Javítás, ha a mellékletek nem jelennek meg az Outlookban

Néha nehéz megmondani, hogy mikor töltött fel egy mellékletet megfelelően az Outlook programba. Előfordulhat, hogy időnként problémái vannak a mások által küldött mellékletek megtekintésével is. A következőket kell tennie, ha nem látja a mellékleteket az Outlookban.

A cikk utasításai az Outlook 2019, 2016, 2013 és 2010, valamint az Outlook.com és az Outlook for Microsoft 365 alkalmazásra vonatkoznak.


Hiányzó Outlook-mellékletek okai

Ha nem látja a mellékleteket az Outlook programban, a probléma általában az alkalmazásbeállításokkal, a víruskereső programokkal vagy az eszközkorlátozásokkal társul. A gyenge vagy túlterhelt internetkapcsolat az Outlook mellékletek nem megfelelő betöltését is okozhatja. Ha megpróbál több fájlt egyszerre letölteni, vagy más internetigényes alkalmazásokat használ, az megakadályozhatja a mellékletek betöltését is.

agrobacter / iStock / GettyImagesPlus


Az Outlookban nem megjelenő mellékletek javítása

Ha problémái adódnak az e-mail mellékletek hozzáadásával vagy megtekintésével az Outlook programban, próbálkozzon az alábbi tippekkel:

  1. Ellenőrizze a feladóval. Lehet, hogy az eredeti feladó nem töltötte fel megfelelően a fájlokat, vagy elfelejtette eleve hozzáadni az e-mailhez. Az is lehetséges, hogy e-mailben küldtek egy linket a fájlhoz, ahelyett, hogy csatolták volna. Küldj nekik egy üzenetet, és kérd meg őket, hogy próbálják meg újra elküldeni a fájlokat.

  2. Keresse meg a gemkapocs ikont. Ha nem tudja kitalálni, hogyan töltsön fel egy mellékletet az Outlook verziójába, akkor a fájlok csatolásának lehetősége mindig a-ként jelenik meg gémkapocs az e-mail író mező fölött vagy alatt.

    Ha egy üzenet mellékletet tartalmaz, akkor a beérkező levelek mappájában a témasor mellett egy gemkapocs jelenik meg.

  3. Húzza át a fájlokat. Ha bármilyen okból nem látja a csatolási opciót, fájlokat csatolhat az Outlook húzásával. Keresse meg a csatolni kívánt fájlt a számítógépén, és húzza az írási mezőbe.

  4. Használja az előugró lehetőséget. Ha válasz írása közben e-mailben próbálja megtekinteni a mellékleteket, válassza a lehetőséget Kipattan az üzenetírás mezőben. Így láthatja az eredeti e-mailt és a mellékleteket, miközben külön ablakban állítja össze az üzenetét.

    Az Outlook egyes verzióiban a Pop-Out opció a következőképpen jelenik meg Megnyitás új ablakban vagy a jobb felső sarokban kibukkanó nyíllal ellátott doboz.

  5. Töltse be újra az Outlook programot. Ha nem látja a mellékleteket egy e-mailben, zárja be az Outlook programot, és nyissa meg újra, majd tekintse meg újra az e-mailt. Néha ez arra kényszerítheti a programot, hogy töltse le újra a fájlokat a szerverről.

  6. Ellenőrizze az internetkapcsolatot. Lehet, hogy az Outlook alkalmazás online állapotban töltötte le az új e-mailek szövegét; ha azonban jelenleg offline állapotban van, a mellékletek valószínűleg nem töltődnek be. Győződjön meg arról, hogy eszköze csatlakozik az internethez vagy az adatcsomagjához, és próbálja meg újra megnyitni az e-mailt.

  7. Válassza az Összes megjelenítése lehetőséget. Ha az Outlook.com-on olvassa az e-maileket, akkor észrevehette, hogy nem láthatja egyszerre az összes fotómellékletet egy üzenetben. Ez azért van, hogy a képek ne töltsék ki az egész képernyőt. Válassza a lehetőséget Az összes melléklet megjelenítése a látható fotók alatt, hogy mindet láthassa.

  8. Tiltsa le a víruskereső szoftvert. A víruskereső programok megakadályozhatják az e-mail klienseket a mellékletek megfelelő betöltésében. Ez általában jó dolog, mivel az e-mail mellékletek számítógépes vírusokat és rosszindulatú programokat tartalmazhatnak, de néha blokkolhatják a jogos fájlokat is.

    A mellékletek megtekintése után feltétlenül kapcsolja be újra a víruskereső szoftvert.

  9. Nevezze át a fájlkiterjesztést. A Microsoft Outlook blokkolja a futtatható fájltípusokat tartalmazó mellékleteket (pl. EXE fájlok). Letiltott mellékletet nyithat meg az Outlookban a fájlkiterjesztés módosításával a Windows rendszerleíró adatbázisában.

  10. Használjon fájlmegosztó szolgáltatást. Az Outlook alapértelmezés szerint a mellékletek méretét 20 MB-ra korlátozza. Ha nagy fájlokat, például filmeket, szoftvereket vagy teljes fényképalbumokat kell elküldenie, használjon olyan fájlmegosztó szolgáltatást, mint a OneDrive, a Dropbox vagy a Google Drive.

  11. Kérje az Outlook biztonsági beállításainak módosítását. Ha az Outlookot munkahelyi környezetben használja, akkor a biztonsági beállítások blokkolhatják a mellékleteket. Ezek a beállítások különösen azokat érinthetik, akik az Outlook szolgáltatást az Exchange Serveren keresztül használják. Ha lehetséges, kérje meg az adminisztrátort vagy a technikai támogatást, hogy módosítsa az Ön biztonsági beállításait.

  12. Használjon inkább egy üzenetküldő alkalmazást. Az olyan közvetlen üzenetküldő alkalmazások, mint a WhatsApp, a Facebook Messenger és a WeChat, lehetővé teszik, hogy fájlokat küldjön bármelyik névjegyének egyetlen vagy két koppintással. Fájlokat is megoszthat olyan VoIP szolgáltatásokon keresztül, mint a Skype és a Line.