Az Emoji beillesztése a macOS Mailbe

Az emoji beillesztése az Apple Mail üzenetekbe egyszerű, mert a teljes emoji menü csak néhány kattintásra van.

Az emoji magában foglalja az érzelmek kifejezésére szolgáló szimbólumokat és a közös fogalmak és tárgyak piktogramjait. Az emoji használatával karaktert, érzelmet és életet adhat az egyébként nyájas üzenetekhez. Emoji hozzáadása egy e-mailhez egyszerű, és felveheti őket nemcsak az üzenet törzsébe, hanem beillesztheti a Tárgy és a Cím mezőbe is.

A cikk utasításai a jelzettek szerint a macOS Catalina (10.15) és a Mac OS X Lion (10.7) rendszeren keresztül futtató eszközökre vonatkoznak.


Emoji hozzáadása a levelekhez a macOS Catalina (10.15) és a Mojave (10.14) fájlokban

A macOS legújabb verziói megkönnyítették az emoji behelyezését. Így csinálod.

  1. E-mail írása közben vigye a kurzort oda, ahová az emoji-t szeretné.

  2. Az eszköztár az e-mail jobb felső sarkában található, és tartalmaz egyebek mellett egy emoji gombot. Ha nem látja az eszköztárat, válassza a lehetőséget Az Eszköztár megjelenítése alatt a Megnézem menüben.

    A gombot is megnyomhatja Opció + Parancs + T a billentyűzeten az eszköztár be- és kikapcsolásához.

  3. Kattintson az emoji gomb az eszközsor jobb felső sarkában az Emoji karakter menü megnyitásához.

  4. Kattintson duplán egy hangulatjel hozzáadásához az üzenethez a kurzor helyén, vagy kattintson egy hangulatjelre, és húzza bárhova az üzenet törzsében.


Emoji hozzáadása a levelekhez az érintősáv segítségével

Ha rendelkezik MacBook Pro-val, amelynek érintősávja van, akkor még gyorsabb módja van az emoji hozzáadásának az e-mailekhez és más üzenetekhez. Az Apple érintésérzékeny kontextuális menüje számos funkciót lát el, többek között emoji billentyűzetként is szolgál.

  1. Miközben üzenetet ír a Mailben, vigye a kurzort oda, ahová be akarja illeszteni az emoji-t.

  2. Érintse meg a Emoji gombot az érintősávon.

  3. Húz a sávot a használni kívánt emoji megtalálásához.

    Stephen Lam / Stringer / Getty Images 

  4. Koppintson a kívánt hangulatjelre, hogy hozzáadja a kurzor után az e-mailben.

  5. Ismételje meg minden más hangulatjelrel, amelyet hozzá kíván adni az üzenetéhez.


Emoji hozzáadása a levelekhez a macOS High Sierra (10.13) alkalmazásban az OS X Mavericks (10.9) segítségével

A MacOS High Sierra operációs rendszerben az OS X Mavericks segítségével elérheti az emoji billentyűzetet a Mail Szerkesztés menüjében. Itt van, mit kell tennie.

  1. E-mail írása közben helyezze a kurzort oda, ahová az emoji-t szeretné.

  2. nyomja meg Ellenőrzés+parancs+Hely a billentyűzeten, vagy lépjen a szerkesztése > Emoji és szimbólumok a beépített emoji billentyűzet megnyitásához.

  3. Keressen rá vagy böngésszen az előugró menüben, hogy megtalálja az e-mailbe beilleszteni kívánt hangulatjelet.

  4. Válasszon ki egy vagy több hangulatjelet, hogy azonnal beillessze az e-mailbe. Ha az emoji beillesztésekor az előugró ablak nem záródik be, akkor a kilépés gombbal lépjen ki abból a menüből, és térjen vissza e-mailjéhez.

Az emoji karakterek nem mindig ugyanúgy néznek ki minden operációs rendszerben, ezért előfordulhat, hogy az emoji, amelyet e-mailben küld a Mac-ről, nem egyformán jelenik meg egy Windows-felhasználónak vagy egy Android-táblagépen lévő személynek.

Ha túl kicsinek találja az emoji menüt, bontsa ki a teljes megnyitásához Karakter nézegető menüt az emoji menü jobb felső sarkában lévő kis gombbal. Használja a Emoji opció a bal oldalon, hogy csak hangulatjeleket találjon, vagy kiválaszthatja a nyilak, csillagok, valuta szimbólumok, matematikai szimbólumok, írásjelek, zenei szimbólumok, latin és egyéb szimbólumok és karakterek bármelyikét az e-mailbe. Ha ezt az utat választja, akkor duplán kell kattintania az emojikon, ha hozzá szeretné adni az e-mailhez.


Emoji hozzáadása a levelekhez a Mac OS X Mountain Lion (10.8) és az Lion (10.7) fájlokban

Az emoji korai bevezetése az Apple Mail alkalmazásban más eljárást alkalmazott a karakterek eléréséhez. Kövesse ezeket a lépéseket a beszúráshoz.

  1. Ugrás szerkesztése > Speciális karakterek a Mailen belül.

  2. Válassza ki a Emoji szakasz.

  3. Ha nem látja a Emoji szakaszban nyissa meg a Beállítások fogaskerék ikont a Karakterek ablak eszköztár és menjen a Lista testreszabása hogy megbizonyosodjon arról Emoji alatt van kiválasztva Szimbólumok.