AV fájl (mi ez és hogyan nyitható meg)

Az AV fájlkiterjesztésű fájl egy Final Draft AV (Audio-Visual) dokumentumfájl, amelyet a Final Draft AV 1. verziója hozott létre. A későbbi kiadások inkább .XAV fájlkiterjesztéssel hoznak létre dokumentumokat. A sablonfájlok hasonló XAVT fájlformátumot használnak.

A Final Draft AV egy szövegszerkesztő program, amely leegyszerűsíti a párbeszéd, a jelenetek, a karakterinformációk és a szkripthez szükséges egyéb dolgok hozzáadásának folyamatát. Az AV fájlokat a program használja ezen információk tárolására.

Egyes kamerák az AV fájlkiterjesztést is használhatják videó adatok tárolására.

Az AV (vagy A / V) az "audio / vizuális" szót is jelenti, amikor az összetett és komponens AV kábelekre utal.


Hogyan nyitható meg egy AV fájl

A Final Draft AV, egy népszerű szkriptíró szoftver Windows és MacOS számára, XAV és AV fájlok megnyitására szolgál, amelyek dokumentumfájlok. Mivel az XML formátumon alapulnak, ezért egyszerű szöveges fájlok, az XAV és az AV fájlokat szövegszerkesztővel is megnyithatja.

A Final Draft AV már nem tölthető le, és a Final Draft webhelyről érkező újabb Final Draft termékek az FDX fájlokat használják Dokumentum fájlként. A Final Draft AV 2. verziója azonban letölthető a Softpedia oldaláról, és támogatja az AV fájlok megnyitását.

Nem ismerünk olyan szoftvert, amely támogatná a .AV fájlkiterjesztést használó videofájlokat. Tekintettel azonban arra, hogy az AV nem egy népszerű fájlkiterjesztés a videók számára, lehetséges, hogy egyszerűen átnevezheti a fájlt valamilyen általánosabb fájlra, például MP4 vagy AVI, majd megnyithatja VLC-vel. Ez csak akkor működik, ha az AV fájl technikailag MP4, AVI stb., De az AV fájlkiterjesztést használja, hogy az egyedülálló legyen a videót létrehozó program vagy eszköz számára.

Ha úgy találja, hogy a PC-jén lévő alkalmazás megpróbálja megnyitni az AV fájlt, de ez nem a megfelelő alkalmazás, vagy inkább egy másik telepített programmal szeretné megnyitni az AV fájlokat, akkor ezt a módosítást a Windows rendszerben végezheti el.


AV fájl konvertálása

A Final Draft AV konvertálhatja az AV fájlt PDF, RTF, TXT, FCV, XAV és XAVT formátumba a filé > Mentés másként menüben.

Előfordulhat, hogy nem is kell fájlkonvertáló eszközt használnia az AV fájl MP4 formátumú mentésére vagy bármilyen más videó formátumra. Még akkor is, ha az AV fájl átnevezése .MP4-re valójában nem teszi lehetővé a videó lejátszását, akkor is képes lehet importálni az ".MP4" fájlt egy ingyenes videokonverterbe, és átalakítani más fájlformátumra.


Még mindig nem tudja megnyitni a fájlt?

Ha a fájlja a fenti javaslatok kipróbálása után sem nyílik meg, akkor valószínűleg nem a Final Draft fájllal vagy egy videóval foglalkozik. Lehet, hogy rosszul olvassa a fájlkiterjesztést, ami rendkívül könnyen elvégezhető, különösen kétbetűs kiterjesztésekkel.

Például az AVI, az AVHD (Hyper-V SnapShot), az AVS (az AVS előre beállított, az Avid projektbeállítások, az Adobe Photoshop variációk) és az AVE az AV-hez hasonlóan néz ki, de ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy a formátumoknak köze lenne egymáshoz. Hibaüzenetet kaphat, ha az egyik fájlt AV fájlnyitóval nyitja meg, és fordítva.

A MAV egy másik, amire figyelni kell. Ez egy Access View fájl, amely könnyen összetéveszthető egy AV fájlhoz. A megnyitásához Microsoft Accessre van szükség.