Helyesírás-ellenőrzés az Outlookban

Ha Ön Windows Live Hotmail felhasználó volt, tudja, hogy e-mailje most az Outlook.com webhelyen található, amely kissé eltér a számítógépes Microsoft Outlook programtól. Kíváncsi lehet, hogy a helyesírás-ellenőrzési funkció hol tűnt el a változással.

A helyesírás-ellenőrzéssel kapcsolatban a Microsoft kijelenti:

"Az Outlook.com-ban nincs helyesírás-ellenőrzési lehetőség. A helyesírás-ellenőrzéshez a webböngészőt kell használnia. A helyesírás-ellenőrzés a Microsoft Edge, az Internet Explorer 10 és újabb verzióiban, valamint a Firefox, a Chrome és a Firefox jelenlegi verzióiban érhető el. és a Safari. Ellenőrizze a webböngésző beállításait, hogy többet megtudjon a helyesírás ellenőrzéséről. "

Szerencsére a legtöbb böngésző és operációs rendszer már beépített helyesírás-ellenőrzővel rendelkezik. Valószínűleg látta a helyesírás-ellenőrzőt, ha online üzeneteket tesz közzé vagy online e-mail rendszert használ; piros szó jelenik meg a szavak alatt, amelyeket a helyesírás-ellenőrző nem ismer fel. 

A legtöbb böngésző helyesírás-ellenőrzési funkciója alapértelmezés szerint engedélyezve van, így nem is kell vadásznia a bekapcsolás módjára. Ha azonban a helyesírás-ellenőrzés nincs engedélyezve, vagy le szeretné tiltani, akkor itt talál útmutatást a beállítások megkereséséhez a népszerű böngészőkben és az operációs rendszerekben.


Helyesírás-ellenőrzés a Chrome-ban

MacOS esetén a Chrome nyitva lévő felső menüjében kattintson a gombra szerkesztése > Helyesírás és nyelvhelyesség > Helyesírás-ellenőrzés gépelés közben. Akkor engedélyezi, ha a menüben egy pipa jelenik meg az opció mellett.

Windows esetén:

  1. A böngészőablak jobb felső sarkában kattintson a három függőleges pontra a menü megnyitásához.

  2. Kattints beállítások a menüben.

  3. Görgessen lefelé a Beállítások ablakban, és kattintson Részletes

  4. Görgessen le a Nyelv szakaszig, és kattintson Helyesírás-ellenőrzés.

  5. Kattintson a helyesírás-ellenőrzés melletti nyelv mellett, például az angolra kapcsoló. Jobbra mozog, és bekapcsoláskor kékre vált.


Helyesírás-ellenőrzés a MacOS-ban és a Safari-ban

Nagyon hasonló a Chrome-hoz, a felső menüben, a Safari nyitva tartásával kattintson a gombra szerkesztése > Helyesírás és nyelvhelyesség > Helyesírás-ellenőrzés gépelés közben. Akkor engedélyezi, ha a menüben egy pipa jelenik meg az opció mellett.

A Mac operációs rendszer, a MacOS, helyesírás-ellenőrzési funkciókat is kínál. Ezek beállításához kövesse az alábbi lépéseket:

  1. Nyissa meg a System Preferences app.

  2. Kattints Billentyűzet.

  3. Kattintson az szöveg Tab.

  4. Ellenőrizze az engedélyezni kívánt szövegszerkesztési lehetőségeket: Helyesírás automatikus kijavítása, Automatikusan nagybetűket írés Pont hozzáadása dupla szóközzel.


Helyesírás-ellenőrzés a Windows-ban és a Microsoft Edge-ben

Windows rendszeren a Microsoft Edge böngésző nem ellenőrzi a helyesírást; a helyesírás-ellenőrzés valójában egy Windows-beállítás. A beállítás módosításához kövesse az alábbi lépéseket a Windows 10 rendszerben:

  1. Nyissa meg a Beállítások ablakot a Windows gomb + I.

  2. Kattints Eszközök.

  3. Kattints Gépelés a bal oldali menüben.

  4. Váltsa át a kapcsolót a két rendelkezésre álló lehetőség alatt, attól függően, hogy melyiket szeretné: Automatikus javítás elgépelt szavakatés Jelölje ki a helytelenül írt szavakat.


Egyéb helyesírás-ellenőrzési lehetőségek

A böngészők speciális bővítményeket kínálnak, amelyek kibővíthetik a szolgáltatásokat, vagy újakat adhatnak a böngésző élményéhez. Olyan helyesírás-ellenőrző és nyelvtani ellenőrző bővítmények állnak rendelkezésre, amelyek nem csak a helyesírási hibákat tudják elkapni, hanem tanácsot adnak a jobb nyelvtanról is.

Ezek egyike a Nyelvtan. Ellenőrzi a helyesírást és a nyelvtant, amikor beír egy webböngészőt, és beépülő modulként települ a legnépszerűbb böngészőkbe, például a Chrome, a Safari és a Microsoft Edge.