beállítási folyamat: Plug and play

A monitor beállítása egyszerű, nagyon egyszerűen csatlakoztatható. A kar előre van rögzítve, ezért csak az alapot kell rögzítenie, ami egyszerűen magában foglalja a végén való elhelyezést és egy csavar elfordítását. A csavarnak még a végén is fogása van, így csavarhúzó nélkül meg tudja nyomatni. A csomagban egy HDMI, egy VGA és egy audiokábel található, minden, ami a kezdéshez szükséges.  

Képminőség: Élénk HD kép a konzolon

A legjobb 24 hüvelykes játékmonitorokhoz hasonlóan a VG245H is csillagos képet kínál konzolcímek lejátszásakor. 1920 x 1080 maximális felbontása és 75 Hz-es frissítési frekvenciája csak átlagos vagy kissé meghaladja az átlagot egy monitor esetében ebben az árkategóriában, de ez nem akadályozza a monitor teljesítményét konzolokon történő játék közben. 

A monitor FreeSync kompatibilis, így ha PC-s játékhoz használja a VG245-et, akkor annak sebességét úgy állítja be, hogy szinkronban maradjon a kompatibilis grafikus kártyával, de a HDMI-n keresztül 75 Hz-es frekvenciát továbbra is elér. Az 1 ms-os válaszidő azt jelenti, hogy játék közben egyáltalán nincs érzékelhető bemeneti késés.

 Web / Rawes Erika

A beállítások módosítása hatalmas különbséget jelent a képminőségben. A monitor 250 nites fényereje és az Asus Smart Contrast Ratio (dinamikus kontrasztarány) párosítja a színeket. Számos üzemmódja van, az egyszerű játékmódon túl, beleértve a táj, a verseny, a mozi, az RTS / RTG, az FPS és az sRPG speciális módjait is. Beállíthatja a kék fényszűrő szintjét (a nullától a negyedikig), hogy a szemének egy kis szünetet adjon. 

Rengeteg egyéb testreszabási lehetőség létezik - fényerő, kontraszt, színhőmérséklet, sőt a bőr tónusa. Kihasználhatja az olyan beállításokat, mint az élénk pixel, amely elősegíti a körvonalak élesítését, és csökkenti az elmosódást, a nyomkövetést, ami csökkentheti a szellemképeket, vagy az intelligens nézetet, amely a képernyőn megjelenő tartalom alapján állítja be a fényerőt. 

A VG245H csillagképet kínál konzolcímek lejátszásakor.

Ha szeretné létrehozni saját egyéni beállításait, legfeljebb négy profilt menthet el. Így gyorsan beállíthatja képét a legtöbb játékkal. Ezt a monitort főleg konzolos játékokra használtam, és különböző egyedi beállításokat hoztam létre a sötétebb, nehezebben áttekinthető játékokhoz, mint például az Injustice 2, a Diablo 3 és az Arkham Knight. Jól láttam Batman jelmezének fehér fénypontjait, valamint az éjszakai égbolt felhőit és a város épületeinek ablakain látható részleteket.


Hang: Tisztességes, de nem csodálatos

A VG245 két különálló két wattos sztereó hangszóróval rendelkezik, amelyek valójában nem hangzanak túl rosszul. A magas és alacsony hangok sokkal gazdagabbak, mint a basszusgitár, de a beszéd nagyon világosan jön át, és a hangszórók abszolút elegendőek az offline konzolos játékhoz. Ha zenét szeretne lejátszani vagy filmeket szeretne nézni a monitoron, érdemes összekapcsolnia egy külső hangszórót az audio kimeneti aljzaton keresztül.


Szoftver: Asus Multiframe és GamePlus

Az Asus Multiframe szoftver elérhető olyan kompatibilis Asus monitorokhoz, mint a VG245. Ez egy ingyenes szoftver, amely megkönnyíti az asztalon több nyitott ablak rendezését. Az Asus Multiframe viszonylag könnyen használható, és néhány perc alatt rendbe hozhatja az asztalt.

A VG245 a GamePlus-ot is tartalmazza az OSD-jén belül, amely megkülönbözteti a monitort az árkategóriájában lévő többi játékmonitortól. A GamePlus célkereszteket, képernyős időzítőket, képkocka / másodperc számlálót és kijelző igazítást tartalmaz. Csak négy célkereszt van (nos, kettő két különböző színben), és az FPS számláló egy idő után mindenképpen zavaróvá válhat, de az időzítő funkciót valóban hasznosnak találtam. A játék hajlamos arra, hogy az idő más ütemben haladjon - öt óra könnyen öt percnek tűnik. A Since beállíthatja az időzítőt 30 és 90 perc között, amikor azt mondja, hogy „30 percet játszok, majd visszamegyek dolgozni”, akkor valójában csak ezt teheti. Az idő mégis repül.

Web / Rawes Erika


Kompatibilitás: Nincs DisplayPort vagy USB

A VG245H nem rendelkezik DP csatlakozási lehetőséggel és USB porttal sem. Két HDMI portja van, és csatlakozhat VGA-n keresztül. A két HDMI-port jó szolgáltatás, mert a VG245H-hoz egyidejűleg konzolt és egy számítógépet csatlakoztathat, és a kábelek cseréje nélkül válthat az eszközök között. 

Ár: Fizessen egy keveset, kapjon sokat

A VG245 tipikusan 200 dollár alatt értékesíthető, nagyon korrekt áron. A kialakítás (különösen az ergonómikus állvány), a testreszabási lehetőségek és a további funkciók kiváló minőségű megjelenést és érzetet kölcsönöznek a monitornak, amely könnyen igazolja ezt az akciós árcédulát.

Asus VG245H vs. Acer XFA240

Az Acer XFA240, egy másik 24 hüvelykes költségvetésű játékmonitor, hasonló elfordítható állvánnyal rendelkezik, amely lehetővé teszi a fekvő és a portré közötti váltást, és sok specifikáció hasonló. Az Acer XFA240 azonban FreeSync és G-Sync kompatibilis. Emellett az Asus VG245H-tól (Megtekintés az Amazon-on) ellentétben az Acer XFA240 kijelzőport-csatlakozással és rendkívül gyors frissítési frekvenciával (144 Hz) rendelkezik ehhez az ártartományhoz. Az Acer monitornak azonban csak egy HMDI portja van, míg az Asus VG245H kettővel.

Végső ítéletet

Élénk kép, több játékfunkció és sokféle testreszabási lehetőség teszi az Asus VG245H-t kivételes konzolos játékmonitorré. 

Ha olyan olcsó monitort keres, amely nem fogja felemészteni a lakóterületet vagy a költségvetést, akkor örülni fog ennek az Asus perifériának.

Szemüveg

  • Termék neve Asus VG245H Gaming Monitor

  • Termék márka Asus

  • SKU 5591926

  • Ára 200 USD

  • A termék méretei: 22 x 12.95 x 1.96 in.

  • Képernyőfelbontás 1920 x 1080

  • Válaszidő 1 ms

  • Frissítési frekvencia 75 Hz

  • Színtámogatás 16.7 millió

  • Blacklight LCD

  • 250 fényerő biztosított

  • Kontrasztarány 1,000: 1, 100,000,000 1 XNUMX: XNUMX dinamikus kontrasztaránnyal

  • Az ergonómia magassága 130 mm-t állít be, -5 fokot 33 fokra dönt, 90 fokot elfordítja fekvőtől portréig

  • Látószögek 170 fokos vízszintes, 160 fokos függőleges,

  • Szerelés VESA-kompatibilis (100 x 100 mm)

  • 2 x HDMI / MHL port, 1 x VGA, 1 x audio bemenet, 1 x fejhallgató csatlakozó

  • Hangszórók 2 x 2 wattos hangszórók

  • Csatlakozási lehetőségek HDMI, VGA

  • TN típusú panel, TFT LCD

  • Áramfogyasztás Bekapcsolás: <40 W, Készenléti állapotban: <0.5 W, Kikapcsolás: <0.5 W