Mennyibe kerül a Verizon barangolási díja?

A mobilszolgáltatók (Verizon, T-Mobile, Sprint és a többi) bemutatják azokat a területeket, ahol lefedettséget biztosítanak - vagyis azt a mobilhálózatot, amelyben hívásokat kezdeményezhet és adatokat használhat. A Verizon lefedettségi területének térképe található a weboldalán. Ha ezen a lefedettségi területen kívül utazik, barangol. A roaming díjak gyorsan meredekek lehetnek. Ha Ön Verizon-ügyfél, ismerje meg a szolgáltató roaming-irányelveit a meglepetés roaming-díjak megelőzése érdekében, különösen, ha az Egyesült Államokon kívül utazik.

Ha külföldön utazás közben használja a telefonját, eltarthat egy ideig, mire a tengerentúlon használt fuvarozók azt mondják a Verizonnak, hogy roamingdíjakkal tartozik. Előfordulhat, hogy egy-két hónapig nem látja ezeket a terheléseket a Verizon-számláján.


Belföldi roaming díjak

Robert Alexander / Getty Images

A belföldi vezeték nélküli roaming minden országos Verizon Wireless csomagban ingyenes. Ez azt jelenti, hogy mobilkészüléke külön költség nélkül csatlakozhat egy nem Verizon hálózathoz az Egyesült Államokban, az Egyesült Államok Virgin-szigetein vagy Puerto Ricóban.

Mielőtt engedélyezné a mobiltelefonon történő barangolást, ellenőrizze az adott barangolási házirendet.

Néhány régi terv kivételével nem számít fel további díjakat a Verizon Wireless belföldi roaming során; ehelyett ezeket a roaming perceket úgy kezelik, mint a szokásos Verizon Wireless perceket. Más szavakkal, ha 60 percet enged a hónapra az Egyesült Államokban, ugyanez a 60 perc akkor is rendelkezésre áll, ha belföldön barangol. A percek száma nem emelkedik vagy csökken, csak azért, mert barangol.


Nemzetközi roaming díjak

Ha a Verizon-csomag nem tartalmazza az Egyesült Államokon kívüli szolgáltatást, külföldre utazva percenként, szövegenként és megabájtonként (MB) számítunk fel díjat. Más szavakkal, a Verizon minden egyes tevékenységért felszámít, de Ön ellenőrzi, hogy mennyit fizet.

Külföldre utazáskor szöveges figyelmeztetéseket kaphat a Verizontól, amelyben elmagyarázza, hogyan terheljük meg számláját, és hogy elérte-e a használati küszöböt. A Verizon korlátozhatja a szolgáltatásodat, ha jelentős költségekkel jár.

A nemzetközi barangolási perceket külön felhasználási percként számlázzák (vagyis elkülönítik a hazai tervben szereplő percektől), és drágábbak lehetnek. A Verizon díjai percenként 0.99 USD és percenként 2.99 USD között mozognak.

Ha 4G-világra képes eszközzel rendelkezik, használja a Verizon TravelPass szolgáltatást, amely lehetővé teszi, hogy a hazai perceket, szöveges üzeneteket és adatszolgáltatásokat több mint 185 országba vigye napi 10 dollárért (Kanadában és Mexikóban napi 5 dollárért). Ráadásul csak azokért a napokért számítunk fel díjat, amikor az eszközt használja.

A Verizon használatával több száz tengerjáró hajón hívhat és használhat szöveges üzenetküldő szolgáltatásokat. A hanghasználat ezeken a hajókon percenként 2.99 USD, a szövegek elküldése 0.50 USD, a fogadásuk pedig 0.05 USD.

Ha az Egyesült Államokon kívül utazik, használja a Verizon International Trip Planner-t a meglepetés barangolási díjak elkerülése érdekében.

Előfordulhat, hogy egy adott ország díját felszámítják, ha az adott ország határának közelében utazik.