4 lépés a „Sajátgép” ikon engedélyezéséhez a Windows 7 rendszerben

A Windows 7-től kezdve valószínűleg észrevette, hogy több ikon hiányzik az asztalról, különösen, ha a Windows régebbi verziójáról frissített, például a Windows XP-re. Az egyik hivatkozás, amelyet különösen hiányolhat, a Sajátgép alkalmazás, amely lehetővé teszi a Windows Intéző gyors megnyitását, hogy megtekinthesse a rendszer összes merevlemezét és azokat a mappákat, ahol fájljait, programjait és egyéb erőforrásait megtalálja.

Szerencsére az ikon nem vész el örökre. Valójában csak körülbelül 30 másodpercnek kell eltelnie ahhoz, hogy újra az asztalra kerüljön.

2020 januárjától a Microsoft már nem támogatja a Windows 7 rendszert. Javasoljuk, hogy frissítsen Windows 10 rendszerre, hogy továbbra is kapjon biztonsági frissítéseket és technikai támogatást.

A cikk utasításai a Windows 10, a Windows 8 és a Windows 7 rendszerekre vonatkoznak.


Adja hozzá a Sajátgép ikont a Windows 10 Asztalhoz

A Sajátgép ikon hozzáadása az asztalra a Windows 10 rendszerben egyedülálló módon az operációs rendszerre jellemző.

  1. Kattintson a jobb gombbal az asztal bármelyik fel nem használt területére a menü megnyitásához.

  2. Válasszon megszemélyesít a megjelenő menüben.

  3. választ témák a Testreszabás ablak bal oldali paneljén.

  4. választ Asztal ikon beállításai az Kapcsolódó beállítások részben az ablak jobb oldalán.

  5. Válassza ki a számítógép jelölőnégyzetet az Asztal ikon beállításai ablakban.

  6. választ alkalmaz. Számítógép ikon jelenik meg az asztalon.

    Ha az asztali ikonok nem láthatók, kattintson a jobb gombbal az asztalra, és válassza a lehetőséget Megnézem és válassza ki a Asztali ikonok megjelenítése.


A Sajátgép parancsikon cseréje a Windows 7 vagy Windows 8 asztalon

  1. Kattintson a jobb gombbal az asztalra, és válassza a lehetőséget megszemélyesít a menüből.

  2. Amikor a Megjelenik a Testreszabás Vezérlőpult ablak, kattintson a gombra Asztali ikonok módosítása link a bal oldalon az Asztal ikon beállításai párbeszédpanel megnyitásához.

  3. Tegyen egy pipát a mellette lévő négyzetbe számítógép. Számos más lehetőség jelenik meg a párbeszédpanelen, és a legtöbb valószínűleg nincs bejelölve, ami azt jelenti, hogy az asztalon sem jelennek meg. Jelölje be az engedélyezni kívánt egyéb lehetőségeket is.

  4. Kattintson az OK gombra a módosítások mentéséhez és a párbeszédpanel bezárásához.

Amikor visszatér a Windows 7 asztalra, a Sajátgép ikon visszatér a helyére.

A Windows 7 Start menüjében található egy Sajátgép parancsikon is. A parancsikon újbóli hozzáadása az asztalra nem változtat ezen; csak kétféleképpen érheti el a fájljait és mappáit.


Miért tűnt el a Sajátgép ikon?

A Windows XP-től kezdve a Microsoft a Start menüben hozzáadott egy linket a Sajátgéphez. Ennek eredményeként a felhasználóknak két parancsikonjuk volt fájljaik és mappáik eléréséhez a Saját számítógépen keresztül: az egyik az asztalon, a másik a Start menüben volt.

Az asztal visszavonása érdekében a Microsoft úgy döntött, hogy eltávolítja a Sajátgép ikont a Microsoft Windows Vistával kezdődően. Ezzel a változtatással együtt a Microsoft a "Sajátgép" -et is eldobta a "Sajátgép" -ről, és "Számítógép" -re változtatta.