Jelölőnégyzet beillesztése a Wordbe

A Microsoft Word olyan speciális karaktereket támogat, mint a golyók, a szerzői jogok és a védjegyek szimbólumai, a nyilak különféle stílusai és a kapcsolódó karakterjelek.

Használja a Word kétféle jelölőnégyzetének egyikét - jelölőjelek, amelyek látszólag jelölőnégyzetek, amelyek hasznosak a nyomtatott dokumentumokban, és azok, amelyek interaktívan működnek az alkalmazáson belül. Az alábbi utasítások segítségével megtudhatja, hogyan illesztheti be mindkét fajtát.

Ez az oktatóanyag a Word 2010 és újabb verzióira vonatkozik macOS vagy Windows operációs rendszereken. Aki továbbra is egy korábbi verziót futtat, erősen ajánlott frissíteni.


A nyomtatott dokumentumok jelölőnégyzeteinek beillesztése

A jelölőnégyzetek szigorúan vizuális célokra történő elhelyezése a dokumentumban, akár papíron, akár képernyőn, egyszerű folyamat. Bár valójában nem adhat hozzá pipát a Word-en belül, használja őket egy nyomtatott oldalon.

  1. Válassza ki a mező helyét az oldalon.

  2. Válassza ki a FŐOLDAL fülre, ha még nincs kiválasztva.

  3. Válassza ki a Bullets gombot.

  4. Amikor a Bullet Library felugró ablak jelenik meg, válassza a lehetőséget Define New Bullet.

  5. A Define New Bullet párbeszédpanel jelenik meg, átfedve a Word főablakát. Válassza a lehetőséget Szimbólum.

  6. Görgesse a listát, amíg meg nem talál egy megfelelőt, amelyet jelölőnégyzetként használhat, majd egyszer kattintson rá a kiválasztásához. Ha nem lát egy tetsző opciót, válasszon egy másik értéket a betűtípus legördülő lista (azaz Webdings) további szimbólumkészletek áttanulmányozásához.

  7. választ OK amikor kész.

    Web / Scott Orgera

  8. Tól Define New Bullet interfész, válassza a lehetőséget OK. Ha megfelelően követte az utasításokat, most egy vagy több jelölőnégyzetet kell hozzáadni a dokumentumához.


Elektronikus dokumentumok jelölőnégyzeteinek beillesztése

A vizuális szimbólum mellett a Word támogatja a funkcionális jelölőnégyzeteket is. Ezek jól jöhetnek online ellenőrzőlisták vagy más típusú űrlapok esetében, amelyek felhasználói interakciót igényelnek.

  1. választ filé > Opciók.

  2. Ban,-ben Word beállításai párbeszédpanel kiválasztása Szalag szabása.

  3. Alatt Testreszabhatja a szalagot, válaszd a Fő fül opciót a legördülő menüből.

  4. Keresse meg a Fejlesztő opciót és válassza ki + hogy bővítse a listát. Helyezzen egy pipát a mellett Fejlesztő a hozzá tartozó jelölőnégyzet egyszeri kiválasztásával.

  5. választ + feliratú opció mellett Controls, bővítve a listáját is.

  6. választ Jelölje be a Tartalomvezérlés négyzetet és válassza ki a OK visszatérni a fő Word felületre.

  7. aktiválja a Fejlesztő fül, amelyet most hozzáadtunk a főmenühöz a képernyő teteje felé.

  8. Ban,-ben Controls szakaszban válassza ki a jelölőnégyzetet ikonra.

  9. Most új jelölőnégyzetet kell beilleszteni a dokumentumba.

A jelölőnégyzet szimbólumának módosítása

Alapértelmezés szerint egy X jelenik meg a jelölőnégyzetben, amikor rákattintanak. Ez a szimbólum megváltoztatható, az új jelölőnégyzet sok más attribútumával együtt. Válassza ki, majd válassza ingatlanok. Innen módosíthatja mind a bejelölt, mind az ellenőrizetlen szimbólumok megjelenését, valamint a jelölőnégyzet magatartását, amikor az elektronikus dokumentumban használja.