Link beillesztése egy Outlook vagy Windows e-mailbe

A web minden oldalának van címe. A címére hivatkozva bárkit könnyedén elküldhet. Ha egy teljes webcímet ír be egy e-mailbe az Outlook vagy a Windows Mail programban, és megnyomja az Enter billentyűt, az Outlook automatikusan létrehoz egy kattintható hiperhivatkozást. Vannak azonban más módszerek is az e-mailek linkjeinek hozzáadására.

A cikk utasításai az Outlook 2019, az Outlook 2016, az Outlook 2013, az Outlook 2010, az Outlook for Microsoft 365, az Outlook Online és a Windows Mail alkalmazásra vonatkoznak.


Link beillesztése egy Outlook vagy Windows e-mailbe

Az üzenetben szereplő bármely szót vagy képet összekapcsolhatja az internet bármely oldalával, és amikor a címzett rákattint a linkre, az oldal automatikusan megnyílik.

  1. Nyissa meg azt az e-mail üzenetet, amelybe linket szeretne beszúrni.

  2. Válassza ki a hivatkozáshoz használni kívánt szöveget vagy képet.

  3. Menj a betétlap fülre. Az Outlook Online-ban lépjen a formázás eszköztár és válassza a lehetőséget Helyezze be a hiperhivatkozást.

  4. választ Link. Ezt a lépést hagyja ki az Outlook Online alkalmazásban.

  5. Ban,-ben Megjelenítendő szöveg szövegmezőbe írjon be egy szót vagy kifejezést, ha alternatív szöveget szeretne megjeleníteni.

  6. Ban,-ben Cím szövegmezőbe írja be vagy illessze be azt az URL-t, amelyhez kapcsolódni szeretne.

    E-mail címre mutató hivatkozás beillesztéséhez válassza a lehetőséget Email cím és töltse ki a mezőket. Az Outlook Online és a Windows Mail alkalmazásban Cím szövegmezőbe írja be mailto: amelyet az e-mail cím követ.

  7. választ OK a link beszúrásához.

Amikor az e-mail címzettje rákattint az e-mail link szövegére, a linkelt URL megnyílik a böngészőben.